Charles Leclerc a Lewis Hamilton v tejto sezóne vytvorili pomerne vyrovnanú jazdeckú dvojicu, ktorá fanúšikov pred televíznymi obrazovkami zabáva početnými súbojmi na trati. Nedá sa však povedať, že by mal z týchto súbojov radosť každý. Timovi Glockovi sa veľmi ťažko pozerá na to, ako ochotne Ferrari daruje desatiny sekundy súperom.
Kdyby mělo Ferrari reálnou šanci ohrozit Mercedes, tak budu první kdo řve ať urči Lerclerca jako jedničku.
Ale oni šanci nemají, tak ať aspoň ať závodí spolu. Zatím nedošlo k nějakému kontaktu, takže všechno okej.
Je rozkošné, jak by bývalí, většinou více či méně skromněji úspěšní jezdci pořád někomu “stříhali křidélka”, zdůrazňovali, že jezdci jsou “jenom zaměstnanci” atp. . Naštěstí je ti současní jezdci většinou zas tak moc neposlouchají.
Já jsem oproti Glocka celému Ferrari velice vděčný, že Hamíkovi s Leclercem dovolili mezi sebou bojovat jak se sluší a patří.
Jezdcům taky moc děkuji za předvedený výkon.
Ou nou táto konšpirácia žije stále aj po 18 rokoch? Glock počas dažďa získal pozíciu pred dažďom P7 v cieli P6. Glockovi to vyšlo parádne že stratégiou si dokonca dokázal polepšiť. Aj tak sa nájdu takí ktorí si myslia že niekde urobil chybu.
Nemyslím, že bývali piloti F1 ako Ralf Schumacher, Timo Glock , prip. ďalší mudrlanti sú tí, čo môžu niečo radiť a odkazovať súčasným jazdcom, či šéfom tímov.
Není to tak dlouho, co byla týmová režie (zcela správně) zakázaná. Zákaz padl proto, že nebylo možné vynutit jeho dodržování a týmy si ji už nenechají vzít, takže zákaz obcházely. Na zavrženíhodnosti celé praktiky to ovšem vůbec nic nemění, tak mi připadá absurdní se jí takhle veřejně dožadovat.