Byla by prdel, kdyby šel do ferrari. Třeba by konečně něco vyhráli.
Hlavně bych připomněl, že Brown dotáhl všechny současné sponzory McL. V době, kdy to přebíral, tak těch sponzorů bylo o 80% míň. Přetáhl top jména od konkurence a výsledky týmu jsou vidět
A presne preto ho nepovazujem za tak dobreho sefa ako je Horner s Wolffom. Oni dvaja to je vysoka skola politiky F1 a schopnost vybudovat a udrzat top tim. McLaren sa zatial takymto timom nejavi byt, len maju dominantne auto, co je zasluha inzinierov.
Uvidime ako Brown dokaze zmanazovat svojich jazdcov a z dlhodobeho hladiska spravit z McLarenu top tim, ktory ma top strategie, pitstopy, komunikaciu, PR, vsetko.
- Nehovorim, ze Brown je slaby. Patri urcite k tym lepsim sefom timov, ale na Hornera s Wolffom sa zatial nechyta.
- A presne to, ze je McLaren na cele oboch sampionatov, je zasluha len auta, o ktorom si sam napisal, ze sef auto nenavrhuje. Aj napriek tomu, ze maju bezkonkurencne auto, tak rozhadzali tolko bodov, ze az. RB alebo Merc s tym autom by mali podstatne vacsi bodovy naskok.
- Spravny postreh je, ze Brownovovi mozme pripisat zasluhy za to, ze McLaren je na tom dobre po ekonomickej stranke.
Porovnaj Browna s Hornerom v 2010, lebo Wolffom v 2014. Tak je potrebne robit objektivne zrovnanie. RB mal tiez svoje strategicke kiksy a tiez mali svoje momenty pri zvladani rivality v stajni. V Mercedese rovnako. Oni mali svojho casu vyhodu o sekundu lepsieho auta tak si nad tym Wolff velmi hlavu lamat nemusel. Skor si lamal hlavu nad tym ako neukazat ze maju o 3 triedy rychlejsie auto ked piloti sutazia medzi sebou naplno.
Uvidime, ci Brown udrzi cely ansanbl pokope 10 ci viac rokov. Ono to ale nezalezi tak uplne na nom. Pozri na Hornera, zrazu sa mu cirkus rozutekal a to ma manazersky talent aj furu skusenosti.
Tu by sme sa možno zhodli, ale pre túto diskusiu je to úplne nevalidný argument. Bavíme sa o Brownovi v súčasnosti v porovnaní s Hornerom a Wolffom v súčasnosti:
Stojím si za svojim Brown nemá kvality Hornera a Wolffa ako šéfa tímu. To či ich bude mať o 10 rokov je nepodstatné, bavíme sa o potenciálnej náhrade Hornera teraz, nie o 10 rokov.
Ak máš názor, že Brown je už teraz rovnako kvalitný šéf ako Horner alebo Wolff, ok, je to tvoj názor, ale nesúhlasím s ním (tak ako ty možno s mojim) a rozhodne si ho neobhájiš tým, že porovnajme Browna s Hornerom a Wolffom pred 10-15 rokmi…
–
S týmto ale Horner moc spoločného nemá. To je následok Didiho smrti a mocenských bojov v rámci materskej spoločnosti. Z toho vyplynula tá jeho pseudokauza, ktorá nie je nič viac ako osobný mimomanželský románik a odchody kľúčových ľudí ako Wheatley je prirodzený kariérny posun, takýmito odchodmi si prešiel aj Wolff a každý tím, ktorý si vychoval vlastných top ľudí. Koniec koncov aj Newey odišiel kvôli tým mocenským bojom a nie kvôli nejakému romániku Hornera.
ja napr Browna beriem skor jak CEO celeho Mclarenu, s trosku odlisnymi rolami, nez klasickeho Team Principala typu Wolff, Horner, ci (zatial ) Vasseur
Však šéf týmu je Stella, Brown zařizuje chod McL racing
Ak zoberieme ako sefa timu Stellu, tak ten je uplne slaby a neviditelny. Chlapci sa ukazali minuly rok pri papaya rules a tahaju to dodnes s tou komediou ako sme videli v Australii a Japonsku.
Maju stastie, ze Lando na par VC odpadol a nemuseli to riesit, ale ak sa opat dostanu do suboja, tak vo vzduchu visi Spanielsko 2016 Hamilton - Rosberg.
podla mna by Lando Oscara nechal ist pred seba, pokial by lando mal pod capicou ako narazas na Spanielsko 2016, tak by sa jeho ostre lakte prejavili uz davno … ale rad sa budem mylit, evil arc Norrisa si chcem pozriet
Lando 2024 ano, ale myslim si, ze to vsetko co sa o Landovi hovori na neho vyvija taky tlak, ze Lando s Oscarom pri prvej prilezitosti bude branit/utocit tak agresivne, ze by sa za to nehanbil ani Max.
Uz pri subojoch s Maxom (Rakusko 24, Miami 25) sme videli, ze Lando ma kratku zapalnu snuru a ked nevie predbehnut, tak tam pleskne taku divebombu, ze druhy pilot sa musi vyhybat, aby zabranil kolizii.
No a Oscar je pre neho tento rok ovela vacsim superom ako Max.
Mozno uz v nedelu uvidime, kto z nas ma spravny predpoklad.
Lando je len taky ze “I destroy you politely”
Ved aj je. Stella je team principal. Brown ma trocha ine postavenie ak napr Horner. Myslim, ze Horner mal resp ma ambiciu byt v Redbulle to co je Brown v McLarene.
Rolu, ktoru ma Brown mi pripomina to co mal kedysi Montezemolo vo Ferrari. Taky angazovany sef.
ano presne to mi to pripomina … podla mna je to zbytocne kafranie do kseftu stellovi, ale na druhu stranu, stella moze naplno riesit veci v teame, a brown schytava v prvej palebnej linii kazdu strelu
Všetko je lepšie ako crickey boy “he just turned into me”.
mne sa na tom paci ta komplexnost - Lando momentalne ma skvele auto, mozno najlepsie. Lenze ten najtazsi boj ma podla vsetkeho vo svojej hlave, pokial je moj usudok nanho spravny, tak je to taky chillguy, co nic neriesi, chodi si cez vikendy “len jazdit s formulou”, do toho party, zabava, teen life
akoby mu az tuto sezonu doslo, co vlastne robi, kto je, jak nanho pozera verejnost, a ked mam ist hlbsie, tak ze ma vlastne mozno najlepsie auto v poli …
je zaujimave to sledovat, kedze dalsi rok su nove auta, takze to lando musi vsetko zvladnut tento rok, alebo mozno uz nikdy … to je neskutocny tlak, my si to nevieme ani predstavit
Je to tak. Chlapci v McLarene si musia uvedomit, ze maju obrovske stastie, lebo dominantne auto dostane do ruk v kariere uplne minimum pilotov, pricom v poli mozu byt aj lepsi piloti, no nikdy take dobre auto nedostanu.
Vzhladom k tomu, ze buduci rok je zmena pravidiel a nikto nevie ake bude rozlozenie sil, tak by k tomu mali pristupovat ako k jedinej titulovej sanci v kariere. A zatial si ten titul nezasluzi vlastnym pricinenim ani jeden z nich, ked ich porovname s Maxom alebo Russellom.
Tak snad obaja k tomu zacnu pristupovat tak ako sa na potencialnych sampionov patri, najma Lando.
Osobne si myslim, ze rychlostne ma vo vacsine pretekov stale navrch nad Piastrim, ale psychika ho zoziera.