FIA pre VC Monaka zakázala používanie aktívnej aerodynamiky | Magazín F1 - F1online.sk

Tak Dejve, co bude? Nebo jsi jen hloupě překurcoval?

1 lajk

Ne, jen si z toho dělám srandu, protože kdybych Honzu neznal, tak mě ta diskuze přijde absurdní. :slightly_smiling_face:
Jak přesně by jsi si ten popis v pravidlech představoval? Protože ono to ve skutečnosti bude složitější analýza (jak psal kolega), do které vstupuje x dalších věcí. Rychle mě napadá třeba hmotnost aut, nárazové struktury aut atd., které se můžou meziročně měnit…nemá smysl to popisovat do pravidel takto konkrétně.

1 lajk

Tak ale jestli se nepletu tak on reagoval na tu tvojí maximální rychlost co by měli udajně překročit a proto zavedli toto opaření.

FIA to spíš upravila protože aktivní aero, tak jak je oproti minulým letem, by mohlo zapříčinit ztrátu přítlaku a aby ta ztráta přítlaku nebyla kritická - v tomhle směru se toho přeci letos změnilo hodně - toho se obávali v Monacu, imho.
Určitě ne kvuli tomu že by monopost překročil konkrétní číslo maximální rychlosti, to je ptákovina.

1 lajk

Aha, takže překroutíš něco co jsem nepsal a řekneš, že je to sranda? Dejve, už toho fakt nech.

A proti tomu já nějak neprotestoval, ale kolega tu napsal doslova, že je to napsaný v dokumentu a v tom dokumentu nic takového není. Mohl doložit tu analýzu FIA, já nic takového neviděl a proto jsem tu psal furt, že rozhodnutí FIA je na základě obav z různých scénářů, ale ne to, že jsou souřasný monoposty moc rychlý na Monako, to tu napsal kolega, který tu regulerně jen lže

1 lajk