Ferrari má zlatý hetrik! Z víťazstva v Le Mans sa teší zákaznícke AF Corse s Robertom Kubicom | Magazín F1 - F1online.sk

Ferrari zavŕšilo v Le Mans zlatý hetrik. Legendárna značka v posledných dvoch rokoch zvíťazila ako menší outsider, keďže Majstrovstvám sveta vytrvalostných pretekov vládla Toyota, ale v tomto roku prišli hyperautá so vzpínajúcim sa koníkom na legendárne podujatie ako najväčší favoriti. Pred očami prezidenta Ferrari Johna Elkanna sa však posádky 50 a 51 továrenského tímu museli skloniť pred zákazníckym AF Corse a posádkou s číslom 83 v zložení Robert Kubica, Phil Hanson a Je Jifei.

Toto je sprievodná diskusia k pôvodnej téme na https://f1online.sk/clanky/204137/ferrari-ma-zlaty-hetrik-z-vitazstva-v-le-mans-sa-tesi-zakaznicke-af-corse-s-robertom-kubicom
1 Like

Tak od 2027 McLaren. :wink:

McL to bude mať ťažké. LMDh je dosť ťažké dostať do pozície na výhru R. BOP nastavenie im skôr vyhovuje na Q. Porsche tiež iba kvôli mega stintu Estreho

Pod Brownem to dají. :wink:

Tešim sa hlavne z Roberta. Zaslúži si tento úspech, keď to nevyšlo v F1 za červených. Pozeral som len pár hodín ale jazdili veľmi pekne :+1:

3 Likes

Pekny clanok @matus.pavlik @Admin

1 Like

Odkedy maju zakazene otvorene kokpity Le Mans moc nesledujem,kedze nemam rad uzatvorene kokpity pri motosporte,ale gratulujem Ferrari k hetricku a Kubicovi z vitazstvu!

McL to bude mať ťažké. LMDh je dosť ťažké dostať do pozície na výhru R. BOP nastavenie im skôr vyhovuje na Q. Porsche tiež iba kvôli mega stintu Kevina.

@prancinghorse inak zmenili pravidlá a 3x víťaz po sebe si necháva originálnu pôvodne putovnú trofej, takže ju navždy bude mať Ferrari. A je to ten originál od prvého LeMans.

1 Like

Kubica = legenda + gratulacia.
Giovinazzi ukazal “charakter” …

co to je za blbost? :smiley:

No trofej ostáva už Ferrari navždy, nie ako vždy ju víťaz musel na Grid vrátiť (išlo tam si urobiť peknú reklamu, ako aj Ferko tento rok).

a co dostane vitaz na buduci rok?

Je to tak, že kdo vyhraje potřetí v řadě, může si trofej ponechat a je vyrobena nová, putovní, do doby než ji zase někdo získá potřetí v řadě.
Takhle ji už vlastní Audi, Porsche, Toyota a teď Ferrari…

V podstatě se z toho stává trochu tradice, že když se do toho nějaká značka pustí, tak s cílem tu trofej získat.

Edit: ještě jsem zapomněl doplnit podstatnou
informaci, že dalším držitelem této
trofeje bude samozřejmě Redbull.

2 Likes

No tak v tom bola myslená tá zmena pravidiel/trofeje. Lebo Ferrari už má jeden krát 5x po sebe LeMans, ale v dobe keď ešte táto trofej nebola. Tak to iba zle preložil chatko franzúsky text. Od 1993 je putovná trofej a pokiaľ máš 3 po sebe, tak ti ostáva ako sme už spomínali a teraz sa tam pridalo aj Ferrari.

2 Likes

Lebo tam je pravidlo že tím musí mať isté meno, nemôže vyhrať napr raz Proton (Porsche auto tiež) a ptm 2x Porsche penske. Lebo je to iný tím, takže sa neráta ako keby 3x po sebe, lenže Ferrari je mazané a má dva tímy továrenský Ferrari AF Corsa a zákaznícky AF Corsa. No a vtedy sa to ráta, lebo hlavný názov tímu a celá jeho štruktúra je stále AF Corsa. Takže vlastne odrbali systém.

@PUFF To je zase ohýbanie pravidiel čo? A zase Ferrari teda FIARI?

1 Like

never AI v takychto veciach…pocita sa bud tim alebo vyrobca.
Since 1993 and the creation of the current trophy, when a marque or a team wins the race three times in a row, it keeps the trophy in perpetuity. Three manufacturers have done it: Audi, Porsche and Toyota. How are 24 Hours of Le Mans trophies made? | 24h-lemans.com

1 Like

Ja viem, len som nevedel nájsť niečo takéto relevantné na ACO stránke, kde sa o tom hovorí, tak som dúfal, že AI je aspoň približne dobre, aspoň sa naučí a do budúcna už bude vedieť xD

ale díky za opravu

1 Like

Inak sa hovorí, aby to Ferrari urobili “šetrne a nespáchali PR sebevraždu” voči jazdcom tak ich swapnú.

Takže Fred do WEC a Colleta do F1