F1 bude rokovať o troch zásahoch do formátu víkendu. Zmení sa aj dĺžka pretekov? | Magazín F1 - F1online.sk

Sezóna 2026 prinesie veľké zmeny v technických pravidlách, no v zákulisí sa rokuje aj o úprave športových pravidiel. Úvahy o dvoch povinných pitstopoch sú už v padoku známe, ale Komisia F1 chce na najbližšom zasadnutí prediskutovať tri ďalšie novinky vo formáte víkendu. Dve z nich sú skôr kozmetické, ale posledná by mohla mať významný dopad na nedeľnú veľkú cenu.

Toto je sprievodná diskusia k pôvodnej téme na https://f1online.sk/clanky/218379/f1-bude-rokovat-o-troch-zasahoch-do-formatu-vikendu-zmeni-sa-aj-dlzka-pretekov

Môj návrh je zbaviť sa Domenicalliho. Ten človek je pre F1 učinená katastrofa a stokrát väčšie zlo než Ben Sulayem.

4 Likes

ja som za predlzenie pretekov, nie skratenie🤗

1 Like

Som za a 60 minut nech si pocita doma ked si robi spagety.

Tak ja neviem. Nebolo by lepšie prípadné predĺženie pretekov zahrnúť už do technických smerníc pre rok 2026? Ferrari a LiCo zdravia.

casovy limit namiesto kilometroveho mi znie prekvapivo fajn. ale nech je vysledok priemerom realnych dlzok gp, cize niekde hodka a pol ci kolko. Aj ked v tomto pripade sa skor bojim ze je za tym nastavenie takych pravidiel, aby bolo vysledkom skratenie gp na hodku, takze - Nesahaj do toho.

kazdopadne argumentovat 15 sekundovymi videami, ze by sa mala znizit dlzka zavodu, to je chore, lebo tak by sa dalo pokojne argumentovat az do dlzky zavodu 16 sekund - cize ocividne blby argument - hlavne ked fodbale maju sto minut plus prestavka, goly su tam tak dva-tri najviac a pozor, funguje im to. divacky aj financne.

Aj tak tým nič nevyrieši, lebo dĺžka pretekov závisí aj od VSC, SC, červených vlajok, počasia a pod.

Liberty by očividně ráda zavedla tik tok závody- statt plný kokize, pak 3 kola a konec a jet další závod

Já bych místo zkrácení televizního času zkrátil Domenicaliho funkční období.