Nemôžeš to takto zovšeobecniť, lebo tým len zohľadnuješ následok a veľmi podobný manéver môže v jednom prípade skončiť len ťukancom a v druhom prípade defektom alebo iným poškodením. Chceš teda trestať manévre alebo následky?
To netvrdím, ale keď pilot nemá auto pod kontrolou a spôsobí tak kontakt, tak je to nezmyselná divebomba.
Keby bolo na mne, ja by som netrestal asi polovicu dnešných potrestaných manévrov, ale nastavil by som tak pravidlá pre všetkých. Pretekanie strašne vymäklo za posledných 5-10-20 rokov. Ešte takých 10 rokov dozadu sa Hamilton s Rosbergom vytláčali pomaly každý pretek (pilot na vonkajšku to vedel stiahnuť alebo vyšiel mimo trať ak tam bol asfalt), párkrát došlo ku kontaktu (myslím že Rakúsko posledné kolo neviem ktorý rok) a nepamätám sa, že by niekto z nich dostal trest. A boli to skvelé súboje. Dnes keby takúto jazdu predvedie Max, tak je trestaný za každý jeden takýto súboj.
Ale podľa aktuálnych pravidiel skrátka prišlo ku kontaktu, ktorý zavinil pilot útokom, pri ktorom nemal auto pod kontrolou, takže by som v tomto prípade dal trest. U mňa to nie je o menách. Aj Maxovi za minuloročné Maďarsko a jeho divebombu na Hamiltona by som dal trest, aby si si nemyslel, že to teraz píšem len preto, že bol poškodený môj obľúbený pilot.
Výsmech už je len to, že Norris nedostal žiadne trestné body za kolíziu s Piastrim, no v tréningu sa rozdávajú trestné body ako zadarmo aj keď je to často chyba tímu a nie pilota.