Ferrariho prekvapil „prejav lásky“ od tifosi i Hamiltonov vzhľad: My sme kravaty nemali | Magazín F1 - F1online.sk

Maranello zažilo privítanie, na ktoré sa bude spomínať roky. Triumfálny príchod Lewisa Hamiltona a jeho privítanie talianskymi fanúšikmi sa rozhodne zapíše medzi pamätné okamihy v bohatej histórii talianskej značky. Zaskočený vraj zostal aj taký ošľahaný znalec dejín a pomerov vnútri firmy ako samotný syn zakladateľa Piero Ferrari.

Toto je sprievodná diskusia k pôvodnej téme na https://f1online.sk/clanky/186067/ferrariho-prekvapil-prejav-lasky-od-tifosi-i-hamiltonov-vzhlad-my-sme-kravaty-nemali

Jestli Hamík udělá s Ferrari titul, tak bude pro tifosi slavnější než papež.

No velké jestli :slightly_smiling_face:

Písemně Ti to nedám. :slightly_smiling_face:

7 titulov a dvere k 8 :

1 Like

Keby si dali novinári kus práce, tak by zistili, že drvivá väčšina fanúšikov, ktorí sa na Lewisa prišl pozrieť do Maranella, neboli žiadny tifosi, ale dlhoroční fanúšikovia Lewisa. Z Anglicka, aj z celého sveta…
Treba si doštudovať, kto, čo sú to tifosi…

Zdroj? ​

Kto sú tifosi? Rozumieme si, že toto slovo znamená len označenie pre skupinu fanúšikov tvoriacich tzv. Tifo, čo je organizované fandenie v podobe vlajky, znaku, obrazca alebo čohokoľvek podobného. To že v F1 si tento pojem spájame viacmenej výhradne s Ferrari, je už len vec pôvodu slova a emotívneho spôsobu fandenia.

Aj keby to zrovna do nohy boli len Briti čo prišli pozrieť Hamiltona (čož nie je celá pravda, ale pre myšlienku to teda zoberieme), tak sú to tifosi. Sú to fanúšikovia a svoje srdcia upísali do červena, a nikto nemá žiadne právo to znevažovať :slight_smile:

2 Likes

Ďalší, čo všetkému rozumie…
Nič neupísali do červena. Tifosi sú fanúšikovia Ferrari, hentí sú len fanúšikovia Lewisa a to je obrovský rozdiel…

Existuje také krásne príslovie že “nemôžeš si odložiť svoj koláč a zároveň ho aj zjesť”. V tomto prípade, nemôžeš nadávať na nedostatočné vedomosti niekoho, a zároveň nadávať keď niekto tú vedomosť prinesie ale zrovna ti nepasuje.

Ale tak v konečnom dôsledku, ak podľa teba znamená “všetkému rozumieť” schopnosť prijať nových ľudí na našu fanúšikovskú stranu bez zbytočných negatívnych kecov okolo toho, kľudne si toto počastovanie zoberiem na triko :slight_smile:

Prijať nových ľudí na našu fanúšikovskú stranu? Ak myslíš tou stranou fanúšikov Ferrari, tak zopakujem to aj X-krát, toto nie sú fanúšikovia Ferrari, ale Lewisa. Keď odíde po 2 rokoch Lojzo z Ferrari do Alpinu, títo “fanúšikovia” odídu s ním do Alpinu, o Ferrari ani nezakopnú…
Neviem, mám to napísať po latinsky, alebo po hebrejsky?
Ani 100 člankov denne o Lojzovi vo Ferrari na tomto bulvári na tom nič nezmení…

Jedna vec je, že to predsa nemôžeš vedieť čo sa stane s fanúšikmi, ktorí prišli spolu s Hamiltonom. A v konečnom dôsledku na tom ani nezáleží. Druhá, že nemusíš so mnou súhlasiť, ale to už je hold o niečom inom a nemá to s fandením nič spoločné, je to len o takom tom elitizme “ja fandím z lepšieho dôvodu ako oni”. Ako som povedal, v kľude si vezmem na triko že mám otvorenejšiu náruč voči zväčšenej fanúšikovskej základni.

Zvyšok som zodpovedal už pôvodným komentárom opravujúcim pojmy a dojmy, takže za mňa asi všetko :slight_smile:

2 Likes

Uz to nezachranis :smiley:

1 Like

Synku, robím si tu z vás akurát tak pitchu :kissing_heart:

JB22 ti uz odpovedal :bomb: :boom: