Di Montezemolo: Keď si spomeniem na rok 2010, necítim sa dobre | Magazín F1 - F1online.sk

Ferrari ani v roku 2024 nezískalo žiaden titul, čo znamená, že ťahá najdlhšiu “suchú” sériu bez úspechu v dejinách stajne. Príležitostí prelomiť ju bolo viac a jedna veľmi mrzí bývalého prezidenta Ferrari Lucu di Montezemola, ktorého tím mal k majstrovským oslavám veľmi blízko v roku 2010.

Toto je sprievodná diskusia k pôvodnej téme na https://f1online.sk/clanky/184676/di-montezemolo-ked-si-spomeniem-na-rok-2010-necitim-sa-dobre

Touto jízdou se Petrov zapsal do historie F1 zlatým písmem, jinak by si dnes na něj nikdo nevzpomenul.

Fandil jsem mu, protože to byl Renault a první čistokrevná, slovanská týmová dvojice v F1.
Tou urputilou obranou a ovlivněním boje o tituly mě ale zklamal.

Kdo mohl tušit, že Petrov na ojetých gumách udrží za sebou Ferrari s novými pneu?

Bolo to bolestivé sledovať.
Petrov rozbijal auto cely rok, ale tam akoby ho priklincovali.
Ako Maldonado Spain 2012.
A vlastne tam chcel pokryť Webbera, ktorý išiel skôr do boxov, tak sme sa dostali za Petrova. Ale to nebolo vôbec potrebné.
Veľa keby viet… škoda… zabudnime rýchlo.

1 Like

Chyba byla na straně Ferrari. Renaulti byli skvěle nastaveni na obranu a nešlo je předject, což dokazoval vpředějc jedoucí Hamilton za Kubicou.
Titul měl být náš.

1 Like

Oh no! Nicolas Latifi has crashed … AD2021 :smiley:

si pamatam ako som to s placom nedokazal dopozerat a vypol to par kol pred koncom

1 Like

Myslím, že Alonso si byl tak jistý, že Petrova pohodlně zvládne i se studenými pneu a nedal jim čas na správné prohřátí. Svou ukvapenou jízdou si gumy rychle zničil a bylo po titulu.
V tomto případě bych prstem na Petrova neukazoval. Ten přece kopal za sebe.

1 Like

No já bych na něj teda ukázal jak Alonso po závodě. Nemusel to tak hrotit Vitalij, jeho manažerka se o něj patřičně postarala.

Vitalij to neměl jednoduché. Bojoval o své udržení v F1 a proto odváděl nejlepší práci jako mohl.

1 Like

Jednoduché to fakt neměl, v záloze místo Petrova měli Rusové hodně silnej kalibr. :stuck_out_tongue_closed_eyes:
WKID8

Bola to obrovská chyba Ferrari,ktoré Alonsovi neustále tvrdilo,že má čas na predbiehanie!Ja za tým vidím zámer a sabotáž,stačilo ,aby Alonso dostal správnu informáciu,že musí Petrova predbehnúť čo najskôr a. titul by mal.Alonso dôveroval stratégii,ktorá však bola zámerne zlá,.

Ferdo, ale Alovi chyběli víc, než dva body. To znamená, že předjetí Petrova by stále na titul nestačilo.

1 Like

O něm je slyšet dodnes.

Já titul přál Webberovi, takže pro mne stejné zklamání jako pro Alonsovce.

Nebol tam ten vitazny mindset.

Jako po válce se nám to tvrdí, ale stále si myslím že zůstat na trati v onu chvíli nebyla vůbec tak jednoduchá volba. Vědět že to předjíždění bude na úrovni Monaka, vypadalo by to celé jinak :thinking: To jak to v ten závod obecně nešlo byl šok, a vzniklo DRS.

1 Like

Krásný a napínavý závod (pro mě prakticky až do samotného závěru) s nádherným a zaslouženým výsledkem pro nejmladšího mistra světa vůbec. :slightly_smiling_face: Petrov dělal to, co má dělat každý pilot a obecně každý sportovec (nechám bokem TR): odváděl maximalistický výkon.

Mimochodem v Austrálii 2011 to bylo jako přes kopírák, Petrov opět před Alonsem.

Ovlivnil souboj o titul tím že se nenechal předjet? On ale nebyl o kolo zpět. On s Alonsem bojoval o pozici. Co je tohle zase za hloupý názor…