Dočkáme sa pokračovania filmu F1? Podľa Domenicaliho najskôr treba stráviť prvý úspech | Magazín F1 - F1online.sk

Kedze som sa v minulosti k filmu uz vyjadril, nechcel som tuto temu uz moc riesit, ale tvoj dlhy post ma “prinutil” zmenit nazor :joy:

V niecom s tebou suhlasim, najma ten scenar (to bolo ocakavane uz pred premierou), ale na par tvojich zasadnejich bodov mam dost odlisny nazor.

Kde zacat. V prvom rade si myslim, ze su filmy, kde sa vyslovene ziada vidiet ich v kine (napr. mnohe scifi. Duna, Avatar atd.) a F1 imho k nim patri. Okrem samozrejme kazdeho inych osobnych preferencii, moze aj to sposobovat rozdielne postoje, kedze ja som videl F1 2x v kine a zatial 0 TV, ty v kine nie…
Ja som so strihom nemal problem, iste, asi sa to dalo este lepsie (teoria a prax je casto rozdiel) a praveze akcia filmu spojena s hudbou (a prave audio si vlastne neriesil a soundtrack bol super) absolutne taha film a pomahalo mi to preniest sa cez to, ze som znalec F1 a “nevsimat” si vsetky tie blbosti, kde sa zhodujeme (tam sa rozpisovat nebudem) :slight_smile:

A zjavne to tak fungovalo na masy (kde su fans F1 v mensine), kedze film ma pre mna necakane vysoke hodnotenia a patri medzi top10 filmy v trzbach za minuly rok.
To je rozhodne uspech, nech si mysli kto chce, co chce. To by bez dobrej akcie a audio-vizualneho zazitku neslo. A co su pre F1 fanusika nezmysly, nie je podstatne pre general public.

Druha vec co mame rozdielny nazor je ta autenticita. Ty to opisujes skor negativne, u mna naopak dalsia vec co tahala film vyssie (a opat zachranovala scenar). Miestami som sa pozabudol ze pozeram film. Tie trate, divaci, komentatori, monoposty, jazdci a ludia z F1, tovaren McLarenu, realne zabery - za mna velmi obohatili a nic podobne sa doteraz nenatocilo.
No a chciet na jednej strane artovy film a zaroven co najvacsiu realnost mi pridu do velkej miery protichodne poziadavky.

Cize hoci ako fanusik F1 by som az take vysoke hodnotenie nedal, v kine som bol viacmenej pozitivne prekvapeny (ocakavania boli horsie) a film som si uzil a dodnes stretavam ludi (nefans) co sa im pacil, tak uz sa tym hodnoteniam a trzbam tak necudujem :slight_smile:

1 Like

OK, veď dík za reakciu :slight_smile:

Takto - vysoké hodnotenia prekvapili aj mňa. Ale osobne si myslím, že pramenia z 2 vecí:

• Ako správne spomínaš, film je remeslene dobre urobený, áno aj soundtrack je fajn, ako hovorím, taký dobre urobený Swiss King z mekáča
  • Je poňatý veľmi starosvetsky, OK sú tam woke momenty, ale v zásade je to klasický letný blockbuster

Mnohým už také filmy jednoducho chýbajú, pred 20-30 rokmi sa ich točilo kopec.

Tržbovo je to podľa mňa na popularitu F1 skôr, že OK, nebolo to sklamanie. Už sme to tu rozoberali. Podľa všetkého budget bol 200 až 250 mega + asi 100 marketing, takže tržby celosvetovo 630 je OK, zrejme niekde na hranici nestratovosti. Veľa napovie koľko zarobí pokračovanie.

Ešte jedna poznámka:

Skôr podporuje môj point. Nikomu samozrejme nevnucujem, že sa mu to nemusí páčiť, ale osobne mi to ako človeku čo má veľmi rád filmy aj F1 príde, že to nemalo byť celkom cieľom.

Ale na druhú stranu OK, taký Moneyball (2011) si vždy rád pozriem, ale F1 by sa asi takto, s budgetom 50 mega natočiť nedala a už tobôž prežiť s “len” 110 mega tržbami. Ale kebyže si raz mám “objednať” film o F1, tak skôr niečo na tento štýl.