Ecclestone: Elkann si angažovaním Lewisa Hamiltona pohladkal ego | Magazín F1 - F1online.sk

Prečo sa vlastne Lewis Hamilton rozhodol odísť z Mercedesu ešte skôr, než monopost W15 vôbec vyrazil na trať? Táto otázka vŕta hlavou bývalého šéfa Formuly 1 Bernieho Ecclestonea, ktorý však dospel k vysvetleniu. Podľa neho sa ukázalo, že Hamilton s Wolffom neboli takí priatelia, ako to prezentovali, a že Hamilton sa nechal zlákať na egotrip Johna Elkanna.


Toto je sprievodná diskusia k pôvodnej téme na https://f1online.sk/clanky/152056/ecclestone-elkann-si-angazovanim-lewisa-hamiltona-pohladkal-ego

myslim, ze vsetci vedia, ze angazovanie Hamiltona nemalo s F1 nic spolocne. Elkman si kupil PR masinu a niekolko stoviek milionov na burze.

4 Likes

V dnešní době se už na přátelství nehraje. Arabský systém ve kterém se přátelé odkopují pro hrnek vody navíc má přednost.

Bez toho Hamiltona by tu bolo riadne prazdno… kazdy treti clanok o nom, alebo mercedese :smiley:

Elkann si potreboval pohladkať ego a tak preplatil lujza. Podľa mňa to bol zbytočný prestup, ktorý vo Ferrari napách viac škody ako úžitku.
To, že lujzo je falošný krivák všetci vedia. Ale zase každý jeden čo je tam je ego maniak, ktorý v prvom rade myslí na seba.
Maxovi tiež bude stačiť dať správnu sumu a pôjde kade ľahšie.

1 Like

Hodnota Ferrari sa zvýšila o 6-7 miliárd na trhu. To je Hamilton v skutočnosti.

Dobre to načasovali na ohlasovanie výsledkov.

Of course, there’s a much bigger, more obvious reason Ferrari’s stock is on the move—the Italian auto giant also announced fourth-quarter earnings on Thursday, seeing adjusted earnings, before interest, taxes, depreciation, and amortization (EBITDA) of over $2.64 billion for 2024, up from $2.48 billion in 2023, while reporting revenue for 2023 broadly in line with expectations.