Ferrari si uctí Nikiho Laudu špeciálnym lakovaním | Magazín F1 - F1online.sk

Ferrari urobilo zo špeciálnych lakovaní na Veľkej cene Talianska každoročnú tradíciu. Od roku 2022 taliansky tím predstavuje špeciálne kombinézy, oblečenie a tiež upravené lakovanie. Výnimkou nie je ani tento ročník.

Toto je sprievodná diskusia k pôvodnej téme na https://f1online.sk/clanky/212432/ferrari-si-ucti-nikiho-laudu-specialnym-lakovanim
1 Like

Stare malo cez biele pozadie taliansku vlajku a na novom taka mini vlajocka. Moc mi to nepripomina.

1 Like

Leclerc 1:1 prilba s Nikim a Lewis Modena žltá

7 Likes

Leclerc topka. :ok_hand:

1 Like

Nikiho auto na fotke, fakt nádherné, malické, tie casy sa uz nervrátia.

1 Like

Když už jsme v tom vzpomínání, tak obrázek pro pamětníky - “papírová” bunda Niki Lauda z r. asi 1977

image

To byla vzácnost! Ale tu jsem neměla, ani nevím, kde je tehdy lidi vzali - to byla vyšší kasta :smile: . Taky netuším, co to bylo za materiál. Říkalo se těmhle bundám papírové a působily tak…

7 Likes

Krása. parmalat: Niki s tým jazdil, netusil som, co to je, a potom, niekedy v 90’ som bol v Taliansku, v obchode, pozerám… jogurt :slight_smile:

2 Likes

Parmalat byl pokud vím jeho dvorní sponzor, kterého si odvedl k Brabhamu a s jeho pomocí posléze z Bernieho “vyrazil” královskou gáži, kterou mu nechtěl dát:
https://f1sport.auto.cz/clanek/bernie-ecclestone-a-niki-lauda-souboj-o-miliony
Niki byl pořádně tvrdý oříšek, v tomhle směru by z něj musel mít radost i ten jeho nesmlouvavý dědeček :smile: .

1 Like

Nádhera.
A tie DISKY a´la 1976 nech uz ponechaju, su skvele.

Ja som nadseny aj z takej malickosti, ze zadne krydlo nie je bielo-modre ale cierne (aj predne) a len maly znak hp (a ani ten by tam nemusel byt :grinning:)

2 Likes

Suhlas, autu to naramne prospelo.
Ak si kupit tohtorocny model, tak presne toto livery.

2 Likes

Ešte mohli tie krídla dať chrómové a taliansku trikolóru potiahnuť “poza” logo Hp až dozadu (keď už tam teda logo potrebujú mať) a bolo by to top. :heart_eyes:

Škoda aj tej červenej, že nezmenili odtieň na rovnaký ako bol na Laudovom.

1 Like

Ne ja si myslim ze vsetko je dobre ako je, je to citácia auta 1975 nie kópia.
Je to bomba.

Práveže sú strieborné a na slnku by sa mali lesknúť

1 Like

Aha hej. Pri priblížení to vidieť. Tak to som zvedavý na to. :slight_smile:

2 Likes

Krásná vzpomínka. Papírovky byla velká móda. Dnes se podobný materiál používá na jednorázové overaly pro malíře, hnojaře a jiné špinavé práce, ale tehdy se papírovky šetřily jako zlato.

1 Like

Prý to vozili kamioňáci z Itálie, říká mužskej. Možné to je, i když na to jich bylo vidět celkem dost. Nevím.

1 Like

Inak alzáci, v narkóze sa mi zdalo, že ALO vyhral tento rok preteky. Singapur

2 Likes

Nehovor hop. Singapur sa ešte nejazdil, Briatore je naspäť v hre a vieme čoho je aj s Fernandom schopný.

Možno Colapintovi ponúkne sedačku na budúci rok ak to zapichne do múru podľa inštrukcií. :grin:

1 Like

Tyhle papírovky se hodně používaly na reklamní účely. Docela se divím, že se přestaly používat. Zrovna teď je na takovou reklamu ideální počasí. Vzpomínám si na doby, kdy jsem seděl na zahrádce nějaké letní restaurace, ale večer, když se ochladilo, tak jsem klepal kosu. Nebo na cyklostezkách občas cyklouni podcení počasí a jak by byli vděční za kousek papírové kůže na svém těle navíc.

Je ale pravda, že dnes jsou mnohem kvalitnější materiály, které se dají našťouhat do zadní kapsy, ale stojí tisícovku a ani ty nemusí být zrovna po ruce. Pak by se taková bunda za stovku docela hodila.

1 Like