“My, a tým myslím FIA, Liberty Media a výrobcov motorov, musíme dôkladne vyvážiť jednotlivé ciele v oblasti inovácií, ekologickej udržateľnosti a nákladov. Ten posledný faktor bol častokrát prehliadaný, čo všetkých vystavovalo nebezpečenstvu. Musíme zabezpečiť, že dodávanie a vývoj motorov bude atraktívny biznis,” doplnil výkonný riaditeľ Ferrari.
Nepopieram, ze jednoznacny postoj Ferrari proti zmrazovaniu motorov je pochopitelny, kedze by to pre nich s ich aktualnym motorom bolo absolutne devastacne. Rovnako pochopitelny je aj otvoreny postoj Mercedesu, ktory by si zabetonoval svoje postavenie na cele.
No pre Red Bull moze byt zmrazenie motorov klucove pre zotrvanie v F1 a ja povazujem za nehorazne, ze Ferrari ma moznost to blokovat. Do tejto slamastiky sa dostali samy svojim minulorocnym motorovym podvodom. Bolo by to pekne zadostucinenie, keby sa im dostalo primeraneho trestu v podobe zmrazenia motorov.
Ale zo sportoveho hladiska by to bola napriek vsetkemu skoda. Nech je mi Ferrari akokolvek nesympaticke, je to este vzdy tim, ktory ma z dlhodobeho hladiska podla mna najvacsie sance ohrozit Mercedes. Zmrazenie motorov by ich mohlo na poriadne dlhu dobu odstavit a to by nebolo dobre.
ved nech zmrazia iba mercedes a ked sa dotiahne zvysok, tak zmrazia aj zvysok a je to vybavene. Formulu hybrid vyhral Mercedes, podme skusit nieco ine.