FIA sa strašne ľahko nechá zmanipulovať, myslí si Magnussen | Magazín F1 - F1online.sk

Pred pretekmi panovala v tábore Haasu veľmi pozitívna nálada, no zo skvelého kvalifikačného výsledku sa napokon americkej stajni nepodarilo vyžmýkať ani jeden jediný bod. Mick Schumacher môže lamentovať len nad technickými problémami, no Kevin Magnussen mal pocit, že mu hodilo poleno do cesty samotné riaditeľstvo pretekov, ktoré sa nechalo zmanipulovať Estebanom Oconom.

Toto je sprievodná diskusia k pôvodnej téme na https://f1online.sk/clanky/68447/fia-sa-strasne-lahko-necha-zmanipulovat-mysli-si-magnussen

Ved kto iny ako konkurencia ma lepsi prehlad o tom co sa deje?

• FIA nikdy v sucastnom aute nesedela tak nevie ako sa s nim jazdi
  • FIA nikdy auto nestavala, takze nevie kde sa da ocikat system po technickej stranke
  • FIA nikdy auto nestavala, tak nevie co kolko stoji a kolko trva vyvoj
  • FIA nema pre kauze auto 3 ludi, ktori by sledovali technicku a spotovu stranku kazdeho auta, v kazdej sekunde a kazdy zakrutu preteku.

Konkrencia je na to aby usporoznovala na chyby a FIA na to by rozhodovala o tom ci to je opodstatnene alebo nie.

hlasky typu: “My sa starame o seba a super nech si robi co chce”, je bud klamstvo, alebo prvy krok z kapitoly knihy “Ako byt neuspesny v F1”.

A to mali ako vediet ze bude VSC?

Chyba, ze nevideli buducnost. Napr taki strategovia Mercedesu mali predpripravu na druhe lanko este predtym ako to FIA schvalila (a potom zas zrusila).

Alonso s Briatorem tiez vedeli, ze pride SC. Len potom sa to trosku zvrtlo na kauzu Crashgate.

Tak mi nehovor ze sa to neda…

:slight_smile:

1 Like

Šak ale keď dostaneš vlajku musíš ísť hneď, inak príde diskvalifikacia… Alebo musíš mat dosť silné zázemie aby si tu vlajku ani nedostal ako Mercedes…

Nepřišel Hamilton o endplate hnedka?
Nebo mu tam taky vlál jako Magnussenovi?

Až na to že dostal príkaz od vedenia pretekov

Ked placko Hamilton behal min rok na VC Saudskej Arabie z dolamanym kridlom, riaditela pretekov ani nenapadlo ho diskvalifikovat. Niekto moze iny nie

Uz dlho som sa tak z chuti nezasmial. :ok_hand::ok_hand::ok_hand:

U Verstappena ta polovina podlahy v Maďarsku nevadila jo?

Dolamané křídlo nevadí, můžou jezdit i bez i polovinou.

Šlo o ten endplate, který tam Magnussenovi visel a ohrožoval ostatní. Zapomínate, že se jezdí 300km a klidně to někomu může zlomit vaz.

I když k Vám je škoda mluvit.

1 Like

No asi si neprecital clanok, pretoze ten je o tom ze FIA dala ten prikaz na zaklade stazovanie sa Ocona. Preto ten titulok, ze sa nechaju manipulovat.

Druhá možnosť, postupne mu to tam odlietalo…
A len tak mimochodom, ja považujem za úplne správne ze Magnusen dostal vlajku, aby bolo jasno…

Ale mali by dôvod a aj by ho stiahli, aj vtedy by dostal vlajku pretože je to nebezpečné, zrazu nemá prítlak na polovici auta… Juki ma len studené gumy a dá to do múru, predstav si ze by nemal polku krídla…

Jezdit může s polovinou, ale proč by to někdo dobrovolně dělal? Však by byl sám proti sobě.

Neviem prečo by to robil, a nie nemôže jazdiť s polovicou…

On dostal čierno-oranzovu vlajku. Riskoval by dsq ak by nezastal.

Verstapenovi odpadol cele deflektor a cast podlahy. tam uz nemalo co odpadnut. Na rodiel od hamiltona

Pohodička. Jak to bylo teď?