Domenicali odmieta, že by v F1 vládla cenzúra. Fanúšikovia sú vraj spokojnejší než vlani | Magazín F1 - F1online.sk

Autoři filmů taky chtějí, aby lidi chodili do kina. Ale buď natočíš autentický film, nebo dnešní Disney sračku. No a z F1 je ta dnešní Disney ■■■■■■.

Přitom kdysi byl bestseller no 1 Portnoyův komplex a do kina se chodilo na Absolventa.

Dneska je to Young Adult a kino vlastně ani nevím. (Odyssea je výjimka.)

1 lajk

Jo kdyby Emil letos vyhral aspon jeden zavod, to by se hned cela soutez zmenila na neco co v zivote nezazil, na nejzabavnejsi vec v nejhlubsim vesmiru :joy:

uz ta davam do bloku. tie trapnosti na “emilovu” adresu sa nedaju citat.

2 lajkov

no tak nedavam, ta moznost to uz nie je…

1 lajk

Jak to, chtel jsem byt ve tvem bloku.

no vidis, budes sa musiet polepsit.

Jo, jakoze uz tam jsem, diky.

A co jsem provedl, nemuzu za to ze Emil je takovy jaky je.

Tá možnosť tu stále je, cez nastavenia - používatelia - ignorovať, no ja tam zatiaľ nemám nikoho, aj keď som to zvažoval.

4 lajkov

Jsem na tom stejně. Připadá mi, že bych potom ztratila kontext, kdyby mi se mi některé příspěvky nezobrazovaly. I když možná je to zbytečná starost :smile: .

1 lajk

Kazdy to ma inak. Ja som mal F1 za pretekarsky sport, kde sa ide naplno a rozhoduju (najma) schnopnosti jazdov. Momentalne rozhoduju algoritmy, plus chodia niektore zakruty ovela pomalsie a ine uz zdaleka nie su vyzva ako v minulosti. Mozeme to porovnat s tym, ako keby v zjazdovom lyzovani dali preteky namiesto poriadnych zjazdoviek na nejake ploche, kde by isli o polovicu pomalsie. Ako by sa to vsetkym pacilo?

Pre mna je to fiasko a okrem pozretia vysledkov tento rok F1 nesledujem. Ale kazdy nech ma nazor aky chce, koniec koncov preto moze Domenicali tarat tie zvasty, ako je vsetko super a sledovanost trha rekordy.

To je ten problém, že veľa ľudí pozeralo F1 a asi im unikala pointa.

Raz sa ma kolegyňa opýtala, aký šport pozerám. Povedal som, že formule, motorky a tak, a ona na to: “Jaj, tak ale to ani nie je šport, však tam rozhoduje to, kto má akú techniku.” A toto ti povie každý laik, ktorý formule ani nepozerá práve preto, že je to skôr súťaž výrobcov než športovcov.
Keď som po Číne mame povedal, že mladý talian Antonelli vyhral Veľkú Cenu, hneď z nej vypadlo: “Za akú stajňu?”

Keď chcete sledovať jazdu naplno a ako rozhodujú najmä schopnosti jazdcov, pozerajte IndyCar. Ale pripravte sa na tankovanie a rozhodujúce stratégie/pitstopy. Edit: ale vlastne aj tam sa šetrí.

Myslím, že aj účasť na tomto fóre a sociálnych sieťach by si mal počítať ako sledovanie.

edit: Predtým než mi napíšete, že jazdcom do toho teraz hovorí AI, my si ani nevieme predstaviť, ako veľmi jazdcom do ich práce hovorili jednotlivé nepríjemné konštrukčné riešenia naprieč históriou.

3 lajkov

Máš múdrejšiu kolegyňu ako vačšina ľudí tu :+1:

Vsak OK, kazdy nech si to vyhodnoti podla seba. Ja som to mal takto a bavilo ma to, ked sa islo na limite. Nie ze sa setri, ze AI ovlada auto, do zakrut sa chodi o polovicu pomalsie, atd.

To uz rovno mozu vynechat pilotov (ved aj tak su drahi) a tie auta by ovladala len AI a vsetci by to sledovali z boxov. Stale by to bolo pre vas rovnako atraktivne, kedze to povazujete najma za suboj techniky?

Nebolo, keďže je to aj šport, ale nie najmä. Na limite sa nejazdilo a nerozhodovali najmä jazdci.

1 lajk

Zavisi kedy. Nehovorim o poslednych rokoch. Ja som ako tak sledoval F1 cez 30 rokov, ale to co sa udialo teraz mi pride ako mega fail a kompletna zmena podstaty sportu.

F1 sleduji od r. 1976 a technika rozhodovala vždycky, sebelepší pilot bez titulového auta neudělal vůbec nic. Větší byla role pilota při vývoji a testování, to asi ano, ale to je celé.

Přesto byly vidět mezi jezdci v týmech velké rozdíly, takže ne vše je pouze o technice.

To jsou vidět i teď, taky nic nového. Momentálně první dva jezdci ze stejného týmu, kteří jsou v pořadí šampionátu za sebou, jsou Sainz a Albon na 15. a 16. místě. V některých případech jsou rozdíly větší, někdy menší, ale jsou.

1 lajk