Deň po Lewisovom prestupe mi vyzváňal telefón, priznal Wolff | Magazín F1 - F1online.sk

Kto v roku 2025 nahradí Lewisa Hamiltona v Mercedese? Tento tím mala tohtoročná „silly season“ úplne obísť, keďže ako Hamilton, tak George Russell mali podpísané zmluvy na sezónu 2025. Vo Formule 1 sa však môže stať všetko a potvrdilo sa to aj v prvý februárový deň. Odrazu je to Mercedes, kto drží „kľúče od miešačky“ na prestupovom trhu a podľa jeho šéfa Tota Wolffa nemá tento tím málo možností.

Toto je sprievodná diskusia k pôvodnej téme na https://f1online.sk/clanky/142160/den-po-lewisovom-prestupe-mi-vyzvanal-telefon-priznal-wolff

Jako vzdy bude zalezet na prvni polovine sezony, kdyz se W15 nerozjede nastane stagnace a vsichni vcetne Hamiltona budou myslenim o krok dal :sparkles:

Pořád dokola volali na střídačku Alonso a Briatore.
A fňukali a slibovali, akorát jim nikdo nevěřil, protože Alonso je několikanásobný lhář a Briatore několikanásobný kriminální recidivista.
:poodle:

To ma uberat z Alonsovho jazdeckeho kreditu?:roll_eyes:

2 Likes

Z jazdeckého neviem, ale ak má telefónny kredit, tak z toho mu to uberie. :smiley:

1 Like

Ať už tam ten chudák píše cokoliv, tak to vypovídá spíše o něm než o Alonsovi :wink:

1 Like

Alonso je taka zvlastna postavicka, na jednej strane patri do top 3 sucasnych pilotov a na druhej strane je to riziko mat ho v time vdaka jeho povedzme temperamentnej povahe :slight_smile:

Posledná veta článku je dosť veľavravná… Lewis a Carlos budú v nezávidenia hodnej situácii tento rok… Fred, Toto, Carlos a Lewis by si mali sadnúť za 1 stôl a dohodnúť sa na výmene už na rok 2024. Lewis do Ferrari a Carlos do Mercedesu. Pre všetky strany by to bolo prospešnejšie… bohužiaľ… hovorí sa to ľahko… realizácia by bola oveľa ťažšia…resp. nemožná…ale je to škoda. Nik nechceme vidieť Carlosa alebo Lewisa na vedľajšej koľaji…

1 Like

zmysel by to malo len pre Ferrari

pretoze akokolvek sci-fi to teraz znie, Lewis sa este stale moze rozlucit s Mercedesom aj s titulom :slight_smile: ano ano, ani je necakam ze sa Mercedes realne co i len dotiahne na RB, milo ma prekvapia ak ziskaju viac ako 1 vitazstvo tuto sezonu, ale ta sanca tam je pretoze ak sa naozaj poucili, ak to auto bude dobre, Lewis ma stale ten team na svojej strane a kolegu relativne pod kontrolou. A ci odchadza alebo nie, pre cely Mercedes, do posledneho cloveka, by bola fantazia ziskat ten rekordny 8. titul. Ved napokon, aj taky Alonso odisiel z Renaultu ovela, ovela horsie a titul este ziskal, team ho nepotopil. To Lewis pre nich urobil ovela viac a odchadza “na starych kolenach do Ferrari”. To nie je zrada voci teamu (hoc sklamanie citit musia).

v pripade, ze Mercedes opat nebude mat dobre auto, Lewis pre zmenu bude moct byt uvolneny, pretoze bude vediet, ze uz si to len odkruti a pojde prec, uz ho to nebude s prepacenim … ze sa topi v nekonciacich problemoch zas a znova a navyse ma zmluvu s Ferrari uz podpisanu

Súhlasím s tebou v prípade, že majú auto na titul a Lewis dá Georgovi na frak v prvých závodoch… ale aká je to pravdepodobnosť? Skôr to vidím na niečo podobné ako u Vettela v poslednej sezóne vo Ferrari… Myslím, že v prípade, že Lewis nebojuje o titul a nemá náskok pred Georgom, tak všetky upgrady aj energia pôjdu na Russellov monopost… a bude to celkom logické… a mať už túto sezónu Sainza a vyskúšať ho na rok by bola výhra aj pre Mercedes… ale tak samozrejme sa to nestane… preto môžme len držať palce, nech v tom boji o titul sú a nech to je zaujímavé…

1 Like

uprimne si nemyslim, ze Lewisa Mercedes uplne odstreli, ani keby bol medzi nimi mensi ci vacsi rozdiel v prospech Georga z jedineho doleziteho dovodu: oni stale potrebuje testovat a zbierat vela dat

ano, takticky zrejme potom zacnu Georga uprednostnovat a Lewisovi zrejme len auto postavia a nebudu mu vysvetlovat ze co, preco, ako, naco je ten-ktory update, proste pre neho to bude cierna skrinka (ake ironicke :smiley: ) s ktorou bude jazdit; ale nemyslim si, ze nedostane +/- rovnaku techniku

Jeden z hlavnich duvodu prestupu Hamiltona bude to, ze Mercedes ignoroval jeho pozadavky ohledne auta, zminoval to v rozhovoru, tam jsem zbystril :man_technologist:

Da se predpokladat, ze uz se byl do tovarny 3D naskenovat ve sve oblibene pozici a uz se kresli auto na zaklade jeho poznamek :comet:

Letos bude mit Hamilton 100% podporu, protoze bez neho bude titul Mercedesu nadlouho v nedohlednu.

1 Like