Fiasko na pohľadanie: Aston Martin vraj plánuje v Austrálii odjazdiť len pár kôl | Magazín F1 - F1online.sk

:smiley: Ferdo, já jsem jenom teoretik, v životě jsem nic nevyrobil, takže si netroufám hádat. Ale rozhodně si myslím, že toho na Hondu hází příliš. Hlavní problém bych hledal u Neweyho přespříliš pravomocí.

4 lajkov

Nevím co je horší, jestli situace AM, nebo to co tu někteří dokážou vyplodit a ještě si myslí, že mají pravdu :smiley:

1 lajk

Triper je od fochu no.
Ten maximálně může vykopat hlubokou díru, kam se hodí vůz Astonu, a já to pak zaliju betonem.

1 lajk

@Triper určitě nekupuje vrtáky od Astonu. Tam by je určitě vyrobili s opačným stoupáním. :winking_face_with_tongue:

Nejdřív se rozbíjí převodovka, pak Honda, pak to nechladí kvůli tomu, že Newey byl při nákresu na ego tripu. Takže se tam míchá jedno s druhým.

Podle mě se všichni v Astonu spoléhali na Adriana a až do jeho příchodu nedělali na voze vůbec nic. Nejspíše z obavy, že by stejně všechno udělali špatně.

takže převodovka dá ko, to vytvoří vibrace co zničí baterii Hondy a chlazení se random odpálkuje nebo jak si myslel svoji Ferdovskou geniální myšlenku?

1 lajk

Takže, že: Jednou se nejede kvůli převodovce, pak se nejede kvůli Hondě, pak se nejede, že Newey chtěl být génius a neuchladí se monopost.

Aha, tak to ses fakt načetl hodně, byly to příspěvky od Ferdoslava předpokládám? Nebo od zdroje co tvrdil, že FIA nic na měření kompresního poměru nebude měnit?

Ty máš zase rudý oči, takže whatever.
Za vše může Honda, když ti to udělá radost.

Aston je žďorb a zase za to můžu já? :turtle:

Podle mě byl už odchod od Mercedesu jednou ze základních chyb, která se jim v tuto chvíli vymstila. Měli osvědčený dobrý motor a zároveň určité jasné bariéry, ve kterých se při konstrukci vozu musejí pohybovat. V jejich situaci stále probíhajícího budování by myslím právě tohle potřebovali zachovat. Už nevím, jestli to bylo z donucení (kontakty mezi AM a Mercedesem byly původně velmi dobré), jenom si pamatuju, že AM bude výsostným jediným odběratelem Hondy. To zní hezky, ale taky to znamená větší riziko, že to celé nedopadne, což tak zatím vypadá. Možná se to vyplatí v budoucnu, a třeba někomu jinému, jako se to už stalo u Hondy minule.

1 lajk

A kde tu píšu, že za to může Honda? Já se tě zeptal, co je teda ta příčina nebo jak souvisí ty tři oblasti co jsi vyjmenoval, napsal si, že jednou nejde to a po druhé to, tak jsem toi bral, že sis zase přišel udělat dobrý den z Ferdoslava, že se nudíš

Říkám, že za to mohou obě strany. Každá strana má své máslo na hlavě.
To je vše.

Jak z toho ven? Nejjednodušší bude udělat nějaký konvenčnější řešení chlazení, tím se eliminuje jeden problém za relativně krátkou/levnou dobu.
A pak step by step. Lepší převodovka a lepší Honda.

Podle mě Strollovi příliš narostly křídla a myslel si, že když má novou továrnu, peníze a Adriana, tak si může dovolit kopírovat Red Bull.
Jenže ani RB si nedovolil udělat hned takový skok v soběstačnosti, ale šel s výrobou vlastních dílů postupně a to až měl svůj tým stabilizovaný. Ani vlastní převodovku nezačal vyrábět hned.
Stroll si podle mě díky svému megalomanství ukousl až příliš velké sousto a kdo ví, třeba dopadne stejně jako Hesketh, jen bez výraznějších úspěchů.

1 lajk

Co ja viem. Ved Force Indiu Stroll prebral 8 rokov dozadu. Tam skor chyba nejaky koncepcny pristup. Newey by im mohol pomoct.

O tom silne pochybujem. To by Honda odhalila na stolici uz davno. Motor je pevnostny prvok sasi. Ci su aj baterie pevne ulozene v sasi alebo mozu byt na nejakych tlmicoch vibracii neviem. Neverim, ze by to Honda nemala vyskusane v laboratornych podmienkach, nie su predsa hlupaci. Podla mna im to zacalo robit az na trati, cize to ma suvis s autom. Ak za par dni rozflakali vsetky baterky, problem bude asi zasadny a lead time na taketo komponenty asi nebude par dni. Zvlast, ak tam boli vyzadovane modifikacie aby sa problem aspon trochu zmiernil. Smola, ze hlbsie info nam nikto neda

To ano, ale od Force India se koncept zákaznického vozu u Astonu až do konce minulé sezóny nezměnil. Vše co pravidla dovolily brali od Mercedesu a letos si kromě motoru vše vyrábějí sami. Bez zácviku, bez zaběhlého týmu, ale od A že po Z si vše musí vymyslet vyrobit i poskládat sami.
Přetěžký úkol i pro zkušební provoz, natož ostrý závodní.