Ferrari v závere takticky nezlyhalo. Bolo to správne rozhodnutie, hovorí Vasseur | Magazín F1 - F1online.sk

Lewis Hamilton mal v závere Veľkej ceny Veľkej Británie poriadnu dávku smoly, keď prišiel o druhé miesto. Spravilo Ferrari chybu, keď ho tak tesne pred koncom pretekov povolalo do boxov? Podľa Frédérica Vasseura stratégovia rozhodli správne.

Toto je sprievodná diskusia k pôvodnej téme na https://f1online.sk/clanky/238959/ferrari-v-zavere-takticky-nezlyhalo-bolo-to-spravne-rozhodnutie-hovori-vasseur

Ak by ho nepovolali, a stihol by sa restart, čo vyzeralo ako pravdepodobne, tak by ho tam predbehol kazdy za to jedno kolo stratil by X pozicii

V skratke, takto malo dopadnut AB21. Presne takto a to tu v Silverstone sa to realen stihnut dalo. Tam nie, pretoze riaditel navyse pustil len par aut, presne medzi tymi dvoma, na ostatnych sa vykaslal. Ze na to teraz opat Lewis doplatil? Smola, fakt chybalo par sekund a rozhodne sa mohlo ovela viac stratit. Podium je stale podium. Vacsia skoda je tych 5s za start. Pohnut sa pohol, nespochybnitelne. Ale zastal a potom sa pohol ako ostatni. Ziskal vyhodu? Ziadnu. Ale samozrejme, presnu definiciu pravidla nepoznam, ak nesmie ani toto, tak samozrejme pentla uplne v poriadku. Kazdopadne, to je rozdiel, vdaka ktoremu by ta VC bola ovela lahsia a urcite by teda stihal pistop bez straty pozicie. Ale nevadi. Viac ma tesilo, ze pri pitstope museli menit aj nastavenie kridla, pretoze odvtedy uz Lewis opat siel fantasticky a lietal. A Charles to uz potreboval, ale v prvom rade si to fakt zasluszil, odjazdil skvele preteky. Ferrari je v hre, vzhladom na spolahlivost naozaj asi aj o ten titul, hoc rychlostne urcite je Mercedes uplne niekde inde. Ale par VC este Ferrari vyhra a ak sa Mercedes bude trapit so spolahlivostou a kradnut si body navzajom (co ale mozu aj vo Ferrari), tak sanca je. Mala, naozaj mala, ta prevaha Mercedesu je obrovska, navyse aj strata uz teraz nie je mala a George uz je spat vpredu, ale preco nie :slight_smile:

1 lajk

AD21 dopadlo najlepsie ako mohlo rozhodlo sa na trati v poslednom kole .a nie za SC .radost si to pozriet zas a znova :joy:

2 lajkov

Souhlas. Dojezdy za SC by měly být extrémně výjimečné. Ne standard, jak to požadují svědkové Hamiltonovi, kteří stále emocionálně nezvládli skutečnost, že titul v roce 2021 vybojoval lepší jezdec.

3 lajkov

Svedkovia Hamiltonovi su dodnes na prasky ktore nepomahaju nevedia pochopit ze Lui si prehral titul sam napr. v Baku ked si poplietol tlacitka na volante :joy:

1 lajk

neviem nemyslim si ze musia byt na prasky zase, Lewis je 7-nasobny sampion, a ten jeden titul hore dole už nedefinuje jeho karieru…na prasky budeme my Ferraristi ak Charles ukonci karieru bez titulu :smiley: to je moja najvacsia F1 obava

1 lajk

No Charlesovi by som aj ja prial titul​:+1: tak uvidime