FOM vysvetlila zmätenie okolo neodvysielanej komunikácie Hamiltona s tímom | Magazín F1 - F1online.sk

Ferrari má za sebou jeden z najhorších víkendov posledných rokov. Po víťazstve v šprinte nasledovalo fiasko a dvojitá diskvalifikácia po hlavných pretekoch. Aby toho nebolo málo, Frédéric Vasseur musel vysvetľovať aj zmätočnú komunikáciu okolo tímovej réžie. Nepríjemným otázkam sa však dalo vyhnúť, keby sa v oficiálnom prenose objavila celá konverzácia medzi inžinierom Riccardom Adamim a Lewisom Hamiltonom.

Toto je sprievodná diskusia k pôvodnej téme na https://f1online.sk/clanky/192477/fom-vysvetlila-zmatenie-okolo-neodvysielanej-komunikacie-hamiltona-s-timom

Zajimave ze ja jsem od zacatku vedel ze Lewis pustil LEC sam od sebe, moc nechapu jak tento zamotek tedy vznikl, bud to zaznelo ve vysilacce, nebo jsem to precetl z boxu behem live prenosu, divne.

1 Like

Problém je, že dnes lidi nemyslí… Mně to taky přišlo z formulace té vysílačky nějak divné a spíš naopak. Pepa Král v debriefingu říkal nezávisle úplně to samé - že moc nechápal a kroutil hlavou a to načasování mu nedávalo smysl.
Jenže mraky “netflixových F1 fans” tyhle nesrovnalosti naprosto nezaznamenají a ani nad tím neuvažují, zato umí skvěle nadávat na sociálních sítích, že je někdo (v tomto případě Lewis) děsná mrcha…

Ona to asi byla opravdu spíš jen chyba, jako cílená manipulace by to bylo dost neobratné, ale nějak se to sešlo tak, že to mělo dopad docela velký, bohužel :frowning:

4 Likes

Radsej nech riesia svojich inzinierov, diskvalifikovane obe auta za rozne veci. Takze 2 kriticke chyby.

odkial si to vedel, ked pri pozerani priameho prenosu jasne vyplynulo, ze to bola TR proti Hamiltonovi. Vysvetlenie, ze HAM si to pytal sam prislo az neskor. Ja sam som hned po zavode pisal, ze F do***balo zbytocne Hamiltona a LEC ho mal pustit spet, ked nepredbehol Russella…

1 Like

Ono to nebylo úplně jasné, ale právě ten call v originálním znění nedával úplně smysl (detaily formulace a tak), takže to kdekomu vrtalo hlavou. A nepokládám se za žádného supergénia, ale ta možnost posunu času mne napadla, nebylo to na F1TV poprvé.
Jen zkrátka vzhledem k vyhrocenosti tématu to udělalo nadprůměrně velký rozruch :frowning:

Zaujímavé veci sa diali aj medzi pilotmi Ferrari. Leclerc sa aj bez predného krídla držal zavesený za Hamiltonom. Na boxovom múre Scuderie sa rozhodli pre tímovú réžiu, hoci to chvíľu trvalo. Hamilton sa najprv sám ponúkol, že pustí tímového kolegu dopredu, potom si to rozmyslel, následne mu tím nariadil výmenu pozícií, ale Lewis vyjednával. Napokon sa to však uskutočnilo a Leclerc sa okamžite odpútal.

—————————-

Tady se v clanku Cina - Live jasne pise, ze HAM se nejdrive sam nabidl, tak jsem to behem prenosu zachytil i ja, proto tomu nerozumim. Muselo tam to info proste probehnout, protoze nejsme s autorem clanku telepati :smirk: