Formula 1 môže ďakovať Ferrari: Celá šou stojí a padá na ich štartoch, hodnotí Marko | Magazín F1 - F1online.sk

Kritiky ohľadom súčasných pravidiel bolo viac ako dosť, no nezriedka sa objavuje aj ich chvála. Komentátori, novinári aj časť fanúšikov si pochvaľujú napríklad akciu na trati či napínavé súboje, ktoré boli súčasťou oboch veľkých cien. Podľa Helmuta Marka je však na takúto chválu priskoro, keďže bez Ferrari by nedeľa mohla byť o ničom.

Toto je sprievodná diskusia k pôvodnej téme na https://f1online.sk/clanky/230387/formula-1-moze-dakovat-ferrari-cela-sou-stoji-a-pada-na-ich-startoch-hodnoti-marko

Marko v F1 uz davno neni, jeho frustrace trva, hodte na nej nekdo deku.

Moc milej chlapík to není, ale má pravdu. Šou opravdu dělá hlavně Ferrari. No možná jenom Ferrari. :grinning_face_with_smiling_eyes:

Marko ma samozrejme uplnu pravdu. Tiez som to tu pisal, ze nebyt subojov Ferrari tak je cela Liberty na red alert

4 lajkov

Že ostatní odflakli práci, tak za to může Liberty?

Jsi skoro jak dezolati, kteří naříkají, že za jejich špatné zivoty může vláda. :roll_eyes:

No a to je něco nového? Jako kdyby nebyly dřív nudné roky, kdy nebylo na co koukat, protože rozhodnuto bylo prakticky předem. Je to vždycky otrava, ale taky jsme to vydrželi.

Na tak velkou změnu pravidel je čelo více vyrovnané, než se čekalo,

Nevím Puffe, ale nevolí dezoláti ty, kteří se jim vysmívají a obchcávají system nebo ho porušují jako Mercedes?

2 lajkov

Tak to bych zase přímo neřekla. Zatím to spíš vypadá na “jasné vítězství Mercedesu, ale řadu krásných soubojů v poli”. Což je spíš takové těšínské jablíčko, něco jako “úžasně zajímavá trať, na které se nedá předjíždět” :smile: .

Těšínské jablíčko Ferrari určitě není. Podle mě vyskočilo hodně nahoru a Mercedesu je téměř rovnocenným partnerem a to jsme viděli naposledy s čmoudíkovým motorem, takže i tady udělalo Ferrari velký pokrok.
Navíc nás baví skvělými týmovými souboji jak jsi už napsala a už jen to samotné si zaslouží velké ocenění.
A to krásné rotační křídlo. Nestydím se napsat, že se jedná o nejzajímavější mechanickou vychytávku tohoto století. Kde se na Ferrari hrabe Renault se sklápěčkou, nebo Mergl se sekvenčním sklápěním předního křídla.

Nevím, podle mě zatím na skutečný souboj o vítězství proti Mercedesu nestačí, oni jezdí co potřebují. Ale co není může být a bylo by to fajn, nakonec však jsme sotva začali. Třeba mě vyvedou z omylu už teď o víkendu, byla bych jenom ráda.

Zatím jsou všechny vozy poněkud nezralé a myslím, že v arabské pauze se začne dost kopírovat. Kdo ví, třeba Ferrari okopčí přední křídlo Mercedesu, ale do rotačky se letos žádný jiný tým nejspíše nepustí. V tom má Ferrari absolutní prim.

Je jasné, že ta neplánovaná pauza týmům přijde vhod. Pokud k tomu ještě přibude úprava kvalifikace, kterou by to fakt chtělo, tak bychom mohli mít v Miami překvapení.

Přidání průtoku paliva hodně pomůže. Já říkám, že by to mělo platit i pro závod.
To se taky možná stane a byla by to velká výhra pro všechny,
Samozřejmě by se muselo dovolit více paliva v nádrží.

To se podle mě nestane. Problém jsou kvalifikace, které nemají ten pravý náboj, v závodě už je to “člověk od člověka”. Taky se mi nezdá, že by vozy byly konstruované tak, aby jen tak pojmuly víc paliva. Určitě teď nevozí zbytečný vzduch ve zbytečně velkých nádržích, když povolené množství paliva bylo určitě dané předem v pravidlech.

FIA dobře věděla, že odsouhlasené pravidla jsou hodně na hraně. Proto už loni zaznělo, že v případě problémů může dojít k úpravám. Předpokládám, že týmy si pro nějaký litřík navíc nechali kousek volného prostoru.
Připomenu, že ve SPA a Monze by vozy na souchotě mohly hodně trpět. Tam si myslím palivo přidat mohli i v závodě.

Nějakou rezervu asi mít musí, ale vždycky snad ve vztahu k tomu, co je naoktrojováno. Nicméně nechám se překvapit.

Palivový vak je mezi sedačkou a motorem. Letos je o 40 kilo paliva méně. To je dost velký rozdíl pro rezervu, ale máme zcela jiné vozy a přibyly kyseliny, které můžou být velkým rizikem. Zabezpečení může zabírat dost velký prostor.

Za to, že je Mercedes nejlepší, tak to je vizitka Liberty.
Za to, že se máš na prd, tak za to může Fiala..

No vždycky za to může někdo.