Jsou to EU volby, ale vysledkem jde udat smer k tem parlamentnim pristi rok, tam se musi narod sjednotit a tahnout za jeden provaz. Vsichni vime koho volit, nebudu to tady psat, i kdyz se bude muset nekdo hodne kousat do ruky.
Alču Šilerovou?
Kamo musis ty sam s rozumem.
To víš, dnešní mládež je tak naočkovaná světlými zítřky, že už chybí pouze alegorické vozy a silácké hesla. Přitom nás všechny začíná drtit Čína i zbytek světa mnohem rychleji, než kdysi západ komanče.
jak ja nemam rad tuto frazu stale bude dakto mladsi a dakto starsi, takto by som mohol oponovat, ze starsi ziju len zo spomienkoveho optimizmu, ale tocili by sme sa v kruhu
ina doba, neda sa porovnat, karty su rozdane, tak hrame s tym co je.
kazdy by chcel referenda atd, ale ked referendum nedopadne podla predstav jednotlivca, tak uz demokraticke chapanie ide stranou, lebo JA som nevyhral …
Rozdíl je v tom, že tohle není o věku jako takovému, ale o tom, že ti starší můžou porovnávat doby které sami prožili.
to porovnavanie je ale bezpredmetne, pretoze cas sa vratit neda, a ja pisem teda za seba, ale absolutne nevidim zmysel v dumani nad tym jak dobre bolo pred XY rokmi, z minulosti sa clovek moze maximalne poucit a aplikovat poznatky do sucasnosti a cerpat z nich v buducnosti.
asi to tuto ukoncim, lebo sa ajtak nezhodneme, ja to vidim inak, ty to vidis inak
Já přece o návratu času nikdy nepsal. Dokonce jsem nikdy nepsal, že tehdy to bylo horší, nebo lepší.
Naopak poukazuji na současné problémy.
Hlavně člověk zapomíná a má tendenci lakovat si vzpomínky na růžovo. Kromě toho si taky lidi často neradi připouštějí, že to, v čem prožili nejproduktivnější léta, není nic k chlubení, tak třeba i podvědomě hledají něco dobrého v situacích, které by přitom ve skutečné podobě těžko chtěli zpátky.
je to tak, ja uz som tolkokrat viedol so starsimi v mojej soc. bubline tieto debaty, ze uz na to nemam chut, dneska som sa tu nechal troska klasicky uniest haha
ale vzdy to dopadne presne rovnako - ked nejak pragmaticky sa snazim vysvetlit, ze ta doba predtym obecne dobra nebola, tak som tam proste nezil, som zas.ran oproti nim, a nemam sa ani vyjadrovat
asi kazdy do jedneho vytesnil nedostatky, ktore boli a neustale sa pozeranie cez pleco, ci nutnost si davat pozor na jazyk aj pri beznej konverzacii, keby nahodou ktosi “smiroval” v zaujme strany …
ja nehovorim ze sa momentalne mame skvelo, a padaju nam holuby do krku, a chladnicka je napraskana kaviarom ale nikto mi zatial nedal nejake konstruktivne body, preco bol byvaly rezim lepsi, myslim obecne lepsi, nie pre jednotlivca lepsi.
Tak třeba chladničky byly naše, vydržely do dneška a byly v nich kvalitnější potraviny všeho druhu.
ja mam rad moznost volby no a nie naordinovane co sa mi ma pacit a co smiem pouzivat asi som moc progresivny (dneska uz pomaly sproste slovo)
Tak to já jsem zas ultra-krajní konzerva
vidis, a to je krasa dnesnej doby, ze aj protipoly mozu slobodne zit a bavit sa a nie, ze kto sa nepacil strane tak isiel na “dovolenku” do Jachymova
Obecne receno, my Cesi jsme takovi, ze s nama si kazdy muze delat co se mu zachce, jen abychom meli klid, ale kecat na hube to je nas narodni sport. Dokonce v debatach na krev rozebirame jak vest cizi valku, jak ji vyhrat atd. Jedinym svetlym bodem v historii byl atentat na Heydricha, ale co z toho kdyz uz tehdy 1943 jsme se upsali Rusku.
No jen aby tomu tak brzy bylo taky
“cizí válku”
Náš nejvyšší přece povídal, že jsme ve válce
Mít se dobře nebo špatně je taky subjektivní dojem, každý si představí něco jiného. Ze svojí zkušenosti bych to řekla asi tak - předtím to byl život jako v takové nepříliš bohaté zoologické zahradě, a pak jsme se z ní dostali ven. To s sebou samozřejmě nese nejrůznější problémy a rizika. Každý má taky jiné priority - někomu chybí sociální jistoty, někomu by víc chyběla svoboda, někdo staví na první místo čistě hmotné otázky. Na tom se lidi těžko shodnou.
Tak to dopada kdyz nekdo snupe v praci kokain
Vidím to stejně, celá ta partaj jede na koksu podle mě