Ako zlepšiť šou na úzkom okruhu v Monte Carle? Asi si nemusíme nahovárať, že bez stavby umelého ostrova, alebo podobného zásahu do geografie mesta, dokážeme rozšíriť okruh a nepredĺžime rovinky. Dnešné obrovské monoposty sa na toto miesto skrátka nehodia. Formula 1 však beztak chce podniknúť kroky, aby zabránila pomalej „procesii“, akú sme videli v minulom roku.
Souhlasím. Pod rozpočtovým stropem je omezování různých komponentů pouze buzerováním a pouze stupňováním trestu, protože se díly stejně mění převážně po kolizích.
Dle mě je to dvojí trest.
ok, povedzme, ze 2025 pustili, ale 2027 uz maju byt prevodovky homologizovane. (chapat tak, ze urcite komponenty je mozne stale vyvijat vo forme zetonov, avsak jadro ma byt nemenne).
teda, tymto uvolnenim si “zadelali” na problem v buducnosti.
ten vyklad pravidiel pre rok 2026-2030 je brutalny a ak by som to smel nazvat jemne tak to nazvem ■■■■■■■■ vo vsetkom ci boha. jedna regulacia za druhou. ak niekto zle navrhne koncept tak je to na 5 rokov v riti
cca po letnej prestavke alebo cez nu v 2026 uvidime kto to urobil zle a bude tlak na zmenu.
O standardizací převodovek jsem už slyšel, ale nemyslím si, že by to bylo schválené. Ferrari a určitě i Mercedes proti tomu budou bojovat. Vždyť se jedná o jejích příjem.
wau, mudro. az mi je to divno. monaco - urcite, cokolvek tam je krok spravnym smerom. a aby mnozstvo prevodoviek (a snad neskor cohokolvek) riesil rozpoctovy strop, mega. tesim sa, kto do toho vhupne a vyuzije vsetky mozne kusy a kto si posetri a prachy vrazi do vyvoja.
Co to je za umele vykonstruovanej bullshit s pitama?! :D:D:D Tohle uz fakt nema nic spolecnyho s souperenim a vydavani z lidi/procesu/teamu/auta/komponentu maximum.
Áno,aj keď jedna zastávka v boxoch by bola na väčšine tratí tak či tak.
Toto tu mi príde ako také narýchlo nepremyslené rozhodnutie,len aby sme si mohli spraviť fajku, že sme niečo na riešenie problému spravili
Velká část současných nařízení a omezení je kvůli umělému zatraktivnění soutěže. Prakticky všechna kromě bezpečnostních. O jedno víc nebo míň se ani nepozná.
ja mam strasne rad poctivu novinarcinu a tento portal zacal fakt dobre
ja velmi dobre rozumiem tomu, ze prist s vlastnou tvorbou je v nasich koncinach naozaj narocne, pretoze nie sme pri zdroji, ale myslim si, ze tento posledny odstavec patri skor niekde na osobny blog autora ako na portal, ktory sa tvari, ze svetu F1 rozumie
pretoze je sakra velky rozdiel prevodovka a motor, vyvoj, cena, vplyv na vykonnost a vsetko okolo toho… vyvoj motorov nespada pod rozpoctove stropy uz len preto, pretoze nie je povinne (a ani realne) aby si ho kazdy team vyrabal a je to daleko, daleko komplikovanejsia vec ako prevodovka (ktore sa navyse zrejme aj standardizuju, takze opat to potvrdzuje, aky je to rozdiel). Zrusenie tych trestov by vyrazne motivovalo motorarov vo vyvoji raketovych kuskov na jedny preteky a v pripade tesnejsich sezon by ani rozpoctovy strop s tym nic neurobil a teamy by si nasli cestu. Mozno nie motor na Q a pretek zvlast, vikend po vikende, ale opat by to slo zlym smerom. Jednoducho by to mali vyvinute a pripravene a kalkulovali by s tym, kedy sa im oplati nasadit novu raketu (tak ako aj teraz mozu teoreticky vyrobit 1000 kridel, ale do stropu sa rataju len tie, ktore realne aspon na 1 kolo nasadia).
To ze sa nam nepacia tie tresty je samozrejme pravda, ale sirit nicim nepodlozenu informaciu z brucha na zaklade vlastneho zelania v clanku, ktory je inac celkom fakticky, to mi pride prinajlepsom nestastne.
Upřímně - to přezouvání při RF při valné většině případů zas taková katastrofa není (někdy naopak zajímavost zvedne), zrovna tak Monako v posledních letech nebylo v řadě případů zdaleka tak málo zajímavé. Co se ztratilo v závodě, o to vyhrocenější byly kvalifikace, celkový dojem slušný.
Holt ale loňský rok ukázal tragickou kombinaci, kdy se z toho po RF hned na začátku stala vytrvalostní disciplína a extrémní nuda - fakt ta nejhorší možná kombinace Přijde mi proto jako docela dobrý nápad udělat úpravu speciálně pro Monako, které se vymyká z běžného standardu a přitom nic neměnit na jiných tratích…