F1 zničila “motoršportové Vianoce”, hnevá sa Scott McLaughlin | Magazín F1 - F1online.sk

Formula 1 v utorok zverejnila oficiálnu podobu kalendára na sezónu 2026. Aj keď mnohí fanúšikovia kráľovnej motoršportu sú s novým kalendárom spokojní, kalendár má predsa len niekoľko nedostatkov. Na jeden poukázal aj pretekár IndyCar Scott McLaughlin, podľa ktorého sa F1 rozhodla zabiť “motoršportové Vianoce”.

Toto je sprievodná diskusia k pôvodnej téme na https://f1online.sk/clanky/203612/f1-znicila-motorsportove-vianoce-hneva-sa-scott-mclaughlin

Tam asi niekto moc nerozmyslal. Doteraz to vzdy tak vychadzalo, ze si clovek cez den pozrel VC Monaka, prespal sa pri tom a vecer si mohol pozriet Indy 500. A je to tak uz celkom dost dlho.

Dufam ze sa na to este pozru a opravia to, nevidim dovod superit s Indy

Na druhej strane, minuly rok sa Indy500 prekryvalo aj s Coca-Cola 600, kedze Indy bolo odlozene kvoli dazdu. Tiez to tam nemaju velmi dobre vymyslene pre fanusika.
Business je vojna a ak sa nedohodnu tak to bude len horsie, kedze NASCAR sa jazdi pomaly kazdy vikend a F1 sa ubera rovnakym smerom. Ako bonus sa v ten den jazdilo este aj MotoGP.

Ak to niekoho zaujima tak v USA je v ten den najsledovanejsie Indy500, potom NASCAR a F1 je az na tretom mieste a to je VC Monaka. Som zvedavy na buducorocne statistiky.

Je jasne, kam McLaughlin mieri, boji sa aby F1 nezobrala americkych divakov.

Urcite VC Monaka nema sancu tromfnut Indy 500, ale VC Kanady uz je trosku vaznejsi super, tam nebyvaju az tak nudne preteky.

myslel som si, ze Monako je najsledovanejsi zavod F1…

To uz neviem, konkretne cisla nesledujem. Ale ak je, tak sa nedivim, ze to tam stale je. Osobne to nemam problem pretrpiet, viem co cakat kazdu sezonu, ale myslel som, ze tam ide skor o tu navstevnost a historiu, nevedel som, ze je to aj najsledovanejsie