Doohanove dni sú takmer zrátané, zhodujú sa zahraničné médiá | Magazín F1 - F1online.sk

Je to tak. Hned od začátku brali Doohana jako kus. Žádné vítání ani slova, že mají radost z nového jezdce, pouze nepřímé náznaky, že se v Renaultu moc dlouho nezdrží.
I kdyby Doohana vzali jako dočasného náhradníka, tak si myslím, že se s ním mělo jednat uctivěji.

1 Like

Základní chování je totiž o člověku, nic nestojí. Taky se ale nedá vysvětlit někomu, kdo v sobě základní slušnost a lidskost nemá.

3 Likes

Crashpinto rozbije par aut a pojde si oddychnut. Doohan sa vrati

Mal som namysli jazdecke rosady po sezone 2022, ktore pre Alpine vyustili do straty Alonsa a Piastriho.

Len potom nerozumiem, preco ho v Alpine vobec podpisali.

Základní chování nevidím ani vůči Gaslymu. Loni Gasly odjel celou sezónu bez poškození vozu a nebýt novinářů, tak si toho v Renaultu snad ani nevšimli. Jiné týmy by takového rekordu využily pro vlastní propagaci, ale Renault se choval jako leklá ryba.
Tento tým na mě působí stejně anonymně jako současný Sauber. Bez chuti a zápachu.

Alonso i Piastri se sami rozhodli Renault opustit.
Alonso se s týmem ani nerozloučil a hned po posledním závodě pláchl jako malý kluk.

To je to, oni celkově nepůsobí jako tovární tým - pokud tedy ještě vůbec jsou, když nebudou mít ani vlastní motor. Ten tým působí, jako by ho Renault vyhodil na chodník a tam ho sebral mafián, který šel zrovna kolem. Ale uvidíme, třeba je to nějaký mazaný plán.

Aston a McLaren jsou taky automobilky, ale motory si sami nevyrábí ani do svých civilních vozů. A to že se Renault nepustil do vývoje motorů, které myjí být v F1 pouhé čtyři roky beru jako rozhodnutí, které mu mnozí ostatní výrobci pouze závidí.

Sice se prý na příští rok s motory Mercedes těší, ale mám obavy, že tým se Alpine už jmenovat nebude.

Tak jsou, když říkáš :smile: . Ale nevím, jestli je to dobře nebo špatně…

Mi se budoucí motory vůbec nezamlouvají, proto nejsem ten pravý, podle kterého by se mělo soudit, že je od Renaultu správné rozhodnutí zavřít motorárnu pro F1.

Správnost se ale ukáže do jednoho roku a to není tak dlouhé období.

1 Like

Budeš mít nového šéfa. Budeš mu říkat Pane Flavio.
Protože - Oliver Oakes rezignuje na funkci šéfa týmu Alpine.

To by znamenalo, že je Renault už prodaný.

Nebo mu Flávio podtrhnul nohy.
Přece nebude dělat “poradce” nějakýmu Oakesovi.

Vlastně jsem zapomněl, že Oakes byl nějaký šéf.
Byl vůbec někdy v záběru nebo dával nějaké vyjáření? :smiley:

To je potvrzená zpráva?

„Tým přijal jeho rezignaci s okamžitou platností. Od dnešního dne bude Flavio Briatore pokračovat ve funkci výkonného poradce a bude také zastávat povinnosti, které dříve vykonával Oliver Oakes.“…

Nečekané. :smiley:

Z záběrech byl více než Flavio. Flavio byl nejvíce spojovaný právě s Doohanem, jinak by taky moc viditelný nebyl.

Jo, přímo od Alpine to je.

1 Like

No jo, už na to koukám na formula1.com. Tak to je docela šok, aspoň pro mě.

Takže Renault bude mít nového šéfa, ale Flavio to zase nebude.