FIA pokračuje v čistkách. Bývalý komisár tvrdí, že ho vyhodil urazený Sulajem | Magazín F1 - F1online.sk

Od odchodu bývalého riaditeľa pretekov F1 Nielsa Witticha uplynul týždeň a z FIA sú nútené odísť ďalšie dve osobnosti. Okrem Janette Tanovej, riaditeľky pretekov F2 a F3, ktorá sa napokon žiadnych pretekov “nedožila”, aj Tim Mayer. Bývalý komisár FIA je presvedčený, že ide o osobnú pomstu prezidenta FIA Mohameda bin Sulajema.

Toto je sprievodná diskusia k pôvodnej téme na https://f1online.sk/clanky/181074/fia-pokracuje-v-cistkach-byvaly-komisar-tvrdi-ze-ho-vyhodil-urazeny-sulajem

Nedeje se nic jen to co bylo jasne nekolik let, modra chobotnice postupne prichazi o chapadla :metal:

Čím víc komisařů vyhodí, tím lépe. Aspoň přestanou vymýšlet hlouposti (salámové obrubníky, traťové limity, protekcím, …) a začnou se věnovat férovému závodění.
A jestli bůh dá, tak se F1 jednou dočká dalšího velikána jakým byl Charlie Whiting.

Co muze byt horsiho nez dobrovolnik organizator, nebo komisar, natoz u FIA, to si vylozene rika o uplaceni, pane boze…🫣

No chvili bude Sulayem vyhazovat komisare a reditele a pak vyhodi jeho. To uz je tak v kolobehu zivota. Ale co uz, Max je ctyrnasobny mistr sveta a to jedine je dulezite. :grin:

1 Like

Sulayem se chce stát diktátorem? :thinking:

…a je akurat tak d1ck

1 Like

nemyslis vazne …

kedze v prostredi ake razi Suli dalsi Charlie nevyrastie :slight_smile:

Ve výsledku je to jedno, když se bude pomáhat chvíli RBR a chvíli Ferrari k titulům

Myslím, že Sulayemu už taky doba expirace pomalu končí. :grin:

to verim. jedine co mu uznam je, ze bol autenticky a svojsky

volby su buduci rok, v druhej polovici roka. chce to zmenu, vztahy zacinaju byt toxicke, nie len medzi komisarmi ale aj jazdcami a kludne pridaj este s kym sa stihol rozhadat :smiley:

co po zmene pride … ak pride… uvidime

Sulayem kolem sebe šíří zlou krev po celou dobu působení v F1. Nemyslím si, že by mohl být znovu zvolený. Ale víme, že peníze jsou mocná čarodějka a těch mají Arabi dost.

Ale neobliba a problémy v F1 nestačí. Celkově s ním údajně spokojení jsou a pokud přesvědčí dostatečný počet volitelů, tak bude klidně zvolen znovu. Mně je to úplně jedno, kdo tam bude, ale mám dojem, že to tady posuzujeme jenom podle F1.

Je mi jedno kdo je kapitan, kdyz se mu dari rozbijet mafianske kluby a rusit procedury podplaceni at tam je Suly dal, nejake fu-ckovani me nezajima.

majú to urážanie sa tí arabáči v sebe no… darmo :smiley: :smiley:

Az na to, ze prezident FIA sa voli cez jednotlive krajiny, a tam je velke zastupenie Afriky a dalsich podobnych, kde je mozne lahko “ovplyvnit” nazor. Samotna F1 je len maly kusok v tomto. Ak su ostatni s nim spokojni, tak ho zvolia znovu.

1 Like

Oproti Evropě se toho v Africe zase tak moc nejezdí. Ani nevím jestli se ještě jezdí Safari rallye.
Samozřejmě Dakar je zpátky a beru ho jako nejhodnotnější závod celého roku. Pak se ještě jezdí Afrika eco Race a pár dalších silničních závodů, ale k Evropě a Americe neleží Afrika ani u kotníků.

Je toho vic, frci tam prave veci jako Rally Dakar, Maroko atd. proste offroad.

Já jsem nepsal přesný seznam afrických závodů, ale myslím, že jen v tzv. východní Evropě se jezdí více závodů, než v celé Africe.

Co si budem povidat, samotna Afrika ma jiny problemy nez poradat zavody, tam je to o francouzech.