Ecclestona mrzí, že nikto vrátane Mercedesu nechce vzkriesiť VC Nemecka | Magazín F1 - F1online.sk

Kalendár Formuly 1 sa neustále rozširuje a miesto v ňom nachádzajú z motoršportového pohľadu aj rôzne exotické krajiny. Jedna z tradičných bášt v nej však opäť chýba. Od poslednej oficiálnej VC Nemecka uplynulo už päť rokov a nezdá sa, že by ju chcel niekto oživiť. Bernie Ecclestone preto pochybuje o úprimnosti slov súčasného generálneho riaditeľa F1 Stefana Domenicaliho.


Toto je sprievodná diskusia k pôvodnej téme na https://f1online.sk/clanky/174528/ecclestona-mrzi-ze-nikto-vratane-mercedesu-nechce-vzkriesit-vc-nemecka

Německo odmítá F1 dotovat. Nic jiného v tom není.

1 Like

najvacsi naplakavaci tito nemci v f1.

kazdy jeden rok, co tam nie su je to o tom istom - dajte penaze, nech sem moze dojst f1.

a kazdy rok, co tam su, je to o tom istom - vypredali sme podujatie a sme v minuse, dajte penaze, nech sa vobec uzivime.

A divíš se, když tam chodilo na závody 20-30 000 diváků?

Mercedesu je VC Nemecka lahostajna.
Stajna ako taka ani nahodou nie je v nemecku, je to globalny podnik ktory dostatocne zaplatia sponzori.
Motory vyraba Ilmor, ktory tiez nesidli v nemecku.
Mercedes ma na aute akurat logo a uziva si ako to cele frčí.

Nemci sa, bohuzial alebo bohuvdaka (zalezi od uhla pohladu), neriadia v tychto veciach len emociami, ale striktne podla excelu. A historicky im to stale vychadzalo, ze je to stratove. A ak to bolo stratove za cias Michaela, teraz, ked tam vlastne nemaju poriadnu nemecku superstar a Mercedes beru ako svoj len z polovice (motorovo ano, team je ale de-facto britsky), tak proste chyba uz aj ta emocia. Druha vec, nemci nie su ochotni pristupit na megalomanske naroky nenazranosti tohto sveta. Staci sa pozriet na nemecku futbalovu Bundesligu a vysku vstupneho tam, vs. napr. divakmi ospevovana anglicka premier league. Na jednu stranu prehypovane ceny a kadre majuc trznu hodnotu v cislach co starsie kalkulacky ani nezobrazia, na druhej mame poctivych fanusikov, zabavu, skvelu atmosferu a futbal, aky ma byt. Nechcem sa pri F1 bavit o futbale, a porovnavat kvalitu lig, o to nejde, ale ak nemec neda a protestuje proti vyssim cenam pri takej veci ako je futbal, nebude ani ochotny zaplatit stovky az tisice eur za jednu VC raz za rok, aby v tom exceli konecne zmizla cervena farba. A akokolvek mi to je luto, pretoze nemecke okruhy a VC som mal vzdy velmi rad, v tomto konkretnom pripade s nimi sympatizujem ze ako europska velmoc a jedna z nasilnejsich ekonomik sa nenechaju nalakat/uplatit na zvratene minanie a zdieranie ludi len pre nejaku prestiz. Bud nech to dava zmysel ludsky aj ekonomicky, alebo to nerobit. A tu to zmysel proste nedava.

1 Like

A kdo jezdi s Madarskou vlajku na rostu? Porovnavat 20 let je blbost. Dnes sednes na letadlo, zaplatis 30€ a jsi v Nemecku za par hodin. Zajem by mohl byt klidne vetsi. Lidi se maji lip a ty listky nejsou zase az takovej granat…

