Tak už je vypredané až do 2028 kapacitne. Bussines im ide a akcie klesali už aj predtým. Akože vonok je hnusný ale interiér je zrovna pekný. A musia plniť kvóty EU aby mohli stále vyrábať atmosférické V12. A chápem snahu EV odlíšiť od klasickej dna Ferrari.
Pointa bola aby EV dizajn odlíšili od klasiky a to sa im podarilo.
Zdroj?
To, že CEO povie, že už sa im hromadia objednávky, môže byť PR bullshit.
Počkám si na absolútne čísla. Možno majú kapacitu na výrobu tejto sra.čky 1 kus ročne.
Interiér vyzerá ako lacná paródia na 90s Ferrari krásne interiéry.
Odstráň logo Ferrari, odmysli si meno dizajnéra a napíš úprimný názor na ten hnoj. ![]()
Celé to vyzerá ako nejaký lacný Xiaomi EV prototyp.
Ferrari si myslelo, že keď je niekto dobrý dizajnér smartfónov, tak spraví aj krásne auto.
To je ako keby Apple dal Neweymu nadizajnovať iPhone a Macbook. Bol by možno popyči aerodynamický, ale celý na cocot. ![]()
A my sa smejeme Rusom a Číňanom, že žijú v socializme. ![]()
Tak si ho nekup… Preco by hovoril, ze to maju vypredane keby to nebola pravda?
Protože místní sexpert na všechno si to myslí. Co o to, že je jakjo vždy úplně mimo a dělá tu zesebe jen šaška
Dik za radu. ![]()
Preco by Wolff hovoril, ze tieto pravidla a motory su uzasne, ked to nie je pravda?
Preco stavebni developeri hovorili pred rokom, ze maju predanych 90% nehnutelnosti vo svojom projekte, ked to nebola pravda a umelo to skreslili tym, ze stiahli vacsinu bytovych jednotiek z predaja, lebo ich nikto nechcel? ![]()
Ako som povedal, pockam si na absolutne cisla, ktore sa dozvieme mozno tak po roku. Aj ked v dnesnej dobe, kedy su ludia ochotni platit tisice za socialny experiment s nazvom Balenciaga, az taky prekvapeny asi nebudem, ked predaju nejakych 500 kusov. ![]()
tak si si aj odpovedal.
Ked vyrobia 500, tak predaju 500. Ked vyrobia 3000 tak ich predaju 3000. Viac ich urcite vyrabat nebudu.
Týmto ste to v podstate zhrnuli.
Je mi jasne, ze ich nebudu vyrabat bez objednavok, len ma zaujima pocet predanych kusov. Neverim, ze sa najde 500 blaznov. ![]()
Za 550k uz mas taky vyber, ze toto h0vno na kolesach je uplny nezmysel.
Ferrari si nic nemyslelo. korporacia nemysli.
Prve ciste EV odlisili od zvysku aj tym, ze ho dali navrhnut dizajnerovi spotrebnej elektroniky. Auto sa mi velmi nepaci v podstate ani zvonka ani zvnutra. Ponat to ako krizenec elektroniky s autom tomu dava nieco viac a viem si predstavit, ze to skonci ako zberatelsky kusok v stovkach luxusnych garazi.
Aby este neboli prekvapeni zaujmom. toto ide jednoznacne na vrchol segmentu kde zacina AM DBX ci Rolls royce spectre (takisto skarade ale drahe)
tieto luxusne a vykonne auta su vsetky bud okazalo hnusne, alebo nenapadne a rychle (a lacnejsie). Ferrari zvolilo prvu alternativu, ale pristupili k tomu trochu inak. Pretoze to je Ferrari, chromovane opachy robi Bentley.
Ked sa na to pozriem v kontexte tak musim uznat, ze ide o odvazny pocin. U mna je Purosangue dizajnersky daleko horsie Ferrari ako Luce. Dizajn nie su iba tvary, ale aj filozofia a pri Purosangue ju hlboko skompromitovali.
Fakt? Ľudia vo vedení korporátov teda nemyslia?
U mňa nie. Možno to máš v tomto podobne ako pri hodnotení filmov.
Dizajn je súčasťou mojej práce a áno, zahŕňa vždy viacero aspektov.
ci myslia alebo nemyslia nebudem komentovat ![]()
Purosange je SUV nuda co vyzera ako Mazda x3. Najhorsie co by mohli urobit je spravit vacsie Purosange, vybrat V12 a nahradit ho tonovou bateriou. To by bol najdnudnejsi corporate move aky by sa dal vymysliet.
Oni ale podpisali dizajnersku legendu z Apple a spravili nieco velmi divne. Divne je vo svete supersportov 10x lepsie ako nudne. Mal by si im dat zato nejaky kredit. Pozri co ponuka Aston Martin. Je to drahe, nudne a vyzera to ako Ford.
Vsetci ponukaju nejaky EV model, tak bol tlak aj na Ferrari. Uz ho maju, mozme sa posunut dalej.
Já si myslím, že je Luce úplně v pořádku a přesně kopíruje trend Ferrari vyrábět v daném segmentu poměrně konkurenceschopná auta s gigantickou marží.
Jen v segmentu EV to marketingové “Ferrari kouzlo" jaksi globálně nefunguje, páč tam je nepoměrně menší zastoupení vhodných povahových anomálií u zákazníků.
urcite nie. cybertruck stoji v amerike okolo 65k ak by ich niekto vobec chel kupovat. tento ferrari nezmysel stoji 8-10x tolko.
Nechci strašit, ale automobilový svět je počátkem kyselin na startu konfekčního zboží v butiku.
Klidně se v autech můžeš přehrabovat hodiny, ale kromě barvy a zápachu původu země, kde bylo složeno v jeden celek žádné výraznější rozdíly nenajdeš.
Stejně nakonec zjistíš, že za každý vůz si budeš muset připlatit 3 Eura jako na Temu. ![]()