Ecclestonovi sa nepáčia súčasné pravidlá. Jazdcov odrádzajú od súbojov, tvrdí | Magazín F1 - F1online.sk

Riaditeľstvo pretekov a komisári majú v súčasnosti veľa práce. Množstvo predbiehacích manévrov, ktoré musia posudzovať, sa za posledné roky výrazne zvýšilo. Berniemu Ecclestonovi sa to nepáči a tvrdí, že FIA s trestaním jazdcov zachádza už priďaleko.

Toto je sprievodná diskusia k pôvodnej téme na https://f1online.sk/clanky/179356/ecclestonovi-sa-nepacia-sucasne-pravidla-jazdcov-odradzaju-od-subojov-tvrdi

Zato během jeho působení to byla vždycky nesmírně napínavá podívaná. :laughing:

1 Like

eclestone ma rad casy, kedy sa rozhodovalo na volno, skor podla toho, ako sa to hodilo. do gp, do sampionatu a pod. tresty napr za nevratenie sa na trat v spravnom mieste v sikane v suzuke a pod.

S tymto ja nesuhlasim. Suboje su sice ine ale podla mna je ich viac. Dnes je podstatne narocnejsie sa branit. Pravidla nahravaju tomu vzadu. Ten vpredu musi nechat miesto, ten vzadu ma k dispozicii DRS. S pomalsim auto sa da velmi tazko branit. Je to mozne len na niektorych okruhoch. Na druhej strane je vacsia zabava ak maju piloti priblizne rovnaku rychlost. Vdaka DRS moze suboj trvat aj niekolko kol a piloti si mozu niekolko krat vymenit pozicie. To vzhladom na komplikovane aero je vcelku uspech.

1 Like

Za Bernarda byl ředitelem závodů Charlie Whiting. Tomu dnešní pajtáši nečouhají ani ke kotníkům. Takový bojdel jaký vídáme dnes nebyl ani za Balestra.

Starek Eklák zase mudruje! :rofl: :yawning_face:
Ale je pravda že v těchto závodnických pravidlech je potřeba změny - shodují se na tom většina expertů a 19 ze 20 pilotů. :wink:
Za mne je blbost nějaké posuzování kde má kdo zrcátka nebo nápravu a pak má právo uprostřed apexu na zůstání na trati apodobné nesmysly - prostě pokud jsme už vedle soupeře, tak ten vás nemůže nikam vytláčet! Kolik takových soubojů bylo a snad bude - ale asi tam nesmí být Max vedle soupeře, v tom případě platí Gandalfovo = NEPROJDEŠ! :rofl: :rofl: :rofl: :shushing_face:

1 Like