Ďalšia rošáda na obzore? Red Bull žiada o výnimku pre Arvida Lindblada | Magazín F1 - F1online.sk

Dočká sa Formula 1 ďalšej jazdeckej výmeny uprostred sezóny? Väčšina pilotov na aktuálnom štartovom rošte má uzavreté dlhodobé zmluvy. Tímy pred veľkou zmenou pravidiel v roku 2026 dali prednosť stabilite a kontinuite a o svojich zostavách pre rok 2026 rozhodli už v roku 2024. Niekoľko okienok nám však zostáva otvorených a jedným z nich sú štyri sedačky Red Bullu.

Toto je sprievodná diskusia k pôvodnej téme na https://f1online.sk/clanky/203374/dalsia-rosada-na-obzore-red-bull-ziada-o-vynimku-pre-arvida-lindblada

Jen jestli mu rekli ze bude muset dojizdet posledni, uz i kamikadze Yuki to nedava a zacina byt z toho nervozni.

Ďalší kus na odstrel…

1 Like

Podle mě jde spíš o nasazení do tréninku, o tom se psalo už dřív. A kdyby Max musel pauzírovat, tak by byl připravený. Pokud bude podávat dál výkony jako dosud a na druhou stranu se nezlepší Liam Lawson, tak si myslím, že půjde na konci sezóny z kola ven on.

1 Like

Na Maxe se nedá spolehnout v rámci budoucnosti, tak RB potřebuje nutně novou hvězdičku.

Může se stát cokoliv a jít třeba do sezóny s dvojici Tsunoda, Hadjar.

To nezní moc lákavě.

Záleží na tom, jak se vyrovnají s autem na příští rok. Letos jsou ty problémy jasné, ale pokud bude příští koncepce univerzálnější a “blbuvzdornější”, což si přejí už všichni včetně Maxe, tak nemusí být tak zle. Pro ně je dobře, že letoškem končí pravidla, tak už se to musí nějak vydržet.

2 Likes

Jasný. RedBull musí změnit přístup.
Jejich přístup splnil určitě účel. Dovezli tituly a nevídané úspěchy, ale co dál.

Všechny svoje jezdce v podstatě odpálili do někam, a to mají ještě velkou výhodu, že provozují 2 týmy, a stejně v podstatě nikoho nemají.

Verstappena si tam musí v dohledné době udržet,
Pak začít pracovat a podporovat druhé jezdce, aby jednoho dne mohli být nástupci na lídra týmu.

1 Like

Podle mě každý tým, který má za sebou vítěznou etapu, potřebuje zase trochu zkonsolidovat. Když se bojuje o tituly, na dost věcí není čas. Teď přišla řada na Red Bull

Podla mna je za tym hrozba Maxovej penalizacie.
Ak by k tomu prislo, Rebull by to urcite chcel vyuzit pre Lindblada.

Arvid jednou nahradí Emila. Ten kluk má velký talent. Možná nebude trvat moc dlouho a budeme mít novou hvězdu.

2 Likes

Tady máš ode mě jisté srdíčko, to ani není fér :smile: . Ale i mě překvapilo, jak rychle se od začátku roku adaptoval a zlepšil. Zkraje měl problémy na kolo, v závodě se pak posouval dobře. V poslední době už startoval myslím vždycky z první desítky, teď měl první PP, moc toho není, co od něj víc chtít.

1 Like

Děkuji, ale osud Arvida je přece jen o kus důležitější. Hlavně Arvidové úspěchy budou přínosem pro všechny. :upside_down_face:

To stačilo, další už Ti nedám :slight_smile: .

2 Likes

Mě teda fascinuje, že za Formula Regional Oceania (tu znáte, ne? Ne??? …já teda taky ne :-/
dostal 40 bodů na superlicenci. A když se všemožně usilovalo o Hertu v Sauberu, jezdce kterej byl snad už třetí sezonu v Indy dost úspěšně, ani boha. Tak holt už víme, napříště. Oceania! :-))
Samozř. Lindbladovi to přeju, jako jeden z mála jezdí s těma F2 m…kama hranu.

1 Like

Za tu Oceanii dostal 18 bodů, 40 jich potřeboval celkově. 15 bodů měl za 4. místo v F3 a zbytek asi ještě za r. 2023, počítají se tři po sobě jdoucí roky. Přehled je tady:
https://en.wikipedia.org/wiki/FIA_Super_Licence

1 Like

:kiss: Jen mě nerozmazluj, ještě bych zpychnul a byl moc rozmazlený. :slightly_smiling_face:

1 Like

Kde je napsano, ze v pripade ze Max odejde tak ho nutne musi nahradit mladikem z rodiny RB? Porad se najde dost “ zkusenych” jezdcu kteri by lakadlu RB nerekli NE

Jinak si myslim, ze to bude budouci nahrada za Law.

1 Like

Az na to ze do RB nikdo nechce :laughing: krome Yukiho, ten ale nema na vyber, plus je to Japonec a ti jednaji emotivne.

Myslim kdyby vedel to co vi ted, tak by se do druhe sedacky RB tak necpal…. No bude jeste srandy pytel…

No tak on se na to vylozene tesil, doma v Japonsku si pred nim na tiskovce klekali atd. Jina mentalita.