Na Kimim je výnimočné práve to.
Ako dokázal vždy rýchlo nabrať rýchlosť a sebavedomie v každej kategórii, ale ako to neprepalil
Ten inštinkt je vrodený ( on je veľmi inštinktívny typ jazdca), on vie ísť na hranu a udržať to na trati ( jeho láska k obrubnikom je už aj v F1 viditeľná), vie ísť do odvážnych a na oko krásnych manévrov, rýchlosť má tiež od boha, je od prírody veľmi agresívny jazdec.
Ale on má aj Mercedesom a podľa mňa hlavne otcom, vštepenú správnu mieru rozumu a racionálna. Tím,že on je mimo trať obrovský kľudas tak ho dokázali “donútiť” k tomu aby to využíval aj v aute. Dokázal ho využiť to ako svoju dobrú stránku ktorá vytvára balans tej agresivite. Povedala by som, že Kimiho skľudnili skôr ako bolo potrebné, ale nie moc. Najobľúbenejšia veta jeho otca je “stai sereno” teda ostan v kľude buď pricetný. Aj Maxa si pekne a rozumne pripravil skôr ako sa do niečoho pustil.
A z hľadiska F1 mu veľmi pomohla tak havária v Monze, akokoľvek divné to znie. Ak by sa nevybural tam tak by sa podľa mňa už v F1 tento rok. Lenže jemu to pomohlo práve vybalansovať ten rozum a agresivitu.
A popísal to teraz aj Valteri,že to minimum chýb, racionalita a rapídne zlepšujúci sa Feedback sú na ňom pre neho zatiaľ najviac impressive.
Kimi je výnimočný v tomto. Hovoria, že taký veľmi Hamiltonovský typ jazdca. To podľa mňa sedí absolútne. Má tam také črty z hľadiska štýlu jazdenia.