Esteban Ocon po sezóne opustí Alpine! | Magazín F1 - F1online.sk

Pre Ocona vyzeraju ako naj moznosti: Audi, Williams a Haas.
Osobne by som ho najradsej videl (napriek prasackym zatmeniam je to kvalitny jazdec, urcite lepsi nez napr. Sar, Mag, Ric, Str. atd.) v Haase, idealne po boku Bearmana, nech je v F1 aj nova krv. O Audi totiz primarne nema zaujem ani on sam a vo Williamse by som radsej videl Kimiho (ak ten nepojde rovno do Mercedesu).

Co by mal urobit Yuki pre Puffka?
Predsa nakreslit obocie, vymalovat pery a nafuknut prsia. Sikovna aziatka ho iste presvedci o svojich kvalitach.:sunglasses:

Esteban je kvalitný a rýchly jazdec ale jeho občasné zatmenia zdravého úsudku mu viac škodia ako pomáhajú. Má 3 možnosti Audi, Williams a Haas. Audi je veľká neznáma, Williams vo mje nevzbudzuje dáke veľké nádeje, ale zase ide o stabilného člena f1 a historický tím, Haas sa možno javí ako najlepšia možnosť, ale tí sú takí nevyspytateľní, že sami netušia čo deň prinesie. Takže za mňa Williams, Audi na začiatok bude potrebovať dvoch kolegov čo dokážu spolupracovať a vytvoria pohodu v tíme a to sa s Estebanom nedá, aj keď verím tomu, že Gasly je pre neho ako červené sukno pre býka, ale aj tak.
Inak v ideálnom svete by som ho zobrala do RB k Maxovi. Určite by bola škoda keby Esteban skončil v f1 a tam by sa ďalej vozili strollovia, cunodovia, ricciardovci.

To by nám musel říct Puff sám, co mu vlastně vadí :slight_smile: .

za mna ocon neni teamovy hrac, asi aj preto onho maju zaujem tie teamy, ktore maju

Ocon, stejně jako plno jiných jezdců, má smůlu v tom, že si ho v pravý okamžik nikdo nevybral a nevsadil na něj. Možná by nedosáhl na úplný vrchol, možná při jiném průběhu kariéry ano, to se těžko dá říct. Nicméně taky věřím tomu, že něco rozjednaného má a z kolotoče nevypadne, určitě má na dobré výsledky.

Týmový hráč v F1 je pro mě synonymum pro nosiče vody, to má málokdo za sportovní cíl. Pak je otázka, čemu on sám by dal přednost - jezdit na sebe třeba v horším týmu, nebo “dělat Bottase” a třeba získat i dobré výsledky. To si musí každý zvážit sám.

1 Like

Veď práve to je jeho najväčší problém a na to v konečnom dôsledku aj dopláca

1 Like

tak nejake mantinely to podla mna musi mat, nemusi to byt nutne mierene pejorativne, ale preda ked mi team povie Neutoc na kolegu, udzte pozicie, a ja mam temnotu pred ocami a idem tvrdo, tak to pre mna moc teamove neni :smiley:

ocon si za svoju situaciu moze sam

2 Likes

Yukiho vykony mu vadit nebudu a ine relevantne momentalne neexistuju. On si vsak uz nejake vymysli. Za to u Antoneliho len kamufluje jeho sucasne slabe vykony. Typicky dvojaky meter.:grinning:

Veru toto je pravda podľa mňa patrí k tým lepším, nie je úplne kategória Maxo, Charles, Lando, ale ten druhý sled, ktorý dokáže za spávnej konštelácie hviezd a s vypätím všetkých síl vyhrať jeden titul, niečo ako Nico Rosberg alebo Jenson Button.
Môj sen je Mick a Estebam v jednom tíme. Mick poriadnu šancu nedostal a Esteban mal kolegov akých mal

1 Like

2 Likes

No prosím, ani jsme tak dlouho nečekali!

Myslím, že pre Ocona aj pre Alpine nastal kritický bod aj v zlej zhode okolností. A hoci ani jedna strana mi nie je zvlášť sympatická, malo by sa tu spomenúť.

