Elkann predbehol tlačové stanovisko: Sainz a Leclerc zostávajú vo Ferrari! | Magazín F1 - F1online.sk

Jakože Kimi po druhém odchodu, Majkl, Vettel atd odešli nedobrovolně?

I to se může stát bohužel. :expressionless:
Bylo by mi to moc líto. :sob::sob:

2 Likes

No je pravda že jak u Kimiho, tak Michaela i Vettela to bylo rozhodnutí Ferrari a zmínění jezdci nikdy neřekli že už tam nechtějí pokračovat.

Ale řekl bych to jinak, dobrovolně z Ferrari můžeš odejít, ale ne po dobrým :smiley:

Nedá mi to, ale musím doplnit jedno svoje oblíbené jméno - Niki… Tam šlo jednoznačně o rozchod z jeho strany, však taky dostal od samotného Enza doživotní zákaz vstupu na jeho pozemky!

3 Likes

No já nevím, protože Majkl zrovna nebyl v pozici, že by ho chtěli vyhodit. Ale máš pravdu, že většinou to bylo tak, že ty vztahy s Ferrari na konci u jezdců nebyly dobré

Jojo, i na něho když jsem to psal jsem myslel. Ferrari je samo velmi hrdé takže když jim odchází velký jezdec mělo by to být jen z jejich strany :grinning:

S Michaelem se “domluvili”, ale myslím že on by ještě nechtěl končit a šlo o krok Ferrari. No třeba k tomu jiní řeknou více faktů, já jen postupem času nabral tento pocit.

3 Likes

Jako jo, zavanánělo to tam, že viděli v Kimim větší potencial, než v Majklovi

Tam šlo asi o celkovou situaci, která se špatně posuzuje zvenčí. Já jsem si z toho udělala ten závěr, že skupina kolem Todta už si pro sebe uzurpovala takovou moc uvnitř Ferrari, že to pro Ferrari (tehdy Montezemola) bylo už neúnosné a postupně je vytlačil pryč. To je problém Ferrari, že vnitřní struktura je daleko komplikovanější, než v jiných týmech. Trochu v malém (a ještě daleko amatérštější podobě) to vidíme u Alpine. Na druhé straně je třeba RB, kde šéf týmu (+ pan doktor) dosud měli skutečnou takřka neomezenou pravomoc, jak to teď bude uvidíme. Ale je to jen můj dojem.

2 Likes

sainz prekvapuje, bude volne miesto v redbule a on po nom neskoci? alebo sa setri na cas, ked skonci ham.

Sainz vie lepsie nez ktokolvek iny, ze keby skocil po volnom mieste v RB, tak jeho kariera zhasne velmi rychlo. On je nesmierne pracovity, inteligentny, ma prehlad, ale nema ten surovy talent ako maju Verstappen a Alonso.
Verstappen a Alonso su unikatni v tom, ze okrem toho suroveho talentu (ktory ma aj napr Hamilton) maju este velmi ostre lakte a schopnost radsej zrovnat zo zemou celu stajnu ako by mali v niecom ustupit.

6 Likes

Sainz má v RB status nežádoucí.
Helmut jednou prohlásil, že spolu s tátou a oběma Verstappeny vytvářeli příliš výbušné prostředí.

To isté čo Sainz vytvára vo Ferku a treba ho vyjmúť preč.

Proč jako? Protože ti vadí?

Nie pretože zjavne robí tímové intrigy. On je tam iba poraziť Charlesa, jemu je jedno či bude 10 alebo 4 hlavne nech porazí Charlesa. Ferrari je o tíme, Ferrari má mať vždy prioritu nad tímovým súbojom. A doslova Carlos nikdy nepomohol výrazne Charlesovi. Vždy to je iba on on. A keď má pomôcť už zrazu nie. Nebyť Charlesa tento rok ani Singapur nevyhrá. Je škoda, že neurobili Vettel - Leclerc 2019 Singapur a neobetovali Sainza ako vtedy Leclerca, ale teraz zrazu už radšej Leclerca obetovali.

1 Like

Povidej insider co jeste vis :writing_hand:

3 Likes

Max vyhral férovo 2021 Abu Dhabí a zaslúžil si titul.

2 Likes

Proč do toho pleteš Maxe, on dělal i ředitele závodu v tu dobu?

To je totální nesmysl. Sorry, ale ty jsi strašně zaujatej. A co Kanada letos, to bylo proč?