Di Montezemolovi je ľúto Alonsa, Ferrari a toho, že Antonelli jazdí v Mercedese | Magazín F1 - F1online.sk

V nedeľu na štartový rošt zavítala vzácna návšteva. Po desiatich rokoch sa v padoku objavil bývalý boss Ferrari Luca di Montezemolo, ktorý tak poskytol aj svoj pohľad na súčasnú situáciu vo Formule 1. Prezradil, že mu je ľúto Fernanda Alonsa, Scuderie Ferrari, ale napríklad i toho, že Andrea Kimi Antonelli ako Talian preteká v Mercedese.

Toto je sprievodná diskusia k pôvodnej téme na https://f1online.sk/clanky/195392/di-montezemolovi-je-luto-alonsa-ferrari-a-toho-ze-antonelli-jazdi-v-mercedese

Je to tak, Fernando toho dokázal v motorsportu opravdu hodně, ve svém věku stále rychlost má a nevzdává se. Narozdíl od údajných mega talentů

1 Like

Možná si toho včera nikdo nevšiml, ale Kimi odvedl vynikající práci. Sice skončil mimo body ale sledovat ho v soubojích byla pastva pro oči.
Ano, od nováčka bych očekával více drzosti dané věkem, ale přehled a vyzrálost převyšovala nad výrazným rizikem že nedojede závod. Přesně tak jezdí většina ostřílených mazáků. :+1:

2 Likes

Montezemolo je moje srdcovka, ale pokud si z té návštěvy odnesl akorát trojnásobný smutek, tak nevím, jestli mu to v jeho věku je ku prospěchu :slight_smile: .

1 Like
2 Likes
3 Likes

Honzíku to by ma teda zaujímalo, kto sú tie tvoje údajné “mega talenty”. Skús menovať. :smiley:

2 Likes

… ten Sulajem se taky snaží vecpat všude :smile: Všímám si toho u více příležitostech, a dost se na něj kašle :face_with_hand_over_mouth:

4 Likes

Takhle se cpal k Hamovi po Q, ten ho odignoroval. Nevím no, jestli má tohle prezident FIA zapotřebí

1 Like

Stejně ho po střihu kamery okamžitě vyhodí.

Ved on sposobil skazu Ferrari,ked suhlasil so zakazom testovania!!!Ferrari vzdy tazilo s neobmedzeneho testovania,kedze nemalo nikdy take dobre technicke oddelenia ako ine timy!Montezemelo pochoval Ferrari na desatrocia…Ferrari malo vtedy parvo veta a mnohi experti vtedy hovorili,ze Ferrari by malo vetovat zakaz testovania,ale Montezemelo suhlasil …

Ja mam pocit ze Fernando si to tak trochu zaskuzi, nepochybne je to dobry a vsestranny pilot ale taha sa to s nim vacsinu kariery, a nakoniec ho este Stroll vymeni za MV.

Alonsa netreba lutovat, to kde je je cisto jeho zasluha a dosledok jeho rozhodnuti.

Ferrari je tam kde je, lebo zaspali dobu. Kym nespravia tovaren v UK, tak budu cakat na poriadnu haluz, aby to s tym titulom raz vyslo

A Antonelliho mu nema byt co luto, ocividne je mu v Mercedese lepsie akoby mu bolo vo Ferrari.

2 Likes

Jenom podobný křivák jako je Alonso ho může litovat.
Všechno co sklízí si plně zaslouží.
Jediný rekord co po jeho působení v F1 zůstane je počet závodů bez vítězství. Už dnes je to nepřekonatelné a ještě jich pár přidá než ho totálně zbaveného jakékoliv důstojnosti z F1 vykopnou.
A místní alzaci budou tleskat protože ten pocit zažívají celý život a proto jim Alonso tak přirostl k srdci.
Zoufalec velebí zoufalce. Zvyšujeme tlak.

1 Like

Na Kimim je výnimočné práve to.

Ako dokázal vždy rýchlo nabrať rýchlosť a sebavedomie v každej kategórii, ale ako to neprepalil

Ten inštinkt je vrodený ( on je veľmi inštinktívny typ jazdca), on vie ísť na hranu a udržať to na trati ( jeho láska k obrubnikom je už aj v F1 viditeľná), vie ísť do odvážnych a na oko krásnych manévrov, rýchlosť má tiež od boha, je od prírody veľmi agresívny jazdec.

Ale on má aj Mercedesom a podľa mňa hlavne otcom, vštepenú správnu mieru rozumu a racionálna. Tím,že on je mimo trať obrovský kľudas tak ho dokázali “donútiť” k tomu aby to využíval aj v aute. Dokázal ho využiť to ako svoju dobrú stránku ktorá vytvára balans tej agresivite. Povedala by som, že Kimiho skľudnili skôr ako bolo potrebné, ale nie moc. Najobľúbenejšia veta jeho otca je “stai sereno” teda ostan v kľude buď pricetný. Aj Maxa si pekne a rozumne pripravil skôr ako sa do niečoho pustil.

A z hľadiska F1 mu veľmi pomohla tak havária v Monze, akokoľvek divné to znie. Ak by sa nevybural tam tak by sa podľa mňa už v F1 tento rok. Lenže jemu to pomohlo práve vybalansovať ten rozum a agresivitu.

A popísal to teraz aj Valteri,že to minimum chýb, racionalita a rapídne zlepšujúci sa Feedback sú na ňom pre neho zatiaľ najviac impressive.

Kimi je výnimočný v tomto. Hovoria, že taký veľmi Hamiltonovský typ jazdca. To podľa mňa sedí absolútne. Má tam také črty z hľadiska štýlu jazdenia.

Kimi je opravdu moc šikovný klučina. Z takového nováčka musí mít radost každý tým. Pro budoucnost se vyplatí si takového jezdce k obrazu svému, než předělávat jezdce z jiného týmu.
RB se taky vyplatilo si vychovat svého Emila.

2 Likes
Bude Alonso jezdit v F1 v roce 2026?
  • Ano
  • Ne

0 účastníci

Očekávám, že Alonsa vytlačí Emil.
Alonso prý má podepsanou smlouvu i na příští rok, ale nejspíše se jedná pouze o opci. A současný stav Astonu Alonsové pohodě taky nepřidá.
Adriana prý letošní vůz nezajímá a veškeré úsilí věnuje vozu pro příští rok.
Obávám se, že Alonso bude ještě hodně trpět než se letos odjede poslední závod.

Tak to jsem v klidu, naštěstí tam žadnej Emil nejezdí. :smiley:

Co není může být.
Ale nevěš hlavu, dobře víš, že už jsem se s Alonsovým setrváním v F1 seknul. :grin:

1 Like