Slow zone sa stále využíva masívne. SC je iba u špeciálnych vecí ako je silný dážď alebo oprava bariéry.
no ved ja som to ani poriadne nepozeral ale takyto som mal dojem a co si pamatam tak pred tym tie roky nebyvalo tolko dazda
A najviac SC bolo 2013 a to až 13
presne posledné dva roky je extrémne moc dažďa a vo WEC to má opodstatnenie nejde závodiť v daždi kvôli veľkému množstvu rozdielne rýchlych áut na trati. Lahký dážď nevadí ale tie veľké lejaky kde vidia na meter sa dáva SC. A hlavne teraz je dlho SC pretože sú 3. SC a má po novom 4 fázy:
- Intervention
- rozdelený do 3 skupín (3 SC autá) a na trati sa pracuje sa medzi gapmi tých skupín
- Merging
- koniec práce, všetky 3 skupiny sa musia spojiť do jednoho SC
- Pass a round
- sa musia zoradiť podľa poradia v kategóriách aby bol LMHyper zvlášť LMP2 zvlášť a LMGT3 zvlášť
- IN THIS LAP
- na konci kola SC končí
Toyota c.7 si to pokaslala sama chybou Lopeza v 2.zakrute. Mali to pripravene na vitazstvo vdaka neplanovanej zastavke Ferrari c.50 kvoli chybne zatvorenym dveram. Holt,kto spravi najmenej chyb,tak vyhra.
Tie dvere keby ich stáli víťazstvo by ma drblo. Ale Toyota druhý rok to pod tlakom zahodila.
Forza Ferrari! Výborne.
Letošní Le Mans bylo hodně zvláštní, i komisaři dělali hodně zvláštní rozhodnutí, několikrát padl trest, který do 30 minut odvolali. V tomhle to vrhá dost špatný stín, ale jinak gratulace top 3
Ale myslím si, že všetko vždy obhájili aspoň nejako logicky. Narozdiel od F1. Síce im trvalo niečo vyšetrovať hodinu ale okej aspoň to nevyšetrujú až po závode a chápem. že toho mali asi dosť. Tých 5s pre Ferrari bolo málo tam malo byť 10 alebo DT (ale zase Toyota ich tam zavrela na obrubník) ale dal by som 10s. Unsafe to po opakovaní nebol, neprešiel do fast line a nepredbehol to LMP2 auto a podľa OB nemusel brzdiť keby nechcelo. To isté ptm urobila Toyota a taktiež bez trestu. Inak asi overall konzistentné rozhodovanie. Kubica 30sec bolo asi okej, kedže ich vyradili zo závodu, ale zase nestalo by sa to keby BMW niekoľko krát necutlu šikanu a neignorovalo modré vlajky.
Toyota 8 na to měla.
Bohužel si to soupeři spletli s hokejem.
uz len indy a timovy triple crown jak vysity
Indy Ferrari nikdy nebude jazdiť, lebo povedali, že nemajú záujem o Spec series
Krasa Ferrari
Skoda Kubicu, tomu som to prial…
Mick by mal zmenit svoj manazment, aby si po Haase vybral Alpine, on si asi chce tu karieru ukoncit tak skaredo ako to len ide…
@Nordotor diki za postrehy, neskutocne by som si to chcel niekedy aktivne pozriet, no momentalne to je casovo nemozne… Zatial som len na zostrihoch, ale tam nechapes pri takomto zavode vobec suvislosti…
Snad ked deti vyrazne podrastu a syn (alebo dcera?) bude tiez fanatik tak si spravime maraton
Tak spec ako spec, Indy malo roky, kedy napriklad rozdiel medzi motorom Honda a Chevrolet bol očividný.
Skôr ide o to, že neviem z akého titulu by sa tam Ferrari motalo, čo by im to prinieslo.
Inak teraz tu nevidim komentare na nespravodlivost BOP ako minuly rok. Hlavne jeden vraj ferovy fanusik tu vyplakaval ako je to nefer Tento rok pred LM dostalo Ferrari najvyssie znizenie max. vykonu o 1,7%, Lambo o 1,6% a Peugeot o 0,7%. Ostatni zostali nezmeneni. Takze teraz to uz bolo fer, ale aj tak vyhralo Ferrari. Tak sa vytiahlo rozhodovanie komisarov, co si ale vybornym prispevkom vynuloval a zostali mu oci pre plac.
A Ferrari malo extrémne zníženú energiu na stint. Oni dostali obecne komplet motorový nerf. Toyota bola druhá najviac zasiahnutá a Porsche bolo skoro bez BOP a aj tak neboli na pódiu pre nich je to zlyhanie.
@Nordotor
Ferrari v Indy zavodilo a to este na tehlach v 1952 s Albertom Ascarim
a v 80. rokoch “vyvyjali” monopost pre seriu CART, nakoniec ale nenastupili.
vsetko su to len sentimenty tak pridam este dva. Vitazstvo talianskeho pilota Ralpha de Palma v Indy 500 v roku 1912, inspirovalo Enza stat sa zavodnikom (okrem ineho) a pri sledovani americkeho Packardu v Indianapolis sa zamiloval do 12 valca.
Aby to pôsobilo symetricky.