F1 sa len tvári, že načúva jazdcom. Nemáme žiadne slovo, hovorí Hamilton | Magazín F1 - F1online.sk

Nerozumím tomu, ale dávám srdíčko za konstruktivní přístup :smile: . Jestli je hlavní problém v poměrech elektro-spalovák, tak to F1 k úpravě podle mě dožene spíš dřív než později. Však na to teď mají celý měsíc.

Pokusím se potlačit svoji přirozenost a napíšu to smířlivě, lidsky a nechám spoustu prostoru pro diskusi.

Ne,ne, Warakare, jezdci nemají a neměli by mít absolutně žádný vliv na pravidla. Teda samozřejmě v plně konkurenční, neregulované a kapitalistické soutěži.

Jezdci jsou pouze nájemná část závodní jednotky, nic víc. Něco jako zaměstnanci v kapitalistickém podniku. Tím, že je necháme říkat vlastní názory a budeme na ně brát zřetel, zaděláváme si na něco jako odbory a to jak se všichni nepochybně shodneme je zlo…

Ale vzdyt to same pisu. Neni potreba dokola psat o nadavani na soc sitich. To je vsude a nejspise i bude. Ale zakazovat se jezdcum ci skalnim fanouskum vyjadrovat na soucasne pravidla. Zakazovat nebo zesmesnovat fakt, ze se to ( dle pruzkumu 78%) vetsine nelibi taky neni cesta. Tohle proste neni F1. A muzete mi tady psat o vsech zmenach, o prizpusobeni atd. Me proste vadi, ze namisto abychom resili kdo projede jak zatacku, jakou rychlosti atd , tak uz treti zavod neslysim nic jineho nez : nabijeni, vybijeni, baterie, nabijeni… vybijeni…. Kdybych to obdivoval tak kouknu na FE, bez urazky. Tam to beru a dokonce nekdy i kouknu. Ale v F1 chci resit motory a jezdce, ne elektriku a nabijeni. Proste pak uz nechapu proc FE a F1 koexistuji kdyz prece nejdulezitejsi je jit s pokrokem a to je elektrika..

Nebavi me videt frustrujici super talenty jak jsou nestastni, ze toto neni Moto zavodeni, kvuli kteremu to cely zivot delaji..
a ne, nejsem naivni, ktery oceka zmenu o 180% a za tyden… jak si rekla ta prijde min za 3-5 let. Ale chci videt kazdy mesic krucek po krucku jak se F1 vraci do pole zavodeni a ne manazovani baterek. Nechci zavod AI na distribuci energie.
A nevadi mi negativni ohlasy zavodniku na ktere koukam uz tolik let…

A co by byla F1 a vsechny tve korporaty bez top jezdcu?:smirking_face:

Jeli by jezdit do jinych kategorii kde by jim naslouchali a za F1 by nejezdili uz ti nejlepsi ale ti nejposlusnejsi, jak rikas, zamnestnanci… no a to by se pak uz moc lidi asi nedivalo ne?

Je potreba vzdy najit balanc mezi tim co ty jako korporat pozadujes a tim co si schopny svym lidem nabidnout… zdravy kapitalismus​:+1:

A hlavne nepoucovat sve zakazniky co je se jim ma libit a co ne.. to uz tady zkouseli a nepovedlo se. : Budlight, Jaguar, Gillete, Pixar… atd

Nezlob se, ale mám pocit, že mluvíme každý o něčem jiném. Sorry, asi moje chyba, ale líp svůj postoj vysvětlit neumím. Mír s Tebou :slightly_smiling_face: .

