F1 chce len osem európskych veľkých cien, hovorí šéf VC Belgicka | Magazín F1 - F1online.sk

Formula 1 pokračuje vo svojom postupnom prenikaní do všetkých kútov sveta. Stáva sa z nej globálny šport v pravom slova zmysle. Liberty Media lákajú nové destinácie a hlavne ju lákajú štedré ponuky za organizáciu nových podujatí v Afrike, Ázii či na Blízkom východe. Týchto promotérov, na rozdiel od európskych, pritom príliš nezaujíma rentabilnosť vlastných investícií.

Toto je sprievodná diskusia k pôvodnej téme na https://f1online.sk/clanky/185204/f1-chce-len-osem-europskych-velkych-cien-hovori-sef-vc-belgicka

Silverstone, Spa, Monza, Red Bull Ring, Hungaroring, Španielsko, Nemecko, Monako.

Prípadne rotovať niektoré VC, aby sa tam každý druhý rok zmestilo aj Holandsko alebo taká Imola.

A 8 závodů v Evropě je jako málo? Však SPA, Monza, Silverstone jasné, dál RB ring a Španělsko…a za mě asi všechno, takový to Maďarsko, Monako, Imola…to mě vůbec nezajímá :grin:

Nezapomeňte, že Brno se taky hlásí o pořádání F1. :slightly_smiling_face:

To se dřív odštěpí ta “pravá F1 jenom pro Evropu”, takže žádný problém :slight_smile:

Asi do Madarska nechodis ked to takto pises.
Ja som tam za 2 hodiny autom a je to paráda.

2 Likes

Taky nevěřím, že se F1 v Brně dožiju. :smile:

Spíš bych chtěla vidět někoho, kdo tomu věří :smile: .

1 Like

No dobře, přidejme teda Maďarsko, to je 6. Pořád dvě volné pozice :grin:

Hlasování jsem už uzavřel. :stuck_out_tongue_winking_eye:

1 Like

Ked Nemecko nedokaze dat dokopy Velku cenu, je to smutne …
Vikend u nich bola stabilna cast kalendara.
A nechat rotovat SPA je dalsia stupidita …

2 Likes

Takže chceš 8 závodů v Americe, když Miami je takový, jaký je?

Ved je to len o jeden menej ako aktualne. Nevadi.

Ale chcelo byt to dalsiu velku cenu v oblasti blizkeho vychodu(napr. Oman pripadne velmi by sa mi pacil Kuwait) a dalsiu niekde v Afrike - ta Rwanda je bozi napad.

A co nějaké pěkné závody u arabských kamarádu? :stuck_out_tongue:

Tak když radši preferuješ Qatar před Mugellem třeba, tak to je tvůj nevkus :smile:

8x nocne preteky v pusti, 8x nejaky cirkus v amerike, 3x Cina 2x Rusko, ved uz dlho nebolo. Do Europy ani nemusia chodit.

1 Like

V Evropě by stačila Barcelona a Silverstone. A třeba Monza, aby to mělo kouzlo.
Ostatní tratě jsou pro současnou generaci velmii nevyhovující.

To jsou, ale i pro ty v Severní Americe a Asii😀

Puffe 8 teamov a 3 preteky v Europe …
Este ze o tom nerozhodujes :slight_smile:

Suhlas, Mugello je skvele.
Nech idu arabi niekam …