Medzinárodná automobilová federácia v úvode Veľkej ceny Bahrajnu nepostupovala podľa litery pravidiel. Po chaotických zahrievacích kolách sa rozhodla pre krok, ktorý v nich nemá oporu, čo nahnevalo Fernanda Alonsa. Španiel odkazuje FIA, aby aj v prípade problémov jeho tímu nabudúce pozastavila preteky.
Takze Alonso cakal, ze ked zaparkuje do garaze lebo ho to nebavi, tak zastavia pretek? to je nam teda sebecky egoista
Takisto je rozdiel vypadnut pre vlastne problemy a rozdiel spomalit v zahrievacom kole kvoli problemu v softveri od FIA. Je davno zname, ze ta svoje chyby bude nenapadne maskovat, teraz im to nevyslo ale snaha musela byt. Kedze tie auta zablokoval softver FIA, nie je ziadny zazrak, ze auta dali na svoje miesta. Sice to robit nemuseli, ale nie je na tom ani nic prekvapujuce ci sokujuce
Chapem, ze Alonso je kysely, lebo mohol byt este o kusok vyssie a miestna zelena uderka by mala este vacsi orgazmus z rozpravok o Alonsovi, ktory vraj vykryje chybajuci vykon PU svojou jazdeckou genialitou Ale on vacsinou vypadne, lebo jeho team nevie dat dohromady poriadne auto s poriadnou PU ci dobrovolne to zaparkuje
Nechapem, preco maju tolki ludia problem s tym, ze sa pomaha Honde. Bavi ta dominancia Mercedesu? Ja by som pokojne pomahal vsetkym az dovtedy, kym by sa startove pole pekne nevyrovnalo.
Jistě že je to možné, však zde to taky neodnesli všichni. FIA si z vlastních pravidel udělala holubník a máš to v článku, zapomněla při tom napravování frašky na svá pravidla, když se nad tím nepozastavíš, pak se ti klidně může zopakovat Abu 21
Faktom je, ze to, co dnes nastalo, bola uplna nehoraznost vo vsetkych smeroch. Najskor za standartnych pretekovych podmienok polovici startoveho pola zhasli motory a potom FIA uplne odignorovala vlastne pravidla a sposobila jeden obrovsky zmätok. V porovnani s tymto bol taky Masiho zasah v roku 2021 uplne neskodny a napriek tomu z toho kazdy skakal az po plafon a Masiho vyhodili. Som zvedavy, koho budu vyhadzovat teraz.
Moj nazor je taky, ze FIA ani nemala prerusit startovu proceduru. Monoposty s problemami mali jednoducho odbocit do boxov a odstupit z pretekov. Dajme tomu mohli hodit este jedno zahrievacie kolo, nech nie je chaos s odstavenymi autami. Alonso ma uplnu pravdu v tom, ze technicke problemy nie su dovod na prerusenie pretekov.
Ono by to tak jednoduše asi nešlo. Pokud by auta zůstala odstavená na trati, nemohl by přinejmenším skončit SC. Pokud jela jenom pomalu a potom naskočila, nebyl by zase důvod, aby odjela do boxů. Mohli je penalizovat za nedodržení vzdálenosti za SC, ale pak by pravděpodobně museli čekat, až se zase vzájemně předjedou a seřadí. K tomu podmínky byly v tu dobu ještě dost špatné. Že to celé přerušili bylo asi jediné řešení, jestli je pak měli seřadit jinak je otázka - možná .