1 lajk

I s tebou dobra duse. To bude ale nuda ty tri tydny​:see_no_evil_monkey::see_no_evil_monkey::see_no_evil_monkey:

Edit: ale ja s tebou na 99% ve vsem souhlasim​:grin::smiling_face_with_three_hearts:. Jen jsem narazel na tvoji posledni vetu, ze mame byt ticho a vyckavat .. ze se to treba zmeni…. A ja stary rebel proste nedokazi byt ticho kdyz se mi neco nelibi :rofl:

1 lajk

Tak já přispěju do diskuse svým pohledem - každý, jednotlivec i skupina, má takové postavení a moc, jakou si dokáže vybojovat. Výraz odbory bych vynechala, to je jenom jeden příklad obecné “nátlakové množiny”, jestli se vyjadřuju srozumitelně :smile: . Vždycky, když nedojde k dohodě, musejí účastníci ukázat svoji reálnou sílu a vliv, no a podle toho bude výsledek. Postavení jezdců není žádná výjimka. Pokud by se sjednotili a opravdu účinně zatlačili na vedení F1, bude po jejich, částečně nebo úplně, podle situace a možností. Případně můžou získat na svoji stranu další velké hráče, třeba sponzory, osobní nebo týmové (podle postoje týmů), atp. Nedokážou-li to, můžou si plácat játra na schůzkách s vedením libovolný počet let a výsledek bude pořád nula. To, že mají vlastní organizaci GPDA samo o sobě nic neznamená, když nemají pro schvalování zajištěný nezbytný hlas (což by bylo hodně diskutabilní, resp. přímo nežádoucí, to s Tebou souhlasím). Naopak je to spíš kontraproduktivní - vedení se může ohánět tím, že to a to bylo s GPDA projednáno, ale přitom se názory jezdců řídit nemusí.

1 lajk

No dobrý, a proč rebeluješ tady? My to nezměníme a admin taky ne :woman_shrugging: . Ale jestli Tě smazali na oficiálním F1 fóru, tak Tě můžu politovat a můžu to i odsoudit, jestli Ti to je k čemu :smile: . Míru nespokojenosti jednotlivých místních účastníků diskuse jsme už asi všichni pochopili, tolik nás tady zase není :smile: .

:smiley: Ti největší marketéři by s Tebou nesouhlasili. Už dávno vědí, že zákazníkovi je třeba detailně říci po čem přesně má toužit, páč je úplně ztracený.

Redbull by to mohl vyučovat.

2 lajkov

Ta první věta je všeříkající a cokoli vic, je zbytečné :+1:.

1 lajk

Hluboce se omlouvam, za ton meho prispevku.. jsem utahanej jak kote. Ridil jsem 12,5h a jsem hladovej… a klid, nic me nemazali :smiling_face_with_sunglasses:

Jen si rikam, ze pokazde kdyz se postavim na stranu jezdcu a toho co mam rad, hned nekdo napise, ze by meli prestat plakat nebo vytahne fakt, ze nekteri pri sve “ kritice” pouzivaji retoriku za hranou. Takove zjednodusovani a skatulkovani se mi proste nelibi….

Stejne jako kdyz pisi, ze “ nejhlasitejsi” kritik je Max. Podle ceho to meri tu hlasitost? Nebude to poctem clanku o nem a rozhovoru ktere se s nim toci porad dokola na jedno tema? Za me mi prijde kdyby se ptali tolikrat Lec nebo Nor atd na stejnou vec tak nejhlasitejsi budou oni. Atd

nu coz… uz mlcim. Jdu se najist a dospat den​:wink::crossed_fingers:

1 lajk

Ta cestina je krasna vec…. Neni poucovat jako poucovat , ze? :smiling_face_with_sunglasses:

Vse ma sve meze i vyznam…. Ale to vime vsichni

1 lajk

Ále, asi jsem přecitlivělá… Třeba nám během následujícího měsíce připraví nějaké návrhy změn, a pak bude trochu konkrétnější diskuse s pohledem do budoucna. Teď je to na mě trochu jednotvárné :smile: .

1 lajk

Taky jsem řídil 11h :smiley:

1 lajk

Kam si jel? Ja Florencie..

1 lajk

Marketink je pro mě svým způsobem obdoba práce s davem. Tuším se říká, že dav má inteligenci šestiletého dítěte :smile: . Ale já tomu nerozumím…

1 lajk

Já z chalupy dneska v noci.

Myslím že většina populace už se tak od 10 roku nikam neposouvá :smiley:.

1 lajk

To mas chalupu pekne daleko​:grin:.

1 lajk

“Všechno, co opravdu potřebuju znát, jsem se naučil v mateřské školce” :smile:

1 lajk