Vidím, že Ťa sem baví dávať blbečkov zo slovenskej politickej scény.
A komu tím prospěješ?
Je to sociální experiment, jak na to budou uživatele reagovat
Ake data si nazbieral?
Zatim jen explorerovi
Dal sa cakat takyto pristup. Potom sa ale nuka otazka, preco sa nevyhodnocuje prinos a hodnota pre sutaz ako taku aktualnych teamov. Haas si tam v pohode nechaju a Andrettiho nechcu. Tak nech zavedu nejake periodicke evaluacie, aky ma kto pre F1 prinos a priebezne najslabsich obmienat.
Andretti by to vsak mal dat na sud. Miesto bolo oficialne volne, nikde nie je zakotvene, ze 10 teamov je maximum, zadali sa podmienky pre vstup, ktore splnil, takze takto ho vysachovat s takymto odovodnenim nie je korektne. Ktovie, co vsetko by sa na sude zistilo
Myslim ze vsechno bylo pripraveno k odkoupeni Haasu a mozna se to i stane, protoze argument ze Andretti by nebyl prinosem je dost smesny. Jakoze by je chteli hned od prvnich zavodu videt na cele?
Vim ze jen dva tymy byly hned po vstupu uspesne, Wolf v 70.letech presneji 1977 bojoval o titul a znamy Brawn 2009. Jinak pokud tym nevstupuje do F1 vylozene na prani penez tak trva cca 2-3 roky nez nabere kurz smer boj o podia.
Čiže Andretti splnil všetky podmienky, ale FOM sa ich rozhodla neprijať na základe takých komických dôvodov, ako že “by v prvých sezónach museli odoberať motory niektorého súčasného výrobcu” alebo že “konkurencieschopnosťou sa predovšetkým myslí boj o víťazstvá a pódiá.” Výborne, tak to môžeme béčka Red Bullu a Ferrari rovno vyhádzať zo šampionátu. Ako už bolo povedané, o pár rokov môže F1 ešte prosiť záujemcov, aby sa pripojili, no namiesto Andrettiho budú mať na výber prinajlepšom z podivných saudských a čínskych záujemcov, prinajhoršom z pofidérnych práčiek.
Může být ještě horší scénář, kdyby Liberty chránila Haas právě před Andrettim.
Je celkem jasné, že Haas bude mít problémy sám se sebou i bez přímé konkurence Andrettiho.
Nejak mi nedochádza načo existujú podminky ktoré musí nový tým splniť a keď ich splnia tak ich aj tak nevezmú. A navyše im povedia " Ale v 2028 vás zoberieme z radosťou " To ako potom prinesú do F1 niečo iné ako teraz ? Príde mi že ich tam majú ako poistku keby niekto nechcel alebo nemohol pokračovať.
Chranila pred cim, pred nasilnym odkoupenim ne proste je to zkorumpovany prostredi, Andretti ma splneno, ale vidime ze ten sport neni pro vsechny, jen pro ty co se hodi.
FOM nechtěla aby se do F1 dostávaly týmy typu Caterham, paraziti Lotus a Marussia a USF1.
Proto se vymysleli tyhle pravidla. Přitom FOM přijala Haas, který je ještě horší než výše jmenované týmy.
Myslím, že Andretti by Haas velice rychle převálcoval.
Andretti by převalcoval ne jen Haas, ale i Sauber
To je jasny, o tom neni pochyb, Andretti family je tady nekolik desitek let a furt na vrcholu, pokud by nejezdili casem vepredu, neco by bylo v F1 spatne, skoda te politiky.