Ferrari vytiahlo nôž tam, kde sa šlo strieľať. Sainz: Mercedes má jednu veľkú výhodu | Magazín F1 - F1online.sk

Jazdci Ferrari po 71 kolách spadli z prvého radu do druhého. Veľmi rýchlo sa zmieria s tým, že ich porazil terminátor tejto sezóny Max Verstappen, ale čo s Lewisom Hamiltonom? Nemohli ho predsa len nejako udržať za sebou? Podľa Carlosa Sainza to nebolo vôbec jednoduché. Ferrari totiž vytasilo nôž tam, kde sa malo strieľať; Scuderia skrátka z hľadiska práce s pneumatikami nedokáže konkurovať Mercedesu.

Toto je sprievodná diskusia k pôvodnej téme na https://f1online.sk/clanky/128358/ferrari-vytiahlo-noz-tam-kde-sa-slo-strielat-sainz-mercedes-ma-jednu-velku-vyhodu

Alonso:
Mám možnosť ísť na jednu sezónu do RedBullu Lawrence!
Chcel by som to využiť.
Lawrence:
No ak mi toto chceš urobiť, tak budeš musieť do konca sezóny jazdiť za mojím synom,
nech ukáže že vie zdolať aj šampióna.
Alonso:
Ok. Beriem!

5 Likes

To ,čo robí vedenie Ferrari je sabotáž!Vedia ,že ich monopost poziera gumy,ale namiesto toho,aby si nechali gumy so strednou zmesou na preteky,ich minú v úplne nepodstatnych tréningoch a potom musia ísť iba na jeden piť stop!!

Neviem aký závod si ty pozeral, ale podľa mňa mali dobrú stratégiu…nebyť červenej vlajky, tak Charles skonči v pohode druhý. Po pitstope sa vrátil na trať bezpečne pred Lewisom a mal čerstvejšie hardy o 6 kôl, čo nie je zanedbateľné… len veľmi ťažko by sa cez neho Lewis dostal. Sainz by asi Lewisa nedotiahol, aj keď mal čerstvejšie gumy, ale aj tak 2. a 4. miesto by nebolo vôbec zlé… na 2 zastávky by im to nevyšlo… nemali takú rýchlosť aby dokázali Lewisa stiahnuť pri časovej strate po 2 pitstopoch…

4 Likes

Ale ved pri restarte Ferrari nemalo uz ziadne gumy.Ak by mali stredne tvrde,tak v pohode mozu utocir aj na Red Bull,takto zostali stat na ojazdenych tvrdych gumach.

Kde by útočili na RB, keď sa im prehrieval motor a Leclerc mal poškodené zavesenie, ktoré sa časom závodu zhoršovalo.

1 Like

Nemali ich preto, lebo ich nepotrebovali. Čo obuli pred červenou vlajkou im stačilo do cieľa. Nič viac nepotrebovali a urobili to správne.

1 Like

Asi tak červená vlajka je proste o náhode. A MERC obul použité mediumky a proste to riskol.

Ak Mercedes na pouzitych mediumkach dokazal jazdit rychlejsie na konci pretekov po 35 kolach ako Ferrari na hardoch tak som presvedceny o tom, ze 6 kolova vyhoda na hardoch by sa do konca pretekov obratila proti Ferrari… Skratka by tie gumy zozrali skor, a na Hamiltona by nemali narok…

Az na to,ze Medium su rychlejsie gumy o 0,4-0,7s nez Hard. Pri rovnakych gumach by Sir,ktory mal o 6 kol starsie gumy,nemal taku rychlostnu vyhodu ako mal teraz. Pravdepodobne by tazsie predbehol Charlesa,ktory mal este problem aj s prehrievanim motora,preto na konci len menezoval dojazd do ciela. Sir zajazdil najrychlejsie kolo na Medium v poslednom kole.

Aj Lewis by mal veľké tažkosti s Charlesom, lebo MERC mal istý problém keď Jorge Brussel jazdil za Sainzom to isté aj Chvilku HAM na začiatku, preto to tam poslal cez trávu.

Aj to je mozne. Prave tym, ze Hamilton na kocni zajzdil najrychlejsie kolo, je jasne, ze od predbiehacieho manevra na Leclerca iba manazoval tempo, a aj tak Ferrari unikal. Takisto pred pitstopmi po predbiehacom manevri na Ricciarda, mal ovela lepsie tempo ako Ferrari. Preto si myslim, ze Mercedes mal vyraznu prevahu v pretekovom tempe nad Ferrari. Som presvedceny o tom, ze starsie hardy na Mercedese by neboli nevyhodou, a Hamilton by na Leclerca nakoniec zautocil. Otazkou je, ci by sa mu predbiehanie podarilo

George ale nedokazal zmanazovat mediumky… Prilis dlho bol zaseknuty za Sainzom,

Nepovedal som že by mu Leclerc unikal…ale mal novšie pneumatiky… a až tak Ferrari gumy nepožieralo… viď prvý stint, ktorý leclerc v pohode zmanažoval a Lewis sa naňho nijak závratne nedoťahoval… takže myslím, že s novšími hardami by to zvládol… navyše ako písali ostatní… po reštarte mal Lewis mediumky, ktoré sú o dosť rýchlejšie… bez červenej vlajky by mal Lewis iba staršie hardy … každopádne išlo tu o iné… a to o to, že Ferrari malo stratégiu dobrú…

To je jasne,ze aj na pouzitych Hardoch by zautocil. Bolo by narocnejsie sa priblizit,kedze by uz nemal taku rychlostnu vyhodu pri vyjazde z Peraltady ako na Medium.
A ktovie,ako by na tom boli Sirove brzdy a motor,keby musrl dlhsie jazdit za Charlesom.
To su vsetko len hypotezy,ktore ale nema vyznam rozoberat.
Myslim si,ze Ferrari zvolilo dobru strategiu a vytazili asi maximum. Mali aj stastie,ze Lando startoval zozadu.

Ale Hamilton mal mediumky, jazdil na nich 35 kol + boli ojazdene… A na konci pretekov ich mal v lepsom stave ako Leclerc (a toto je to podstatne, pre toto si ja myslim, ze by mal na konci pretekov vyznamnu prevahu aj na tych starsich hardoch)… V prvom stinte bol Ham rychlejsi ako Leclerc v priebehu tych par kol, od predbehnutia Ricciarda kym sa nedotiahol na Sainza. Ale mas pravdu v tom, ze Ferrari strategicky vytazilo maximum.

Leclerc nemal problém s pneu. Pneu boli vpohode. Dokonca aj Xavi ho pochválil za tyre managment a sám hovoril, že sú OK. Ale im sa motor prehrieval ako jazdili prv za niekym a mal nalomené zavesenie po kontakte s Checom. A to sa pribežne zohršovalo.

Ako by to dopadlo sa už bohužiaľ nedozvieme… možno máš pravdu ty, možno ja… každopádne sme sa zhodli na tom podstatnom a to, že stratégovia neurobili nič zle… kiežby Ferrari bojovalo o víťazstvá… inak som rád, že tu dokážeme diskutovať aj s odlišnými názormi slušne a bez hejtov… to tu nebýva často. najmä ak tu zavítajú individuá ako bob a spol…

1 Like

Hogr nám skončil a bob tu moc nebýva.

Hogr je slušný. Škoda, že tu není.
Ten má dlouholeté znalosti o F1 a technice, které tu chybí.