Kedze som sa v minulosti k filmu uz vyjadril, nechcel som tuto temu uz moc riesit, ale tvoj dlhy post ma “prinutil” zmenit nazor 
V niecom s tebou suhlasim, najma ten scenar (to bolo ocakavane uz pred premierou), ale na par tvojich zasadnejich bodov mam dost odlisny nazor.
Kde zacat. V prvom rade si myslim, ze su filmy, kde sa vyslovene ziada vidiet ich v kine (napr. mnohe scifi. Duna, Avatar atd.) a F1 imho k nim patri. Okrem samozrejme kazdeho inych osobnych preferencii, moze aj to sposobovat rozdielne postoje, kedze ja som videl F1 2x v kine a zatial 0 TV, ty v kine nie…
Ja som so strihom nemal problem, iste, asi sa to dalo este lepsie (teoria a prax je casto rozdiel) a praveze akcia filmu spojena s hudbou (a prave audio si vlastne neriesil a soundtrack bol super) absolutne taha film a pomahalo mi to preniest sa cez to, ze som znalec F1 a “nevsimat” si vsetky tie blbosti, kde sa zhodujeme (tam sa rozpisovat nebudem) 
A zjavne to tak fungovalo na masy (kde su fans F1 v mensine), kedze film ma pre mna necakane vysoke hodnotenia a patri medzi top10 filmy v trzbach za minuly rok.
To je rozhodne uspech, nech si mysli kto chce, co chce. To by bez dobrej akcie a audio-vizualneho zazitku neslo. A co su pre F1 fanusika nezmysly, nie je podstatne pre general public.
Druha vec co mame rozdielny nazor je ta autenticita. Ty to opisujes skor negativne, u mna naopak dalsia vec co tahala film vyssie (a opat zachranovala scenar). Miestami som sa pozabudol ze pozeram film. Tie trate, divaci, komentatori, monoposty, jazdci a ludia z F1, tovaren McLarenu, realne zabery - za mna velmi obohatili a nic podobne sa doteraz nenatocilo.
No a chciet na jednej strane artovy film a zaroven co najvacsiu realnost mi pridu do velkej miery protichodne poziadavky.
Cize hoci ako fanusik F1 by som az take vysoke hodnotenie nedal, v kine som bol viacmenej pozitivne prekvapeny (ocakavania boli horsie) a film som si uzil a dodnes stretavam ludi (nefans) co sa im pacil, tak uz sa tym hodnoteniam a trzbam tak necudujem