Ešte počas mojej kariéry si na trati zmeriam sily so ženou, prorokuje Gasly | Magazín F1 - F1online.sk

Čest její památce.

2 Likes

pozri, ja to nepisem v nejakej zlej viere, mne je popravde nejak uprdele kto co kde podava za vykony v sporte v suvislosti s temou Trans ludi, len ma to zaujalo, ze ako dlho to musi trvat, resp odkedy je trans clovek po terapii a “zmene tela” schopny sutazit v kategorii podla pohlavia, v ktorej chce a ze ci BY nebolo lepsie vytvorit novu kategoriu presne pre takychto ludi

1 Like

takisto

2 Likes

ja som na tom podobne. je to zaujimava filozoficka debata. Ja sporty velmi nesledujem. Pozerat sa ako sa niekto poti v TV ma velmi neberie cize mne je vlastne jedno ci budu 4 dalsie kategorie, alebo budu sutazit vsetci pokope.
Na druhej strane, ked mam pravdu povedat, po F1 ma bavi sledovat este zensky futbal a to by mi transky asi pokazili radost…

Michele byla neskutečný dříč. Neuvěřitelné co v tomhle sportu dokázala.

Osobně ale nejvíce ctím tuhle dámu.

2 Likes

Co to máš za foťák? Smenu?

Když máš chromozom Y, tak nemůžeš být žena i když tě přeoperujou a naládujou estrogenem.
Ta debata je úplně zbytečná.

1 Like

Věra Mikulcová má možná taky Y. :slight_smile:

@HellHogr ji počítal dávky tesťáku a upsal se o pár desetinných čárek. :slight_smile:

no a ked od maleho decka sportujem napr hod ostepom, ale pocas zivota dojdem k tomu, ze som uvazneny v muzskom tele ale som zena, tak tympadom aj popri hormonalnej liecbe a tranzicii, je trosku nefer ked teraz zacnem hadzat ostepy so zenami, ktore su od narodenia zeny a maju predispozicie len k podavaniu zenskych vykonov

preto by som spravil kategoriu pre LGBT ludi v sporte

Ono obráceně to funguje lépe.
Ženský organismus na testosteron reaguje úžasně, ale chlapovi se stejně nikdy nevyrovná.
Proto taky sportovci lobbují za změnu muže v ženu a ne obráceně.
To by jaksi nedávalo smysl, a lidská práva s tím nemají nic společného.
Jediný problem jsou hermafroditi.

Mali by sa upravit kvoty v sporte ohladom LGBT?

• Ano
  • Nie
  • Modra nuda

0 účastníci

teraz su tam nejake LGBT kvoty?

neviem, snad to niekto objasni ako to je, lebo co citam clanky poslednych 15 minut tak sa nazory roznia co je ok a co uz neni ok

Věra Mikulcová je Triper, ty to nevíš?

Mne to v hlave nedá, aby sa mohlo toto takto dovoľovať.
Pekný príklad uviedol Hedgehog :+1: , ak je niekto, ako tá “plavkyňa”, tak môže brať hormóny aj celý život, tak brutálne ju to na isto nezmení, aby sa tá inherentná výhoda oproti ženám anulovala. Stavbu tela a genetiku nedokážeš tak ovplyvniť, čiže buď má smolu a po premene (ak je samozrejme diagnostikovaná “gender dysphoria”) zanechá súťaženie alebo sa vytvorí samostatná kategória pre daných ľudí, ale tú budú v drvivej väčšine aj tak vyhrávať biologickí muži (čiže to zrovna nie je cesta).

1 Like

Právěže změní, proto se berou hormony, protože tě to změní. Ve všem.

Nie, priklad Semenayonaj ci ako sa volal/a. Svalovu hmotu a vydrz vybudoval ako muz a po zmene pohlavia a hormonalnej liecbe mu/jej zostala cast muzskej sily. Bolo to nefer voci origo zenam.
Pistorius detto. Jeho umele nohy nesli na kyslikovy dlh takze mal vyhodu.

2 Likes

staci si spravit prehlad kolko svalovej hmoty strati trans po terapii z muza na zenu.
pri vytrvalostnych disciplinach zeny dosahuju cca 90% vykonu muzov. To je v podstate konzistne pri behu ci plavani na akukolvek vzdialenost
Pri silovych disciplinach je to nejakych 60%. Ta strata svalovych vlakien by v podstate mohla byt konzistentna s tym co sa da dosiahnut. Ale aj tak je to burka v serbli. Takato vec tak rozhodi organizmus po fyzicke aj mentalnej stranke, ze neverim, zeby to niekto planoval vyuzit a aj dokazal vyuzit. Vrcholovy trening je mnohorocna extremne sofistikovana priprava. Muz, ktory sa nevie presadit by zhorel rovnako medzi zenami po absolvovani tranzicie.

Jenže Semeyanova není trans, ale nějakej hermafrodit, kterej má prestrelenej testosteron.

O tom hovořím.
Držet hladinu hormonů, kterou má klasická žena po dobu několika let, klidně zveřejněnou, ať mají všichni klid, a potom v klidu závodit.