Tá zlá zhoda okolností nastala začiatkom roka 2021. Dovtedy mal za sebou Ocon pár slušných sezón vo FI/RP, kde sa ako tak vyrovnal Perezovi a mnohí sa aj čudovali, že nemá flek na 2019. Ale už vtedy bolo asi jasné, že budúci majster sveta to nie je, ale keďže sa vtedy jeho rovesníci len dostávali do povedomia (jediný už ako tak preverený bol len Max), nebolo to tak zjavné.

Na 2020 teda dostal Renault a nejako extra si voči Ricciardovi neviedol. Ale škatule sa hýbali a tak vedľa neho prišiel Fernando. A ako si spomíname, začiatok 2021 sa Fernandovi úplne nevydaril, trochu mu trvalo dostať sa do tempa (po 2 ročnej pauze a v 40ke nečudo). A keďže si Alpine vtedy ešte niesol celkom slušnú výkonnosť z 2020, Ocon vyzeral veľmi dobre, takže hoci na Mercedes a RB nemal, na začiatku roku ešte aj vcelku podkuroval Ferrari a McLarenu (vrchol bol zrejme okolo Portimaa).

No a vtedy sa v Alpine zbláznili, pravdepodobne si mysliac, že konečne sa odomkol jeho talent a podpísali ho hneď na 3 roky (2022-2024), čo je táto zmluva, ktorá teraz končí.

Kvôli tomu museli v 2022 hrať tú blbú hru okolo Alonsa a Piastriho a prísť o oboch, akosi nezostávali možnosti.
Spätne si vlastne môžu Fernando a Oscar gratulovať a tiež môžeme viesť debaty, že jedno s druhým suvisí - AKA tak blbo vedený tím ako Alpine logicky robí tieto chyby, preto ani nevie postaviť poriadne auto a preto prichádza aj o jazdcov. Lebo dá sa namietnuť, že takí jazdci by tam aj tak nevydržali, ale zase dokola - keby mali rozum držať si takých jazdcov, možno by mali aj rozum riadiť tím aby bol niekde oveľa vyššie. Skrátka jedno s druhým.

Ale ešte raz na záver - Ocon má aj smolu, že jeho nezdravé sebavedomie dostalo boost od pomýleného tímu (ešte nadôvažok všetko vo francúzskej trikolóre) a teraz obe strany už len dohrávajú zvyšok tohto vzájomného pomýlenia sa.

4 Likes

Puff v minulosti spomínal, že v zamestnaniach zistil, že má oproti ostatným navrch a je šikovnejší, takže je možné, že za tie roky sa mu podarilo nasporiť značnú sumu peňazí a zainvestovať to tak, aby mu to priebežne rástlo a vytváralo pasívny príjem, čím získal potrebný čas na sledovanie F1 a pôsobenie na tunajšom diskusnom fóre. Hradec, futbal, energeťáky a hot dogy sú pravdepodobne len kamufláž. :slightly_smiling_face:
Neprekvapilo by ma, ak by Júki po finančnej stránke voči Puffovi ťahal za kratší koniec.

2 Likes

tak žeby Stroll jr. sa konečne rozhodol skončiť a Ocon šiel za kamošom ?

Teraz vážne, toto som nejak neočakával. Williams má podľa mňa plno, Audi čaká na Sainza, zostáva Haas, čo je totálny downgrade napriek súčasnej forme a v rovine úplnej teórie RBR ( Yuki by musel odísť a Ricc jazdiť ešte 2x také nič ako jazdí ). Takže tipujem, že ide na rok do Mercedesu, kde Sainz nesúhlasil s kontraktom na 1 rok

Inak to by bolo totálne poníženie pre Frantíkov ak by uprednostnil Haas pred továrenským tímom
Náhrada pre mňa ideálna je Bottas, reálne to bude najvýhodnejší platič na trhu, Yuki ? alebo žeby Checo ?

Dobrý. :smiley: Jsi borec. :slight_smile:

image

1 Like

myslim, ze estebudeme zopar mien pocut, poslednu hodinu sa na twitteri atd sklonuje Doohan ako nahrada Ocona

Doohana bych taky viděla v F1 ráda. Jen ať se to hýbá!

Já bych Mickovi taky přála ještě jednu šanci, ale už nevěřím. Okno se pro něj zavřelo, bohužel, a F1 je nemilosrdná. A taky obecně úplně nespravedlivá a nelogická, bůhví, čeho se na jezdeckém trhu ještě dočkáme. Aspoň není nuda!