Ecclestonovi nevonia nová Formula 1: Z Ameriky prúdi toľko hlúpostí | Magazín F1 - F1online.sk

Umelý prístav, policajná eskorta či namiesto víťazných šiltoviek helmy z amerického futbalu. Organizátori pretekov v Miami sa počas svojho víkendu poriadne vyšantili. Niektorých tým potešili či pobavili, iní len znechutene prevrátili očami. Keby bol na okruhu prítomný Bernie Ecclestone, určite by sa zaradil k druhej skupine.


Toto je sprievodná diskusia k pôvodnej téme na https://f1online.sk/clanky/64217/ecclestonovi-nevonia-nova-formula-1-z-ameriky-prudi-tolko-hluposti

Chápu, že Berniemu připadají sedmdesátníci jako perspektivní diváci na dalších dvacet let, ale postavit na tom marketingový plán je přece jenom hodně odvážné… Moc se nedivím, že LM na to jde jinak :slight_smile: .

Niekedy bola F1 ako pánsky klub snobov a spravia z nej kukuričné slávnosti z kolotočmi. Ani tá prvá cesta nebola celkom správna ale tento smer ktorý ukázalo Miami nieje pre mňa. Umelé, nadhodnotené. V Európe takéto niečo nepotrebujeme.

Nechápu co má Bernard proti sociálním sítím…
Třeba já jsem na své ICQ už asi 15 roků vůbec neklikl a přitom mi vůbec nevadí, že něco takového existuje. :crazy_face:

No nevím, třeba James Hunt by s Tebou asi nesouhlasil. :upside_down_face:

Niekto ma volal?

Ale také spojenie s Disneym by nemuselo byť zlé. Mohli by vyrábať postavičky pilotov, rôzne darčekové predmety za pár drobných, nie len zberateľské kúsky. Pomenovať po nich plnené bagety alebo burgre, poprípade nejaké miešané nápoje. A nakoniec spraviť zábavný park F1, kde by boli veľký plyšový maskoti s ich podobizňou a rôzne formulové atrakcie. Niečo podobné už predsa je v v Abu Dhabi. Na tomto všetkom sa tam dá dobre zarobiť.

Kolotoce a americky bordeL bola cela VC. Katastrofa akouc wstou ide F1. 90% idiotov tam ani nevedela co sa jazdi.

Já poslední dobou zjišťuji, jak obrovský rozdíl je mezi fanouškem F1 a WRC. To jsou dva úplně jiné světy a musím říci, že fandové WRC z nás mají velkou srandu. Někdy mě to štve, ale úplně je chápu, protože to co oni jsou ochotni podstoupit aby viděli závod, to žádný fanoušek F1 nedá. A to říkám s plnou vážností, protože to každý rok jednou absolvuju a druhý den už toho mám dost. Chci tím říci, že jsme rozmazlení, povrchní a líní troubové, kteří si vybrali pohodlí a nudu před obrovskou akcí a vzrušením. No a američani jsou ještě mnohem horší… :smile:

To z nich mluví bledá závist, protože aby něco viděli, tak nachodí 100 jarních kilometrů a my máme všechno pár kroků. Ale co my s tím :slight_smile:?

Tak to si asi nikdy žiaden taký prenos nevidel :slight_smile:

Pri jednom sa dá zaspať a pri druhom môžeš sledovať, ako jazdia naplno tam, kde by sa väčšina z nás v živote tak rýchlo neodvážila, čiže :man_shrugging: neviem no, asi vec vkusu :smiley:
Skôr by som povedal, že z laického ponímania, ako vodič, mi príde viac zaujímavé WRC, ako jazdiť dookola na okruhu. :slight_smile:

1 Like

jeho averzia voči sociálnym sieťam je ok, ale pohľad uja ecclestona je velmi krátkozraky…
ono totižto tí mladí majú rodičov s plnými peňaženkami. nehovoriac o tom že jedného pekného dňa dospejú a tiež budú mať peňaženky plné peňazí…
liberty to robí dobre, ak to niekto preháňa, sú to samotní promotéri, ktorí sa niekedy snažia upútať za každú cenu - vid tu šaškáreň v Miami.

Čisté židácke reči starého obchodníka :person_white_hair: :moneybag: :clown_face:

Saskarne su nielen v Miami. Ono ta saskaren je potrebna. Ja to beriem. vzdy lepsie ako nejaka politicka propaganda (bez saskarne) na ucet danovych poplatnikov. Ak to ma promoter platit vsetko z vlastneho vrecka tak to bude robit iba vtedy ako pride na okruh dostatocne mozstvo platicich divakov. Ak mas 5 clennu rodinu, tak tato (alebo mama), velky fanusik F1, pojde na okruh na cely vikend iba vtedy ak tam moze zobrat celu rodinu. GP je ako festival, treba program na 3 dni od rana do vecera, inak sa divaci nato vyseru a promoter nepreda listky.
Uz absolutne nechapem tie pindy na online diskuziach. Ved ta nikto nenuti tam ist ani sledovat vsetky celebrity a sprievodne akcie. Ved pozri videa z pretekov a citaj relevantne clanky.
Ecclestonovu averziu vcelku chapem, on bol promoter a hlavne pretekar on chcel organizovat iba preteky, ale akcionari ho tlacili do toho co robi teraz Liberty. Divak si vsak moze vybrat uplne bez problemov

Divné :smiley: ale tak “proti gustu žiaden dišputát”. :slight_smile:
Mne to príde viac, ako “prirodzené” jazdenie, zatiaľ, čo v F1 je to dnes už také viac “umelé”. :slight_smile:

1 Like

Tož, čochvíľa budú mať aj vo WRC hybridy, ak sa nemýlim, čiže tento “eko-terorizmus” :smiley: bude pomaly dokonaný. Ja som asi jeden z mladších na tomto fóre a nemôžem povedať, že mám nejakú vysokú obsesiu ohľadom týchto vecí (od Grétky mám na míle ďaleko :smiley: ), tiež nie som úplne proti ale táto “zelená idea” mi v motošporte miestami skôr vadí. :slight_smile:

3 Likes

Však ja chápem, lenže “off-road” je “off-road”, na asfalte je pomaly každý macher. :slight_smile:

1 Like