To nejen ve starém Římě, ani na “starém Jihu” nebyli všichni otroci na plantážích. Tzv. “služebnictvo v domě” byla úplně jiná liga, pokud tedy máme věřit např. Margaret Mitchellové. Ale pořád to není úplně ono, že jo…
Jo, zase jsem si myslela, že budu první, a zase jsem až druhá . To už lepší asi nikdy nebude .
Dokonce byli i černoští otrokáři…
Mitchellovou neznám. Ale je otázkou jestli někdy není dobré bydlo lepší než krutá svoboda.
Až budu vytvářet hlasování příště, tak dám dopředu věďět, aby ses mohla připravit a odkliknout jako první.
Jsi se nějak rozohnila .
Chtěl jsem tím říct, že sice ne úplně svobodný, ale lepší než pod neuváženou hypotékou na 30 let, třeba…
Doufám, že se Tě moje ráznost nedotkla, to bych nechtěla, i když jsi mi stejně neodpověděl . To je stejná otázka, jako jestli zvířata v zoo na tom nejsou líp než na svobodě - mají vlastně všechno, co potřebují, ale stejně to není ono - aspoň pro mě ne… S tou hypotékou je to trochu jednodušší, i když v podstatě horší - neuvážená hypotéka bude ve skutečnosti bez ohledu na původní smlouvy na kratší dobu než 30 let, pak už to budou jenom dluhy . Pokud bys to 30 let vydržel splácet, tak nebyla neuvážená…
Dobře situovaný otrok není svobodný člověk.
Jde z Tebe strach
Teď jsi mi udělal radost, musím Ti dát srdíčko! Aspoň někdo se mě bojí, doma ze mě mají akorát srandu !
Ano, otrokářství má delší historii, než je osídlování Ameriky. Já se o otrokářství nikdy nezajímal, ale vím, že bylo běžné už na začátku našeho letopočtu v Pompejích a nejpíše ještě mnohem dříve v Egyptě.
Dobře situovaný manžel taky není svobodný.
To víš no a nemusím se vymlouvat na nedostatek pozornosti v dětství, jak ty otrokáři s 30 letou hyopotekou …
Zase jsi to všechno špatně pochopil, to snad děláš schválně.
To je statisticky nemožný totiž…
No, kdyby si radši dělal něco užitečného, než vypisoval hypoteticke situace a stravil nad tím přes hodinu …
Tak promiň, budu se tomu víc věnovat, abys nemusel čekat.
Vím že hltáš každé moje slovo…
To sme si aj v roku 2021 mysleli že sa nikto nedotiahne na Mercedes a redbull to dokázal
To je pravda, ale bez změny pravidel by se to asi nestalo. Museli by honem vymyslet něco podobného, ale tentokrát na Red Bull.
Ahojte ľudia. Končím svoju účasť v komentároch F1 on line. Bolo to tu s vami fajn, niekedy menej fajn, ale dalo sa. F1, ako taká ma prestala zaujímať. Odchádzam od nudy k adrenalínu, k wsbk. Majte sa krásne.
PS: pozdravujem kiks.