Na svete je už šieste vydanie F1online podcastu, v ktorom sa naši redaktori Ladislav Király a Miro Gaži pravidelne venujú aktuálnym témam zo sveta Formuly 1.
Je fajn ze sa ta f1 komunita rozrasta ale nechapem moc tomu Videu. Klikol som to v nadeji ze nam konecne niekto vysvetlit ako vlastne tie motory v Quali pracuju a kde ziskavaju taky vykon no bohuzial sme sa dozvedeli len dohady. Fakt by bolo super ak by sa taketo videa robili s ludmi ktory to vedia vysvetlit aj po technickej stranke
Andy Cowell žial nevie po slovensky ale inak by som ho hneď zavolal. Mário Keszeli je široko ďaleko asi najfundovaneší odborník na túto problematiku a práve preto bol po Andym Cowellovi prvý na rane a tešíme sa, že nám svojimi vedomosťami pomohol pri tvorbe tohto videa.
Sorry Miro ked tak citam moj koment tak vyznel dost kriticky, vobec to nebol zamer. O Formulu sa Fakt zaujimam a hlavne po technickej stranke. Som v Nemecku a robil som dokonca tento rok Referat do skoly o Formule, hlavne o pohonej jednotke. Ale bohuzial na Internete som nasiel asi len to co uz kazdy vie. Preto som dufal ze v tomto videu sa dozvieme viac tak fakt sorry vobec to nebolo myslene ako kritika, skor som si tak vduchu povedal do p…i preco su tie motory take komplikovane
Miro scifi úvaha. Na sezonu ted mame tusim limit 3 motory tzn, ze jeden motor musi vydrzet cca 7 zavodu. Proc nejaky vyrobce motoru neuvazuje touto cestou - vyrobim motor, ktery vydrzi jen treba 4 nebo 5 zavodu, ale budu mit o to vyssi vykon. Sice hold nasadim o 3 motory navic v sezone, ale pokud jsem diky tomu schopny ziskat X koni navic pro tech 4-5 zavodu, tak obetovat ty 3 zavody neni zas takovy problem ne ?
Jan mne tu uz tiez napadlo a hlavne v predchadzajucich sezonach kde prve top 3 timy koncili vzdy najhorsie na 6 mieste. Napr Ferrari alebo Redbull mohli nasadit castejsie novy motor a skusit potrapit Merc v Quali a na tratiach kde sa lahko predbieha by skoncili najhorsie 5, pri troske stastie s Safety Car a podobne by mali sancu aj vyhrat pretek.
Zaujimava uvaha. Zo sportoveho hladiska by to malo mozno zmysel ale otazne je ci by tych koni naviac bolo dost nato aby to spravilo dostatocny rozdiel v umiestneniach v pretekoch tak aby to vyvazilo penalizacie. Dalsia vec je negativny marketing s tym spojeny (penalizacie, mozna poruchovost). Vid hondu ako bola na smiech ked mali nespolahlive motory po vstupe do F1 v turboere.
Ono sa vravi ze lepsi vrabec v hrsti ako holub na streche. Myslim, ze na tom naozaj nieco bude, pretoze havarie a poruchy sa stavaju a casto sa stalo ze aj lider pretekov musel odstupit kvoli roznym okolnostiam.
Souhlasím s tím, že otázka je kolik výkonu by tím získali navíc, ale podle úvahy ve Vašem videu by to klidně mohlo být desítky koní (já vím jsou to jen spekulace), ale rozdíl by to při dnešních rozestupech mohlo znamenat velký. A stále je asi lepší reklama 5krat být na bedně a 3krat vypadnout než dojíždět jak Ferrari například teď…
Ja by som este odporucil seriu GP Confidential. Tam su velmi casto rozobrane dopodrobna motory, ci aero suciastky. Nevidel som vsetky casti z tohto roku ale niektore casti ukazali poskladanie motora az do najmensej srubky, ci inych casti (samozrejme ako vizualizaciu). Je to celkom zaujimave pre ludi, ktori aspon trosku o tej tematike vedia.