Dodávateľ bŕzd Brembo tvrdí, že k pochybeniu došlo na strane Red Bullu | Magazín F1 - F1online.sk

Vyšetrovanie problémov Maxa Verstappena, ktoré viedli k jeho odstúpeniu z VC Austrálie, naďalej pokračuje. Okruh podozrivých sa však postupne zužuje. Dodávateľ bŕzd potvrdil, že k zlyhaniu nedošlo na jeho strane.

Toto je sprievodná diskusia k pôvodnej téme na https://f1online.sk/clanky/148344/dodavatel-brzd-brembo-tvrdi-ze-k-pochybeniu-doslo-na-strane-red-bullu

Rád bych věděl co se přesně stalo. Ale mám obavy,že to skončí u ukazovani prsty kdo za to může

1 Like

Brembo tvrdi ze oni nic, nastavenie bolo zle tak si za to mozu sami predsa nie?

2 Likes

Nie je to však jediná teória. Druhou možnosťou je nesprávne zapojenie, resp. nedostatočné utiahnutie strmeňa v pravej zadnej brzde, ku ktorému pred pretekmi teoreticky mohlo dôjsť, ak mechanici po kvalifikácii rozoberali a kontrolovali celý systém.

Tak presne toto mám na mysli od začiatku, čo Max musel odstúpiť. Jednoducho tam montáž niekto kvalitne odflákol

„V obou případech problém spočíval v chybném nastavení, resp. v rozhodnutí týmu ohledně konfigurace auta”

… mě to trochu zní že tam opět něco ženou přes hranu :thinking: Něco jako RedBull s Astonem 2022 kdy po Baku v F1 zpřísnili metodu měření tlaku v pneu.

1 Like

Tak tohoto mi nie je luto ani milimeter. Su ine technicke veci ako Mansellov defekt 1986 ktorym prisiel o titul a nie brzda RB … Maxo si ide jasne po 4 titul v dominantom aute a o nic nejde, prakticky sa nic nestalo.

Podla mna nespravne zapojenie BBW ale mozem sa mylit, pravdu ajtak asi nezistime

Presne o tom píšem. Niekto to zle / nedostatočne zapojil

1 Like

Asi Pérezov mechanik na chvíľu zaskakoval.

2 Likes

Kdeže, ten ma dosť práce od helmuta na Čekovom aute aby mu znizil vykon a skontroloval pripojenir gombíka :pinched_fingers:

3 Likes

Horner si pořídil vlastní gombíky a vyslal poslední varování :face_with_hand_over_mouth:

1 Like

Alebo tak :slightly_smiling_face:. Tých ľudí s gombíkmi je tam možno viac.

1 Like

@Hedgehog a co Vettelův defekt po startu AD 2011, nějak jsem si na to vzpomněl, jestli RB netestuje hranu zase

Presne tak.
Maxo, ak podpíses Mercedes, budes mat takéto brzdy …
:man_guard:t5:

jezis, to je jedno, kto za to moze… hlavna otazka je, ako zaistit aby sa to este 21x opakovalo!!!

1 Like

No, uplně jedno to není a není překvapením že výrobce se brání takové reklamě který mu nedělá pěkný obrázek. To se dá pochopit.

Tak úplně v klidu? A to arogantní ťukání na čelo bylo asi tak co?

1 Like

Ta brzda vylozene vybuchla, muj tip je spatna instalace hadicky plus prehrati, tlak a ruplo to.

Ten je horsi nez vite kdo…

Neviem kedy posledne sa pisalo o Brembo. Stale sa pise len o Hamiltonovi do Ferrari, Dickpicks Hornera… Podla mna aj Brembo chcelo nejaky medialny priestor, tak postlacali par gombikov a spravili si ho takto :smiley:

1 Like