Do Ameriky sa nejde. Budeme mať právoplatného majstra? | F1online.sk

DomovSprávyVýsledkyPilotiTímyKalendárPartneriLive

redakcia@f1online.skRSSZásady ochrany údajov© 2020 F1online.sk

Toto je sprievodná diskusia k pôvodnej téme na https://f1online.sk/clanky/6302/do-ameriky-sa-nejde-budeme-mat-pravoplatneho-majstra

Zbytočná otázka. Okrem toho sa mi pri pohľade na ten kalendár zdá, že z najčudnejšej sezóny bude najlepšia - aspoň čo sa tratí týka.

Súhlasím. V histórii sa už vyskytli sezóny, ktoré boli silno eurocentrické, za súčasných okolností je udelenie výnimky úplne správne.

“Paradoxně” mi přijde, že v globalizovaném světě se naplňuje středověká představa o přítomnosti makrokosmu v mikrokosmu: v Evropě je svět nějakým způsobem zpřítomněn, ať už etnicky nebo kulturně. Míst, která se dokáží izolovat alespoň tak, aby si zachovala původní svébytnost, už tolik asi není. Takže Evropu bych za aktuálních podmínek definoval jako tu část světa, kde se dá v současné době z epidemiologického hlediska jakž takž jezdit. Pořádat něco v USA nebo Brazílii by mohl chtít jedině sebevrah, tyto země situaci neskutečným způsobem nezvládají, a některé závody v Asii jsou pořád ve hře. Formalismu jsem nikdy nefandil, takže za mě: nemám s tím problém.

Alespoň uvidíme okruhy, které do běžného kalendáře nepatří. V éře formule Mercedes se ze závodění stává předvídatelný stereotyp, nové okruhy jsou z tohoto hlediska zpestřením fádní reality.

mne sa paci na tejto sezone prave to ,ze budu trate ako imola ,algarve atd,mugelo .Aspon nejaka zmena ked Mercedes dominuje .

Šak nech zaradia Marakéš, a hotovo.