Flavio Briatore sa vracia do Alpinu, píšu zahraničné médiá | Magazín F1 - F1online.sk

Jsou to EU volby, ale vysledkem jde udat smer k tem parlamentnim pristi rok, tam se musi narod sjednotit a tahnout za jeden provaz. Vsichni vime koho volit, nebudu to tady psat, i kdyz se bude muset nekdo hodne kousat do ruky.

:hushed: Alču Šilerovou?

Kamo musis ty sam s rozumem.

1 Like

To víš, dnešní mládež je tak naočkovaná světlými zítřky, že už chybí pouze alegorické vozy a silácké hesla. Přitom nás všechny začíná drtit Čína i zbytek světa mnohem rychleji, než kdysi západ komanče.

2 Likes

jak ja nemam rad tuto frazu :smiley: stale bude dakto mladsi a dakto starsi, takto by som mohol oponovat, ze starsi ziju len zo spomienkoveho optimizmu, ale tocili by sme sa v kruhu

ina doba, neda sa porovnat, karty su rozdane, tak hrame s tym co je.

kazdy by chcel referenda atd, ale ked referendum nedopadne podla predstav jednotlivca, tak uz demokraticke chapanie ide stranou, lebo JA som nevyhral …

5 Likes

Rozdíl je v tom, že tohle není o věku jako takovému, ale o tom, že ti starší můžou porovnávat doby které sami prožili.

to porovnavanie je ale bezpredmetne, pretoze cas sa vratit neda, a ja pisem teda za seba, ale absolutne nevidim zmysel v dumani nad tym jak dobre bolo pred XY rokmi, z minulosti sa clovek moze maximalne poucit a aplikovat poznatky do sucasnosti a cerpat z nich v buducnosti.

asi to tuto ukoncim, lebo sa ajtak nezhodneme, ja to vidim inak, ty to vidis inak :smiley:

3 Likes

Já přece o návratu času nikdy nepsal. Dokonce jsem nikdy nepsal, že tehdy to bylo horší, nebo lepší.
Naopak poukazuji na současné problémy.

Hlavně člověk zapomíná a má tendenci lakovat si vzpomínky na růžovo. Kromě toho si taky lidi často neradi připouštějí, že to, v čem prožili nejproduktivnější léta, není nic k chlubení, tak třeba i podvědomě hledají něco dobrého v situacích, které by přitom ve skutečné podobě těžko chtěli zpátky.

6 Likes

je to tak, ja uz som tolkokrat viedol so starsimi v mojej soc. bubline tieto debaty, ze uz na to nemam chut, dneska som sa tu nechal troska klasicky uniest haha :smiley:

ale vzdy to dopadne presne rovnako - ked nejak pragmaticky sa snazim vysvetlit, ze ta doba predtym obecne dobra nebola, tak som tam proste nezil, som zas.ran oproti nim, a nemam sa ani vyjadrovat :smiley:

asi kazdy do jedneho vytesnil nedostatky, ktore boli a neustale sa pozeranie cez pleco, ci nutnost si davat pozor na jazyk aj pri beznej konverzacii, keby nahodou ktosi “smiroval” v zaujme strany …

ja nehovorim ze sa momentalne mame skvelo, a padaju nam holuby do krku, a chladnicka je napraskana kaviarom :smiley: ale nikto mi zatial nedal nejake konstruktivne body, preco bol byvaly rezim lepsi, myslim obecne lepsi, nie pre jednotlivca lepsi.

5 Likes

Tak třeba chladničky byly naše, vydržely do dneška a byly v nich kvalitnější potraviny všeho druhu. :speak_no_evil:

2 Likes

ja mam rad moznost volby no a nie naordinovane co sa mi ma pacit a co smiem pouzivat :smiley: asi som moc progresivny (dneska uz pomaly sproste slovo)

3 Likes

Tak to já jsem zas ultra-krajní konzerva :person_raising_hand::grin:

vidis, a to je krasa dnesnej doby, ze aj protipoly mozu slobodne zit a bavit sa :+1: a nie, ze kto sa nepacil strane tak isiel na “dovolenku” do Jachymova

4 Likes

Obecne receno, my Cesi jsme takovi, ze s nama si kazdy muze delat co se mu zachce, jen abychom meli klid, ale kecat na hube to je nas narodni sport. Dokonce v debatach na krev rozebirame jak vest cizi valku, jak ji vyhrat atd. Jedinym svetlym bodem v historii byl atentat na Heydricha, ale co z toho kdyz uz tehdy 1943 jsme se upsali Rusku.

2 Likes

No jen aby tomu tak brzy bylo taky

“cizí válku”
Náš nejvyšší :purple_heart: přece povídal, že jsme ve válce :grin:

Mít se dobře nebo špatně je taky subjektivní dojem, každý si představí něco jiného. Ze svojí zkušenosti bych to řekla asi tak - předtím to byl život jako v takové nepříliš bohaté zoologické zahradě, a pak jsme se z ní dostali ven. To s sebou samozřejmě nese nejrůznější problémy a rizika. Každý má taky jiné priority - někomu chybí sociální jistoty, někomu by víc chyběla svoboda, někdo staví na první místo čistě hmotné otázky. Na tom se lidi těžko shodnou.

5 Likes

Tak to dopada kdyz nekdo snupe v praci kokain :bowing_man:

:joy: Vidím to stejně, celá ta partaj jede na koksu podle mě

1 Like