Domenicali: Film F1 bude mať väčší dosah než Netflix. Pri nakrúcaní vyvíjame nové kamery | Magazín F1 - F1online.sk

Už len necelý rok nás delí od premiéry nového filmu F1. Snímok Josepha Kosinského s Bradom Pittom v hlavnej úlohe a Lewisom Hamiltonom ako jedným z producentov sprevádzajú veľké očakávania. Boss Formuly 1 Stefano Domenicali si od neho napríklad sľubuje ďalší fanúšikovský boom.

Toto je sprievodná diskusia k pôvodnej téme na https://f1online.sk/clanky/167771/domenicali-film-f1-bude-mat-vacsi-dosah-nez-netflix-pri-nakrucani-vyvijame-nove-kamery

Robí to Apple, takže dosah bude minimálny. Pre kiná je to príliš úzka cieľovka a applácky stream má málo predplatiteľov.

preco by to bolo pre kina uzka cielovka?
cielovku urobi masivna reklamna kampan. dnes ide do reklamy viac prachov ako do samotneho filmu
lebo to je ako tvrdit, ze film o stihacich pilotoch bude mat malu cielovku lebo ved fanusikov stihaciek zas az tak vela nieje :slight_smile:
a navyse hollywoodske filmy su o okazalosti a maju jasne danu sablonovitost a vdaka tomu nerozhoduje o uspesnosti zvolena tema, ale kvalita propagandy ktora film sprevadza uz davno pred zaciatkom natacania

zober si taky top gun maverick, ved to malo uplne primitovny scenar, primitivna zapletka, primitivny koniec a nebyt to natocene podla hollywoodskej sablony tak kazdy to oznaci za brak, ale nakoniec to bol kasovy trhak

2 Likes

Môžme si to zhodnotiť po premiére. Ale samotný film bude stáť 200-300 mil. Propagácia je otázna, tipujem, že Apple zhodnotí, že nechce prísť o ďalších 100-150 mil. na propagáciu a kampaň podhodnotí.
V každom prípade si myslím, že iba na tomto filme (ktorý má byť mimochodom posledným rozhadzovačným v produkcii Applu na ďalšíe obdobie) bude čistá strata minimálne 150-200 mil.
Sumy myslím v USD.

na zaklade toho co doteraz pocuvam a citam tipujem, ze to bude fiasko rovnako ako po umeleckej stranke tak aj po komercnej. (ale mozno to bude vdaka Sirovi realisticke :wink: )

1 Like

To, ak produkčný rozpočet je cca 300 mega, tak to by sa museli riadne vytiahnuť. Ako spomínaš ešte marketing, uf, to by muselo zarobiť bohu otcu aj 800 mega aby to zarobilo len na seba, a silno pochybujem, že film o F1ke bude mať podobný výtlak, ako napr. nedávny Top Gun (použil som to, ako príklad kvôli tomu istému režisérovi a v podstate tej istej produkcii resp. záštita Bruckheimera).
Z traileru to dosť vyzerá, ako latentná “modernizovaná a inkluzívna” kópia filmu so Slyom (Driven), čiže niečo také asi ťažko zatiahne aspoň 500 mega, normálne by som si tipol, že to zarobí max do 300 mega celosvetovo a Apple si to odškrtne, že už nikdy viac :smiley: .

2 Likes

Ak to bude na release day rovno na streamoch tak mame jasno :smile: btw rad ta vidim s5 :+1:

2 Likes

Top Gun bol hlavne “nostalgy bait”, ako hovado, však tá “značka” resp. pôvodný film má kultový status, čiže už len zo zvedavosti máš kopu ľudí, ktorí by ti na to šli, tí aj šli a bolo ich dosť. :slight_smile:
Pri F1ke to nie je zďaleka zopakovateľné, ale že vonkoncom nie. Ak to stojí len produkčne, čo odhaduje Mr.Nobody a chcel by si to podobne pretlačiť ľuďom pred oči aby na to šiel aspoň zlomok toho, čo videlo TG Maverick, tak by muselo Apple utopiť pomaly takú istú sumu na marketing, ako na produkciu = tj vložili by do toho cca 600 mega celkovo a to nespravia, to je finančná samovražda. :slight_smile:

