FIA prehodnotí zákaz vysielačkovej komunikácie, v Haase sa potešili | F1online.sk

“Myslím si, že toto je krok správnym smerom, aj keď je super, keď má len jazdec právomoc rozhodnúť, či zájde do boxov alebo nie. Keby sa to zopakovalo, veľmi rád by som sa vo vysielačke ohlásil so správou — chlapci, idem do boxov. Vtedy sme na to ale nemysleli, a boli sme potrestaní. Z môjho pohľadu sa nič nezmenilo, no v Kevinovom prípade to bol jeden bod, čo je pre nás v Pohári konštruktérov dôležité. Keď vyjde (nové usmernenie), tak si ho poriadne prečítame,” dodal Grosjean.

Toto je sprievodná diskusia k pôvodnej téme na https://f1online.sk/clanky/8744/fia-prehodnoti-zakaz-vysielackovej-komunikacie-v-haase-sa-potesili

Chcete skutočné preteky? Zrušte vysielačkovú komunikáciu úplne a konečne sa oddelí na trati zrno od pliev…

Skor by som zrusil ten coaching cez vysielacku. Hlasit v ktorej zakrute ktoru pneumatiku jazdec prehrieva…

Namiesto toho, aby sa naučili pravidlá, tak nadávajú, že sú zlé.
To je výsmech, celý tento Haas.

Skor ako na vysielackovu komunikaciu, treba sa pozriet na technicke pravidla. Technologia smeruje k AI. FE ma monopol na elektricku seriu. F1 celi najvacsej vyzve od svojho vzniku a to je upustit od mantry, ze ma byt technologicka spicka v kazdej oblasti. Supercars uz nie su o technologickej spicke, ale o zabave. Elekricke selfdriving Ferrari uz nikomu adrenalin nezvysi.

Co je zle na coachingu? Ved to pomaha zrychlit casy na kolo. Vela sportov pocas zapasu vymiena informacie s lavickou, tak co je na tom?
Ked pred par rokmi Hamilton nevedel pol preteku zmenit nastavenie na volante tak vsetci plakali ze ten zakaz je smiesny a zrazu chce niekto opak… Nechapem…

Samozrejme ze nechapes ak nevidis rozdiel medzi riesenim nejakeho technickeho problemu a tym ked pilotovi inzinier radi aby v zakrute 3,4 a 9 daval pozor na teplotu lavej prednej pneumatiky, lebo si ju rychlo znici. Pre mna za mna nechap dalej :smiley:

tak pomoc jazdcovi alebo pomoc jazdcovi len niekedy? :slight_smile:
teploty gum maju aj tak jazdci na volante. co bude dalsi ktok? zakazeme volanty s displejom?