F1 má čoraz viac fanúšičiek, medzi novými priaznivcami majú jasnú prevahu | Magazín F1 - F1online.sk

Liberty Media úplne pretransformovala Formulu 1 zo športu, ktorý drvivá väčšina fanúšikov sledovala len v televízii, na globálny fenomén prítomný na každej platforme. Obrovská zmena však nevedie len k nárastu popularity ako takej, ale zvyšuje aj počet fanúšičiek. Podiel žien pomaly začína dobiehať aj mužov.

Toto je sprievodná diskusia k pôvodnej téme na https://f1online.sk/clanky/207469/f1-ma-coraz-viac-fanusiciek-medzi-novymi-priaznivcami-maju-jasnu-prevahu

Stale cakam, kedy uvidim rovnake ideologicke bludy a clanky o aktivitach, ktore su tradicne povazovane za zenske.

Za mňa môžem povedať, že ma naopak tá umelo vytváraná dráma irituje a úprimne ma neteší, kam tento šport pod vedením LM smeruje. Je to ich biznis, chcú mať z toho Hollywood, tak je jasné, že pritiahli nových fanúšikov. Sú to ale skutoční fanúšikovia F1, alebo skôr fanúšikovia zábavy na spôsob Netflixu?

2 Likes

Som žena, f1 sledujem od roku 1997, umelá dráma na trati, a celebritky v záberoch, ktoré častokrát ani len netušia,kde sú ma nezaujímajú a ženskú f1 som ešte nevidela. Mne sa tento megaboom nepáči, čoraz väčšia umelina, dráma a peniaze z toho smrdia ako šport

4 Likes

wau, som milo prekvapeny ze tristvrte novych fans su zeny. snad sa zacnu dostavat pomaly aj na vyssie poziicie v timoch castejsie. plus teda vyborne pre f1 academy, z ktorej sa casom snad stane uceleny rebrik serii a bude konkurovat f1ke v sledovanosti.

co sa tyka umelej dramy a fancy veci, ktore treba robit, aby sa dnesni mladi pripojili, to je skor smola pre tych dnesnych mladych, ak by to nefungovalo, nikto by to tak nerobil.

ale tak zasa naozaj velke mnozstvo z tych novych fanusikov sa casom tiez stane true hardcore fans, ja som v 99tom tiez az na starte zistoval, kdo ma poleposition, netusil som nic o tech detailoch a zakulisi. prave dnesny pristup liberty by som vtedy ocenil. stokrat lepsie nez blby teletext na markize strana 707 a jedna priloha v novinach v sporte tusim stvrtok po velkej cene.

nie, liberty robi dobru pracu s prinasanim pribehov divakom. top svetove sporty to tak musia robit, inak to nebudu top svetove sporty.

1 Like

Tak kluci jsou krasavci. Leclerc, Russell, Norris, Hamilton, Colapinto, Hulkenberg.

Holky tečou a padají jim kalhotky.

1 Like

ach z tohoto bude Eiselle striekať a omielať to každý jeden trening. Ked už nekomentuje dianie v treningoch tak aspoň toto tam vypichne poprípade nejaký jeho vtip o politike

Jupíííí. :upside_down_face: :heart_eyes: :upside_down_face:
Škoda že nejsem mladší. :roll_eyes: :stuck_out_tongue_winking_eye:

1 Like

Ja si myslím že najviac nových fanúšikov prišlo v 2021 vďaka boju o titul ktorý sa snažia nejako umelo znovu vytvoriť skoro každý rok

No z tohto čo si vymenoval čo ja viem :joy:

Zvláštna zostava za mňa.

Či zrovna taký Hulk za to môže :joy: a ošiaľ Franco som nepochopila dodnes

Tie čo fandia výkonom, milujú Verstappena.

Tie čo majú pri fandení mokré nohavičky, milujú Leclerca a Norrisa.

Hamilton a Hulk sú už starí pre DtS fanúšičky.