Tož, pravda no :smiley: :slight_smile: , nazdar, dáko som si dal pauzu a nechcelo sa mi čítať tie “uhorkovo-sezónne” články, tak som ani na nič nereagoval. :slight_smile:

3 Likes

To je “dobra” sprava.
Uz teraz je napr. Madarsko uplne za komfortom, kt.si pamatam spred par rokov.
Tak sa tam nahrnie este viac ludi, to bude mnamka.
Dakujem, neprosim.

Celé Maďarsko je zbourané a staví se nové.

A Maďarsko bylo casto vyprodane ještě před DtS, třeba 08 byl plnej dům a většina fans byla z Polska skrz Kubicu :slightly_smiling_face:

Ano, aby sa tam mohlo nahulakat este viac ludi :slight_smile:

Když se k tomu udělá pořádná infrastruktura pro fanoušky, tak sky is the limit. :slight_smile:
Ale asi to bude jen pumpička.

Domácích fanoušků kvůli Kimimu bylo taky přehršel.

Zabudol si na jednu podstatnú maličkosť. Apple nemá s kinom nič spoločné. Práva na kinodistribúciu má Warner Bros. Kto vie za koľko kúpili práva, ale ak nie sú šialenci, tak za to príliš veľa nedali a určite ďalší nevysolia megabalík na reklamu.
Ten film nemá žiadnu šancu sa zaplatiť.
Ale je pekné, že sa našiel nejaký šialenec, ktorý do toho vrazil toľko peňazí.

1 Like

Mne tento film nie je od začiatku po chuti, lujza nemám rada a pitta tak isto. A očakávam z toho klasickú americkú blbosť, ktorá poprie zákony logiky a fyzicky, ale za to bude mať správnu dávku pátosu.
Niekde na internete som čítala, ze tam mala byť scénka ako formula narazí do steny spraví salto dopadne na trať a bez porušenie si ide ďalej, ale že lujzo toto škrtol s tým, že je to nereálne. Neprekvapilo by ma kebyže je to fakt pravda😃
Do kina na toto nepôjdem, počkám si kým to bide na Apple.
Samotná f1 ponúka toľko super príbehov, rivalít, ktoré by mohli filmovať,l a miesto toho sa ide vymýšľať takáto blbosť.

Wat? :smiley: WB má práva, však tí sú zadĺžení tak, že až, naozaj sú zúfalí.
Tomu ver, že na marketing nedajú veľa, bohvie :man_shrugging: , uvidíme, ako to celé dopadne, ale nedávam tomu veľké nádeje, čo sa týka kvality snímku, finančne je už isté, že je to dosť možný prepadák. :slight_smile:
A ďakujem za doplnenie info, to som fakt nevedel. :slight_smile:

Ja to spomínam pri každej debate o F1ke a filme Rush. Urobiť Rush 2ku - Senna vs Prost a bum! máme ďalší kasový trhák, však tá rivalita je legendárna. Tú IP by sa dalo šťaviť, urobiť Silver War, alebo sezónu 2021 aka Ham vs Max. Som zvedavý na ten NF počin o Sennovi, dúfam, že zase nebudú robiť z Prosta toho “fuj, fuj zlého Francúza”, ako v tom dokumente. (čo napravil až ten režisérsky strih, lenže, kto pozerá tieto rozšírené verzie? laická verejnosť v drvivej väčšine videla finálny produkt v podobe kino-strihu, kde je Prost vyobrazený, ako záporák, čo je úplná kravina) :slight_smile:

2 Likes

Hovoriť o filme Rush ako o kasovom trháku je vtipné. Ten film sa zaplatil len preto, že stál pár drobných. Rozpočet 38 mega. Tržby 98. Takže 200-300 megový Pitt je nemožné, aby sa zaplatil.