Jak, buď se bude jezdit s 10 týmy nebo Andrettim. Kdo vlastní F1? Týmy nebo liberty? Liberty, kdo je řídící orgán v rámci soutěže? FIA. Týmy tam nejsou od toho, aby si diktovali, kdo tam může být, a kdo ne. Stejně tak, si nemůžou diktovat, jak mají vypadat pravidla. Zase z toho nedělejme Českou nebo Slovenskou fotbalovou ligu
ja s tebou suhlasim a ty vykopavas dvere
No můžou si týmy diktovat. Kdyby nemohly, tak už tam Marioso jezdí.
Nevykopávám, jen popisuju. Btw, já neříkám, že řešení kartelu je dobře, nebo špatně. Ale, když F1 operuje i v EU, tak musí respektovat legislativu EU
Nemůžou, dovolil jim to slaboch Bin a Dominicalli, a ty tomu ještě tleskáš. To je, jako bys měl 10 zaměstnanců, a oni ti začali diktovat, jak máš vést svuj business
vsak ano. Ja som nacrtol moznost ako by sa to za kartel dalo povazovat. Ale Andretti bude potrebovat spolupracu LM. Ak sa mu nepodari preukazat, ze LM ho prijat chce, ale odmieta pod natlakom stajni, tak ma len malu sancu vyhrat.
Kdybych s nima uzavřel dohodu, že do toho můžou kecat, tak do toho můžou kecat.
LM, týmy a FIA mají dohodu. Ta dohoda platí. Nebo by neměla platit?
Presne tak.
Nebyt stropu, vyhadovali by kazdy rok o 200 mega na poprednu stajnu viac.
Teraz im 200 mega ostava doma a oni placu, ze 11 team im zoberie 20 mega.
Ale zopakujem to, bez stropu by v pohode vyhodili 200 mega kazdy rok.
Pokrytci prvni kategorie …
Za kolko to chcelo Porsche kupit majstrovsky Red Bull? Za 500mil? A este sa tvarili urazene ze im ho za tolko nechceli predat.
Ono je tedy mimochodem to tvrzení De Mea o ceně týmu 5 mld pěkná pohádka, ale realita tak jednoznačná není. Data o sledovanosti atd. víceméně stagnují (podle pesimistů klesají) a moc velký prostor na nějaký hype tam není. K tomu vlastně nikdo netuší, co se bude dít s pravidly roku 2026, může to být i pořádný malér. Třeba pokud by najednou začalo hrát reálnou roli pravidlo 107%, tak se to bude strašně špatně “lakovat na růžovo”.
Ve výsledku by mne naopak moc nepřekvapilo, kdyby byly současné ceny týmů naopak vrcholem, který nebude zrovna snadné překonat.
Paradoxně by jim mohly další týmy spíše pomoct - Andretti by byl silný příběh pro USA, Hitech zase pro Asii, což by přísun peněz do F1 mohlo posílit.
Nazývat F1 kartelem je blbost. V dnešní době chtějí mít všichni na všechno právo i když to nedává smysl.
Konečně se na něčem shodneme Dejvis.
Tak si kúpil pizzu za 10000btc, lebo vtedy 10000btc malo hodnotu jednej pizze. Vtedy to malo nulovú hodnotu. Kto vie. Možno práve táto historka bitcoin naštartovala. Možno keby sa toto nestalo a nebol toho plný internet, bol by dnes bitcoin stále na nulovej hodnote ako nespočet iných krypto.
Prídeš do kasína a pozeráš sa na ruletu. Keď tam padne 123, tak začneš lamentovať, že si mal celý majetok staviť na 123 a bol by si za vodou. Akože áno, ale si nevedel čo padne. A stavil by si na hocičo iné a nebolo by ti do smiechu.
On sám říkal, že je s tím v pohodě, že to byl super deal. A měl radost, že měl skoro zadarmo 2 pizzy.
Sám mám podobné zkušenosti, že jsem něco prodal, a pak to mělo daleko vyšší hodnotu.
Ne teda, že bych přišel o miliardy. Ale pár set tisíc, možná milionek (v korunách) by to udělalo.
Ale z těch btc bych asi klidné spaní neměl. I když pravděpodobně toho měl hodně.
Kolik to je dnes? 900m dols? Fůůů.
No, ja zatial len kupujem, nastastie.
Obchodní kartely, moje oblíbené téma, když mám skvělý den a chci rozplakat levičáky a lenochy.
Obchodní kartel je to nejlepší, co kdy člověk v byznysu vymyslel.
Bohužel to okopírovali lemplové a začali tomu říkat odbory.
Naštěstí právě proto, že to jsou lemplové, tak jim to většinou nefunguje a jsou k smíchu.
Nebýt tohoto článku tak by mě nikdy nenapadlo že může někdo pochybovat nad tím že dnešní Formule 1 je jeden velký kartel, naštěstí .
Formule 1, dnešní i včerejší, je hlavně famiglia . To je samozřejmě taky svého druhu kartel
.
Největší kartely jsou USA a EU a NATO.
Kam se na ně hrabala RVHP.
A jak jim to pěkně funguje, za Andrettiho loboval kdekdo a nebylo to nic platné .
Jo, tahle vnitřní soudržnost proti vnějšímu nepříteli jim fungovala vždycky . Celkové fungování jak kdy, momentální zájem o F1 nebude trvat věčně. Pak se možná budeme divit, co všechno najednou půjde.