FIA sa postavila na stranu Lawsona: Dvojité žlté vlajky rešpektoval | Magazín F1 - F1online.sk

Na Veľkej cene Mexika došlo k incidentu, ktorý nikto nechce vidieť. FIA, Formula 1, fanúšikovia, maršali i piloti sa zhodnú, že niečo také sa nesmie stávať. V tomto prípade sa to stalo, takže je múdre bez emócií a rozumne prešetriť, čo sa skutočne stalo s využitím všetkých dostupných dát. Presne to má FIA podľa vlastných slov v úmysle.

Toto je sprievodná diskusia k pôvodnej téme na https://f1online.sk/clanky/218169/fia-sa-postavila-na-stranu-lawsona-dvojite-zlte-vlajky-respektoval

No však, vůbec jsem nepochopila, co by vlastně měl Lawson zavinit - jako že se leknul :smile: ? Zaplaťbůh jel pomalu a k nehodě nedošlo, takže z jeho strany od začátku správně. Jde o to, jestli je přípustné, aby maršálové běhali přes trať když se auto nachází takhle bezprostředně blízko, i když jede pomalu.

3 Likes

Takže je vše naprosto v pořádku. I to, že se pravděpodobně snažil ty maršály postrašit tím, že jim projede těsně za patama, jiný důvod jeho jízdy mě nenapadá. Jak jinak si vysvětlit (je to vidět i na fotce u článku) že vidí běžícího maršála a točí auto přímo na něj i když má vlevo hafo místa.

Za vsechno muze Verstappen, videt jaky ma na sampionat a poradatele vliv, spatny.

No je pripustne aby tam behali marshalove, kdyz tam jede formule, ale jak spravne podotykaji Mexicane, neni pripustne aby tam jela formule, kdyz tam pobihaji marshalove. :grin:

3 Likes

Možná konečně zavedou VSC jen na části tratě kde to je potřeba. A ne nějaké delty. Rychlost omezovačem jak v boxech.

Aha… teď jsi mi to vysvětlil, už tomu konečně rozumím :smile: .

2 Likes

clovek aby suhlasil s FIA, divny den :slight_smile:

1 Like