Ferrari pricestuje do Rakúska s veľkou misiou obhájiť barcelonský triumf. Taliansky tím priviezol do Španielska balík vylepšení a od súperov sa na nasledujúcich veľkých cenách (možno už v Rakúsku) očakáva odpoveď. Scuderia však na Red Bull Ring tiež nepríde s prázdnymi rukami.
Ale aby zvýhodňovala dominantný tím, ktorý má 100% pole rate a 86% win rate, a dovolila mu vylepšiť auto na úkor niekoho, kto má 1 náhodné pódium vďaka technickej poruche pilota pred ním, tak to tu ešte nebolo.
dohodli sa dopredu, ze aduo sa bude posudzovat podla vykonu spalovacieho motora? dohodli a suhlasi s tym uplne vsetci
bolo sucast aduo nieco o PP a vitazstvach a vykonu celeho auta? nebolo a vedeli to vsetci
takze z tohto pohladu je irelevantne ci ma niekto dominantne auto alebo nie a ake vysledky dosahoval, ide cisto o to kto ma aky spalovaci motor
mozno naozaj ma najsilnejsi spalovak prave rb ale ich auto je tak mizerne a ich jazdcom tak nesedi(niekto by mozno napisal, ze su tak neschopni), ze ani vyhoda najsilnejsieho motora ich nedokaze posunut vyssie ako v priemere na 4 najrychlejsie auto
Já jsem vždycky tvrdil, že kdyby byl RBPT třetí nejlepší, tak by to byl úspěch jako hrom a oni jsou dokonce první.
Přesto si myslím, že se jim FIA snaží házet klacky pod nohy, protože vizuální pohled tak dobrý motor neukazuje.
vo FIA pri navrhu pravidiel zabudli na Amdahl’s law. To hovori zhruba to, ze efekt zlepsenia urciteho komponentu je limitovany casom kedy sa ten komponent vyuziva.
Ked aplikujem na maximalny vykon, RBPT ho moze mat najvyssi, ale pokial podiel kedy sa ten maximalny vykon vyuziva je zanedbatelny tak aj celkovy efekt je zanedbatelny.
Ine parametre motoru su zrejme dolezitejsie.
Tym padom je RBPT obetou zle napisanych pravidiel, ale len do urcitej miery. Tie pravidla su rovnake pre vsetkych a pokial sa technici z RBPT zamerali na nespravne oblasti motora tak to je cisto ich problem.