No a Russellovi fandí presne jedna. :sweat_smile:

1 Like

Ale v tej dobe zase bolo lepšie, že vychádzali časopisy o F1 ako Formula 1, F1 Sport či F1 Racing takže informácie sa dali získať :+1:

1 Like

Az ma chytila nostalgia, dodnes mam nejake z nich odlozene :slight_smile:

Jsem rád, že Formule 1 přilákala spoustu nových fanynek a dalších genderů…
Konečně se někdo dívá na závod a místo toho, aby řešil úhlovou rychlost klikového mechanismu, řeší, kdo má nejhezčí šatičky, účes, fialový minisektor, nebo jakou pitomost kdo zrovna prohlásil.

Hele, hlavně že máme diverzitu – mechanici, piloti a inženýři jsou dávno pasé…

Formule 1 je teď pojízdný katalog pro Instagram a platforma pro zviditelnění nejzbytečnějších.

Dříve přijížděly nejlepší holky z celého světa do Monaka, aby oslnily piloty a techniky na party na cílovce, dneska tam jezdce nepotkáš, páč je holky nezajímají.

Dříve mě kamarádi prosili, abych jim přivezl z Monaka pneumatiku a dělali si z nich stoličku na terasu, dneska po mě jejich děti chtějí fotku Dua Lipa nebo Simone Ashley… to jsou ti noví tři fanoušci ze čtyř, ten čtvrtý chce lanyard z paddocku…

A mimochodem ze všech barů zmizely automaty na kondomy…
Neumím si představit, na co budou dnešní mladí fanoušci vzpomínat a z čeho budou čerpat, až dospějí a založí rodinu s holkou, kterou v sedmnácti poznali…

ano F1 je popularna ale tim ako to LM smeruje tak stracaju tych starych fanušikov to jadro lebo skutočny fanušik pozera aj ked je zavod nudny skutočny fanušik pozera a fandy aj ked sa zrovna jeho oblubencovy nedari to su pravy fanušikovia to čo ted prichadza je dočasne ty novy fanušici čakaju akciu ako z hollwoodu a LM sa im snaži vyhovieť tym straca starich fanušikoch

3 Likes

Dnes si možná pošlou fotku do mobilu a erotika je splněna.
Taky by se mohlo říci, že se F1 vrací do starých časů, kdy sex byl bezpečný.

1 Like

Mohl by mi někdo s přítomných pánů vysvětlit, kam se ztrácejí chlapi? Všude přibývají ženské, od dětství (!) poslouchám o nežádoucí feminizaci tuhle a tamhle, tak snad někde padáte do moře nebo co :smile: ?

2 Likes

Vždyť tu o tom píšu pořád.

Nejsou vzory, traťkové jsou v hospodách, nebo v práci, kluci tloustnou a mají málo testosteronu a to hlavní je, že chlapství bolí…

Potom to končí tím, že mají v pokojíčku nad postelí místo plakátu Rory Capello, třeba Alonsa…

4 Likes

No jo, ale já tohle fakt poslouchám od dob, kdy ještě kluci chodili na vojnu, a ta prý z nich chlapy dělala! Už tehdy si pamatuju obecné stížnosti, že v různých oborech přibývají ženské. Naopak, že by někde přibývali chlapi si moc nevybavuju… Tak mi to nějak nedává smysl :smile: .
Tloustneme prý všichni, kluci i holky (tam bych se ani nepouštěla do spekulací, nakolik je za tím i tolik populární anti-baby zobání…). Jo, celkově jsme jako společnost zpohodlněli :woman_shrugging:. Teď je jenom otázka, kdo a kdy s námi zaklepe. Ale to už jsme mimo hlavní téma.

Je konec a musíme se s tím smířit.
Jen si trochu v příštích pár stoletích nabijeme hubu a zase to bude dobré :smile:.

Má to ale zase pár pozitivních důsledků, je malá konkurence, takže s námi flirtují i dvacítky a všude je tak nějak víc zábavy, páč i ve vysokých horách se objevují krásné holky a jak známo, s těmi je vždycky větší zábava než se sebestřednými chlapy…

Já jsem vlastně spokojený.

1 Like