Dojatý Vasseur o víťaznej stratégii: Trochu riskantné, ale vyšlo to | Magazín F1 - F1online.sk

Tifosi sú priam vo vytržení! Charles Leclerc zaznamenal v Monze nečakané víťazstvo. Pred štartom pretekov len málokto tipoval, že sa Monačan postaví na najvyšší stupienok. Zúfať nemusí ani jeho tímový kolega Carlos Sainz, ktorý zaknihoval solídne štvrté miesto. Ferrari tak zaznamenalo už tretie pódium v rade. Emócie nadšených talianskych fanúšikov na domácej pôde boli silné, nemožno sa preto čudovať tomu, že šéf tímu Fred Vasseur neskrýval dojatie. Čo hovorí na sladký triumf?

Toto je sprievodná diskusia k pôvodnej téme na https://f1online.sk/clanky/170017/dojaty-vasseur-o-vitaznej-strategii-trochu-riskantne-ale-vyslo-to

Inak budú sa všetci hádať a Leclerc tam príde do Abu Dhabí ako Kimi v Brazílii 2007 a ešte všetkým vyfúkne rybník. Ferrari od letnej prestávky nezakoplo v stragéii. Exekuujú presne ako musia.
image

3 Likes

Jako že mistrem světa bude Charles Leclerc?

Nebyl bych proti, ale zase byl v této chvíli trochu krotil ten hype…

Pockajme si na dalsie 2 trate, ktore su pre Ferrko z pohladu minulosti pozitivne. Uvidime, ako sa bude darit a potom sa mozu vytycit odvaznejsie ciele. Zatial je priskoro.
Dnes evidentne pomohol novy asfalt, nizsie teploty, setrnost auta k pneumatikam a hlavne dobra strategia, kedy sa nevymyslali blbosti, ale islo sa podla primarneho planu.

“Dvaja sa bijú, tretí vyhráva!” tak otrepané a tak pravdivé :slight_smile: Paráda Charles

keby sa to stalo je to štastie. Nikto nič nehypuje. Nemá sa to stať. To není možné prakticky.

Netreba zabudat ze sme v druhej polovici sezony kde vzdy Ferrari straca dych… Ale ak sa stanu nejake nehody aspirantov na titul tak pri rozpoctovom strope to moze pomoct a Kimi 07 sa moze naozaj stat :smiley: to by bolo riadne prekvapko

Lenže tu sa stal nejaký problém a od SpA Ferrari ten dych ešte len naberá. A po letnej prestávke 2 závody a oni idú perfektne.

Je tu teda relevantna otazka, ci Ferrari ma, resp. bude mat 1-2.
U McLarenu je to uz dlhsie velka, az vybusna, tema, realne aj tu na fore, ale Ferrari to (zatial?) obchadza.
Sanca na PJ je dost mala, ale ak ju ma Lando, tak Charles je za nim len 24b, co na 8VC plus sprinty nie je vela…
Zakladny predpoklad bude zopakovat formu po letnej prestavke, najma z Monzy, co bude narocne.

1 Like

Od SpA šlapú. V tejto chvíli si myslím, že aj Carlos už bude hrať tímovú hru. Má nový tým a skončiť vo Ferrari ako človek čo vyhral Konštruktérov a pri dobrej konštalácii hviezd pomohol vyhrať Pj by bolo aj preňho dobré.

1 Like

Suhlasim. V tomto ma Ferrari v 1-2 vyhodu, ze Sainz odchadza a vo Ferrari si nemusi (narozdiel od Piastriho) budovat poziciu, naopak sa moze este na zaver ukazat ako timovy hrac, ked sam na titul nema sancu…

Len som o tom zatial nezachytil diskusie.