lenze cele je to o niecom inom, skusim ti to v skratke vysvetlit

Nemci si potrpia na tom, aby to co je nemecke, bolo nemecke, ostalo nemecke a ostalo prevazne pre ich ludi. Preto to porovnavam napr. s tou Bundesligou. Anglicania (pre priklad), radsej do toho leju strasne prachy a ziju de-facto zo sportoveho turizmu. Ano, mas pravdu, ludia sa maju lepsie, dopyt je stale vacsi ako ponuka. Lenze ako to tam potom vyzera? Ze na stadione pomaly (mimo ultras) nestretnes miestneho cloveka, ze miesto perfektnej atmosfery su ludia ticho (okrem ultras samozrejme) pretoze oni sa prisli len pozriet na zapas. Je to otvorene celemu svetu, stadiony su zvacsa naplnene, ale je to este anglicky futbal? Nemci su velmi hrdi narod (co je niekedy aj na skodu) a toto nechcu. Ak budu chciet F1, tak ju budu chciet pre svojich ludi. Oni nechcu aby Durko Trulko z Hornej Dolnej prisiel na preteky, zaplatil za listok 1000e lebo sa ma dobre a odisiel, oni chcu, aby tam sla cela nemecka rodina aj s detmi a aby ich to financne nezruinovalo. A to je rozdiel.

Takze ano, ista skupina ludi sa ma dnes pomerne dobre a tychto ludi je viac, ako je kapacita okruhov F1, takze mozeme povedat, ze dopyt je vacsi ako ponuka co by pravdepodobne mohlo stacit na naplnenie kasicky. Lenze to nie je nemecka cesta.

1 Like

,Nemci si potrpi na to, co je Nemecke". Proto udelali ze zeme Afriku?

Kazdopadne narazka na Madarsko byla proto, protoze tam jezdi (mozna?) polovina osazenstva okruhu z Holandska a zbytek z Evropy. Stejne by platilo pro Nemecko + to Holandani maji bliz. + Cestovani v Evrope je na uplne jiny urovni jak rychlostne, byrokracii nebo nakladove nez za doby Schumiho.

1 Like

ak narazas na migrantov, to je ovela tazsia tema, do toho sa tu fakt pustat nejako hlboko nebudem, ale ver, ze je tomu len preto, ze ta krajina je proste najatraktivnejsia pre nich… ano, je to problem ale kolko z nich opat vidis na tych napr. sportovych udalostiach?

a co sa tyka madarska, oni na tom proste chcu stoj co stoj zarobit, je vsak velmi otazne ako sa im to dari a realne sa to ani nedozvieme skrz rezim ktory je aky je a F1 je tam tiez ciastocne vyuzivana ako propaganda

1 Like

Sorry, ale ceny lístků na většině GP zas tak extrémní nejsou a přitom to finančně vychází… Ulítnuté je Vegas a Miami, na pilu dost tlačili teď v Silverstone, ale jinak to na dnešní dobu není zas tak strašné. Je to typ akce, na kterou návštěvník jde 1-2x za rok tak nějak z podstaty věci, to se nedá srovnávat s fotbalem, kde je žádoucí, aby jádro lidí chodilo i na několik desítek zápasu za sezónu.
V tomhle problém spíš není.

Já v případě Německa spíš tipuji jako primární problém s ne moc pozitivním vnímáním motorsportu v kontextu “zeleného náboženství”, což budí u každého pořadatele vážné obavy z mediálního obrazu a zároveň to odrazuje i sponzory (a přirozeně i dotace ze zemských rozpočtů).
Pak je i otázka, kde to vůbec jet, pokud vím, tak okruh vyloženě podle současných požadavků nemají, vyžadovalo by to dost peněz na rekonstrukce.

1 Like

lenze ked tie ceny su normalne, tak excel svieti na cerveno :smiley:
a ono to tak bude, pretoze ked arabski mecenasi su ochotni za to, ze u nich bude VC, zaplatit obrovske prachy, zvysuje sa tlak na to, aby aj europske VC platili podobne peniaze

cize pri cenach dostupnych pre verejnost sa dostavame na velku hranu, ze excel povie nie

to s eko nabozenstvom je rozhodne dalsi faktor, ktory si myslim trafil po hlavicke, s tym nemozem nic len suhlasit :+1:

Yeongam či Kyalami by som rád videl späť v F1. Hlavne nie zase prdelácky tilkedróm, najlepšie mestský a v prdeláckej krajine, Rwanda či Indonézia krásne príklady :smiley:

presne, vyhodit 2 pustne arabske trate ktorekolvek a vratit nurburgring aj hockenheim. Skvele trate oproti tym novym arabskym.

1 Like

A to existuje vacsi „prdelacky tilkedrom“ nez Yeongam?

Síce nereálne, ale F1 na Laguna Seca a jej legandárnom esíčku by bola mega. :fire:

1 Like